Καλογρίτσας – gate: Προκλητική η αδιαφορία της Δικαιοσύνης
22/09/2016 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλογρίτσας – gate: Προκλητική η αδιαφορία της Δικαιοσύνης

Τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και γενικώς τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται για τους νέους καναλάρχες είναι εντυπωσιακά. Οι αποκαλύψεις καθημερινά είναι πολλές και σοβαρές και δημιουργούν την εξής κατάσταση: Αφενός η Attica Bank πλήττεται καίρια καθώς χάνει κάθε μέρα από την αξιοπιστία της. Αφετέρου, πλήττεται το ίδιο το κράτος το οποίο έχει συνέχεια και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Κουρουμπλής, αν και το πήρε πίσω, καθώς και άλλοι, μιλούν για πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Για τις πρώτες θα έρθει η ώρα και καλύτερη από την κάλπη δεν υπάρχει. Άλλωστε, το χαστούκι που δίνει ο κόσμος στην κυβέρνηση φαίνεται και από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc. Οκτώ στους 10 δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα ενώ οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες έγινε για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Όμως, οι ποινικές ευθύνες είναι κάτι άλλο και είναι σοβαρό. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Υπάρχει Δικαιοσύνη;

Δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Διαφθοράς και η Οικονομική Αστυνομία δεν κινούνται αυτεπάγγελτα να διατάξουν έρευνα για τα όσα έχουν καταγγελθεί σχετικά με τα ανοίγματα που έχει ο Καλογρίτσας, αν έβαλε στο πόθεν έσχες του οικόπεδα που δεν του ανήκαν και μάλιστα υποθηκευμένα, αν υπάρχει έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα κ.λπ.

Ρωτάμε λοιπόν αν υπάρχει κανείς δικαστής να κινήσει τις διαδικασίες για έρευνα ή μόνο όταν τους δίνει εντολές κάποιος να κινηθεί κατά της γυναίκας του Στουρνάρα π.χ. το κάνει;

Υπάρχουν πολλοί και έντιμοι δικαστικοί, όπως και διεφθαρμένοι, κάτι που άλλωστε ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα. Όμως, στην περίπτωση Καλογρίτσα είναι προκλητική η αδιαφορία, η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης.

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Κρύβεται κανείς ισχυρός πίσω από την έλλειψη… ευαισθησίας σε καραμπινάτα σκάνδαλα;