Καιρός να ξαναγίνουμε Έλληνες
23/04/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καιρός να ξαναγίνουμε Έλληνες

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς η προπαγάνδα των κομμάτων περνά τόσο εύκολα. Όπως π.χ. αυτή την περίοδο με το πλεόνασμα του Τσίπρα. Χαρές και πανηγύρια, οι φυλλάδες της αριστεράς έχουν κάνει πρωτοσέλιδα την… έξοδο από τα μνημόνια, οι αριστεροί παρλαπίπες, καλολαδωμένα ποντίκια της δημοσιογραφίας γράφουν ύμνους για την κυβέρνηση και ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Κανονικά θα έπρεπε να πιστεύει την τσέπη του, στο πώς ζει και τι περιμένει, όμως, μια ματιά στις δημοσκοπήσεις δείχνει τη μεγάλη εθνική ανοησία. Υπάρχει π.χ. ένα ποσοστό άνω του 20% που ακόμη και τώρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Που πιστεύει ακόμη τον Τσίπρα όταν λέει ότι είναι προσωπικό του στοίχημα να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που θεωρεί μεγάλο γεγονός το πρωτογενές πλεόνασμα και αδιαφορεί για το πλεόνασμα φτώχειας.

Και το κυριότερο: Υπάρχει ένας απίστευτος διχασμός στην κοινωνία για τους φταίχτες αυτής της κατάστασης. Μια ματιά στην έρευνα που δημοσιεύει το Βήμα είναι ενδεικτική. Οι περισσότεροι λένε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι για την κατάντια της χώρας. Λένε ότι ατομικά ψηφίζουν σωστά αλλά συλλογικά λάθος, ρίχνουν δηλαδή το φταίξιμο στους άλλους. Επίσης εμφανίζονται διχασμένοι ακόμη και για το τι έγινε στα χρόνια των μνημονίων και τι πρόκειται να γίνει στο εξής.

Μια περιήγηση στα social media κατά κύριο λόγο δείχνει τέλος ότι κυριαρχούν τα fake news και ο άκρατος λαϊκισμός. Ο καθένας γράφει ό,τι του γουστάρει, αυτό γίνεται…viral και το παίρνουν όλοι, το υιοθετούν και το διαδίδουν. Άπειρα τα παραδείγματα. Από το ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα σε πετρέλαιο ή χρυσό, μέχρι τον Σώρρα και τους άλλους εθνοσωτήρες. Κι από κάθε λογής συνωμοσία όπως ότι θα έρθουν οι Νεφελίμ να σώσουν τον περιούσιο λαό, μέχρι ότι ο Αλέξης είναι καλό παιδί και προσπαθεί αλλά τον πολεμάνε οι κακοί δανειστές.

Φτάνει πια. Πρέπει ο ελληνικός λαός να αποκτήσει ξανά συνείδηση. Να πάψει να πιστεύει τους πολιτικούς που του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Να μάθει να αποδέχεται την αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή και να μην την αναζητά σε ψεύτικους δρόμους. Να μάθει να μην εμπιστεύεται πολιτικούς απατεώνες αλλά να επιστρέψει σ’ αυτό που ξέρει καλά: Να αγωνίζεται για να βγάλει την πατρίδα του από το τέλμα. Να γίνει επιτέλους ξανά πατριώτης κι όχι ένα άβουλο ανθρωπάκι που περιμένει κάθε κάλπη για να «τιμωρήσει» τους κακούς κάνοντας τα ίδια λάθη.

Όσο για τη σημερινή κατάσταση; Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Πιστεύουμε τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες που γέννησε αυτός ο τόπος γιατί θεωρούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια μας έκλεψαν, μας κορόιδεψαν, μας προσέβαλαν. Μα κι έτσι να είναι ας κάνουμε μια σύγκριση της κατάστασης που επικρατούσε με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και αυτής που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Και κάτι βασικό. Ας μην περιμένουμε πότε θα ξαναγίνει η ΝΔ κυβέρνηση για να βγούμε στους δρόμους. Ας το κάνουμε πάντα, και ειδικά τώρα που ο Έλληνας Μαδούρο επιχειρεί ξανά να κλέψει το μυαλό μας με τις νέες τους μπαρούφες περί εξόδου από την κρίση.

Είναι καιρός να ξαναγίνουμε Έλληνες γιατί μας φαίνεται ότι παραέχουμε γίνει μαλθακοί και υποχείρια του κάθε λαοπλάνου.