Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
01/06/2019 15:26
Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλώς τα παιδιά!

Ένα μεγάλο κόμμα, που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, πρέπει να έχει τις πόρτες του ανοιχτές.

Στην εκκλησία χωράνε να μπαίνουν όλοι....

Από την άποψη αυτή, όσοι έχουν διάθεση να συστρατευθούν με τη ΝΔ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, (που δεν είναι ένας υγιεινός περίπατος, για να μην ξεχνιόμαστε), καλώς να έρθουν.

Αν, βεβαίως, έχουν να συνεισφέρουν κάτι.

Και δεύτερον, αν δεν αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της ΝΔ.

Γιατί η ΝΔ δεν είναι και δεν πρέπει να μετατραπεί σ΄ ένα κόμμα καιροσκόπων.

Ο ψηφοφόρος της ΝΔ είναι ο τελικός κριτής.

Εκείνος αποφασίζει ποιοί θα πάνε στη Βουλή και κανένας άλλος.

Βέβαια, δεν έκανε πάντα τις καλύτερες επιλογές!

Να θυμίσω ότι ο Καμμένος, η Παπακώστα, η Κουντουρά και κάποια άλλα καλόπαιδα εκλέγονταν για χρόνια Βουλευτές της ΝΔ.

Ήταν επιλογές των ψηφοφόρων της!

Όλοι αυτοί (και τα άλλα καλόπαιδα) το τελευταίο διάστημα, που ο Κυριάκος προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να ξανακάνει τη ΝΔ κόμμα εξουσίας, έριχναν δηλητήριο και ξερνούσαν ύβρεις. Θυμάστε εκείνο το "στα τέσσερα" του Καμμένου.

Το ίδιο διάστημα ο Μπάμπης, ο Μπογδάνος ή ο Ψαριανός και αρκετοί άλλοι, που δεν ήταν κομματικά στο χώρο της ΝΔ, έδιναν μάχες κατά του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ελοιδορούντο από το σύστημα εξουσίας του.

Για να μη ξεχνιόμαστε, και πάλι!

Ανάμεσα στους... νέους, υπάρχουν και ορισμένοι εξαιρετικοί υποψήφιοι, με ήθος, αρχές ακεραιότητα και γνώσεις, οι οποίοι πραγματικά θα φέρουν κάτι διαφορετικό και χρήσιμο στη ΝΔ. Μια τέτοια υποψηφιότητα είναι, για παράδειγμα, ο παλιός μου φίλος Δημήτρης Τσιόδρας στην Α’ Αθηνών, που προέρχεται από το Ποτάμι

Η Κατερίνα Μάρκου, επίσης, η οποία έδωσε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα ως υποψήφια Ευρωβουλευτής και πολύ θα χαρώ να τη δώ ως υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Επειδή, όμως, τα κόμματα, όπως η ΝΔ, έχουν ιστορία και συνέχεια, θεωρώ επιβεβλημένο να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και κάποιοι παλιοί αγωνιστές της παράταξης, για την εντιμότητα και τον πατριωτισμό των οποίων ουδείς αμφιβάλλει και οι οποίοι έχουν τραβήξει κουπί στα δύσκολα χρόνια.

Οφείλουμε να τους τιμήσουμε.

Πρώτα-πρώτα μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του Γιώργου Αναγνωστάκου.

Η Παράταξη χρειάζεται τη φωνή τους, κι όταν ακόμα γκρινιάζουν. Γιατί γκρινιάζουν από αγωνία κι ενδιαφέρον.
Γιατί στο κόμμα αυτό έδωσαν τα νιάτα τους. Ουδείς δικαιούται να τους αγνοήσει.

Eπίσης, τα τελευταία χρόνια βλέπω πολλά αξιόλογα στελέχη, δοκιμασμένα και καταξιωμένα επαγγελματικά να αρθρώνουν δομημένο πολιτικό λόγο, έτσι πρόχειρα αναφέρω την φίλη μου Τζένη Πανταζή, τη Μαρία Γιαλαμά, τη Σίσσυ Γκίκα, τον Γιάννη Κούρτη. Όλοι αυτοί θα κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Παράλληλα, πρέπει να δώσουμε τόπο στα νιάτα! Μετά χαράς βλέπω πολλά νέα παιδιά, καταρτισμένα, με άνεση λόγου και στέρεη επιχειρηματολογία, να δίνουν μάχες και να βγαίνουν νικητές. O Κυρανάκης, ο Ρωμανός, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο παλιός μου φοιτητής Κώστας Μανίκας (ευτυχώς και αρκετοί άλλοι) δικαιούνται κι αυτοί την ευκαιρία τους.

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει δύσκολο έργο μπροστά της.

Ο Κυριάκος θα χρειαστεί μια κοινοβουλευτική ομάδα μπετόν-αρμέ η οποία θα στηρίζει χωρίς αστερίσκους, χωρίς υστεροβουλίες και δεν θα βγαίνει στα κάγκελα με το παραμικρό. Το ζήσαμε το έργο.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη...