Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς... σωτήρα
02/11/2015 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς... σωτήρα

Όπως όλα δείχνουν ο Τζιτζικώστας «ξεφουσκώνει» σαν το μπαλόνι που έχει ήλιον, ανεβαίνει ψηλά και ξαφνικά σκάει με πάταγο. Όπως όλα δείχνουν, κι αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, ο Μεϊμαράκης θα είναι ο νικητής των εκλογών, αν βεβαίως πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις. Η μάχη πάντως συνεχίζεται, οι αντιπαραθέσεις επίσης και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις, όπως π.χ. από τον Άδωνι ο οποίος κάνει μια έντιμη, σοβαρή και προσεκτική καμπάνια που αναδεικνύει το δεξιό προφίλ του και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Ωστόσο, σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί στη ΝΔ και ποιοι θα πάρουν στην πλάτη τους τις τύχες μιας παράταξης που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, να ασκεί εξουσία κι όχι να βλέπει την πλάτη του Τσίπρα. Όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογές θα έχουμε πολλά να πούμε για την ιδεολογική ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει η ΝΔ, την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να ξανακερδίσει το λαό. Άλλωστε, δεν είναι μόνο θέμα αρχηγού, χρειάζονται και οι «λοχαγοί», χρειάζονται και οι «στρατιώτες» για να ξεκινήσει νέα πορεία προς τους πολίτες.

Όμως, αυτό που κατάφερε να κάνει ο «νέος», ο «άφθαρτος», ο «μοντέρνος πολιτικός» Απόστολος Τζιτζικώστας είναι άξιο αναφοράς. Έχει καταφέρει τα εξής:

1.Θα κάνει τον Μεϊμαράκη απόλυτο κυρίαρχο στο κόμμα. Με τις γκάφες του, την αποκαθήλωση των προηγούμενων αρχηγών της ΝΔ, τις επιθέσεις κατά του Σαμαρά αλλά και το ψυχρό κλίμα με τον Καραμανλή και τις μηδενικές σχέσεις με τους Μητσοτάκηδες κατάφερε να συσπειρώσει τους πάντες εναντίον του. Αυτός «βαφτίζει» την αποκαθήλωση της ΝΔ ως σύγκρουση με το εντός του κόμματος κατεστημένου. Αλλά δεν είναι έτσι. Σύγκρουση σημαίνει να φύγουν όλα τα βαρίδια αλλά να έρθουν νέα πρόσωπα με νέες ιδέες, όραμα και δυνατότητα για σύνθεση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Τζιτζικώστας κατάφερε να «απογειώσει» τα ποσοστά των άλλων υποψηφίων του διότι απλά απογοήτευσε ο ίδιος.

2.Κατάφερε να «συκοφαντήσει» το νέο και την ανανέωση στη ΝΔ. Μη μπορώντας ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ρεύμα, να δείξει στον κόσμο ότι η «επανάσταση» που πρέπει να γίνει για να φύγει η γερουσία είναι απαραίτητη, έχει καταφέρει να απογοητεύσει τους πολίτες. Άλλοι περίμεναν τον «αντι- Τσίπρα», άλλοι έναν νέο άνθρωπο που θα έλεγε αλήθειες και θα έχτιζε ένα κόμμα από την αρχή. Ο Τζιτζικώστας μπόρεσε με τη δική του ανεπάρκεια να φαντάζουν οι «παλιοί» πολλοί καλύτεροι από τους νέους. Και στο μέλλον, όταν θα υπάρξει κάποιος άλλον νέος που θα διεκδικήσει την αρχηγία στη ΝΔ θα έχει το μειονέκτημα καθώς όλοι θα λένε «κι αν είναι σαν τον Τζιτζικώστα»;

3.Επίσης κατάφερε να συκοφαντήσει στην κυριολεξία τον Σαμαρά και την κυβέρνηση της ΝΔ που έσωσαν την Ελλάδα. Ναι, ο κόσμος δεν ξαναψήφισε ΝΔ. Ναι δεν είναι ελκυστικό κόμμα πλέον. Αλλά γι’ αυτό δεν φταίει ο Σαμαράς αλλά ο… Τσίπρας. Τα ψέματα, η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς και η αυτοκτονική τάση του ελληνικού λαού έχουν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και έχουν στείλει τη ΝΔ στα τάρταρα. Ο Τζιτζικώστας μπόρεσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κάνει εχθρούς σε όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς παράταξης όχι γιατί τον φοβούνται αλλά γιατί τον θεωρούν «λίγο».

4.Τέλος κατάφερε να λιγοστέψει και το προσωπικό του κεφάλαιο. Όντας 37 χρονών θα μπορούσε στο μέλλον να αποκτήσει μια πιο… ζηλευτή θέση στη ΝΔ, γιατί όχι και του αρχηγού όταν θα ήταν έτοιμος βεβαίως. Όμως, τώρα, μια συντριβή του θα σημάνει το πολιτικό του τέλος. Αντιθέτως αν χάσει ο Μητσοτάκης ή ο Άδωνις δεν θα έχουν χάσει και πολλά επειδή δεν καλλιέργησαν και υπερβολικές προσδοκίες. Ο Απόστολος νόμισε ότι είναι… ιεραπόστολος της κεντροδεξιάς ή σωτήρας της ΝΔ. Τώρα που απέδειξε ότι είναι ένα απλό στέλεχος χωρίς μεγάλη εμπειρία, γνώση και κυρίως πολιτικό όραμα, ήρθε και το «ξεφούσκωμα». Δυστυχώς γι’ αυτόν, ευτυχώς ίσως για τη ΝΔ και την Ελλάδα γιατί αν το λάθος το καταλαβαίναμε αργότερα θα μπορούσε να είναι μοιραίο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 02/11/2015 08:03:32

  O Τζιτζικώστας πότε επανέκτησε την κομματική του ταυτότητα που είχε καταθέσει;

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/11/2015 11:27:57

  Η μόνη λύση για τη Νέα Δημοκρατία και τη χώρα είναι ο Άδωνις. Ελπίζω η βάση να αγνοήσει το παρασκήνιο που στήνουν ο Μεϊμαράκης και ο Τζιτζι και να κάνει την προφανή επιλογή που χρειαζόμαστε.

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 02/11/2015 12:31:37

  Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία με μια άθλια κυβέρνηση ψευτών που καταστρέφει τη χώρα , βιώνοντας μια κρίση η οποία ενεργεί σαν καταλύτης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας , λόγω της σοβαρότητας και της έντασης που έχει , ο μόνος κατάλληλος να ταράξει τα βαλτώδη ύδατα της ιδεολογικής ασάφειας , της απάθειας του κόσμου και να ξανακάνει τη μηχανή να πάρει μπρος , είναι ο Άδωνις . Ο σαφής λόγος του , η εργατικότητα που έχει δείξει , η ζωντάνια και η μαχητικότητα που έχει , σε παρασύρουν να σηκωθείς και ν' αντιδράσεις στη παρακμή που ζούμε .Το ένστικτο αυτοπροστασίας της βάσης πιστεύω ότι θα λειτουργήσει και τώρα , όπως λειτούργησε και το 09 , δίνοντας και τώρα τα ηνία του κόμματος σ' αυτόν που είναι μακριά από τζάκια , μηχανισμούς , παρασκήνιο , έχει το σθένος , τις γνώσεις και τα επιχειρήματα , ν' αντιμετωπίζει τη προπαγάνδα της αριστεράς και να εκθέτει τους θιασώτες της .

 4. Νικ avatar
  Νικ 02/11/2015 13:38:55

  Σωτήρας είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς.
  Κάθε άλλη έννοια διαστρεβλώνει την αλήθεια.
  Ο Τζι-ζι έκανε δηλώσεις για να αναρριχηθεί εναντίων όλων!
  Λάθος τακτική που θα του βγει ανάποδα!

  Νομίζω ότι πλησιάζει που ο χρόνος που θα τα απαντήσει τα πάντα....
  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο Τσίπρα του 3ου μνημονίου.

  Τι περιμένουμε;

  Μα φυσικά,

  Το κάλεσμα!

 5. koostas avatar
  koostas 02/11/2015 15:47:34

  δεν εχει κανενα νοημα ησ τηριξη σε αδωνι.. οποιος δεν καταλαβαινει οτι δεν μπορει να ειναι αρχηγος, ενας, ο οποιος οσες αληθειες και αν λεει, δεν μπορει να συσπειρωσει γυρω του ενα ποσοστο ανω του 5-10% παω πασο..
  ειναι σαν να κανεις αρχηγο στο συριζα την κωνσταντοπουλου, γιατι εκφραζει τις καθαρες ιδεες της αριστερας.. προφανως και θα πατωσει, οπως και πατωσε οταν εκανε μονη της κομμα
  ο ελληνικος λαος ειναι μειωμενου iq.. αλλωστε οτι σε 3 εκλογικες αναμετρησεις χαρισε θριαμβους στο συριζα τα λεει ολα
  επισης ο ελληνικος λαος δεν θελει να ακουσει για σαμαρα... μπορει να εσωσε την Ελλαδα, αλλα ο ελληναρας ουδεποτε θα παραδεχθει το λαθος του του ιανουαριου 2015.. οπως ουδεποτε παραδεχθηκε το λαθος του το 1981, και ανακυρηξε τον τοτε καταστροφεα της ελλαδας ηγετη, και ας λεγεται πλεον απ' ολους οτι το 1981 ξεκινησε η καταστροφη και χρεοκωπια της χωρας

 6. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 02/11/2015 17:53:57

  ῞Οταν στήν μάχη πᾶς γιά νά πεθάνης, στρατώτη μου γιά πόλεμο δέν κάνεις!

  Τέρμα μέ τήν ἡγεμονία τῆς ἀριστερᾶς, γι᾿ αὐτό πρέπει νά σταθοῦμε στό πλευρό τοῦ ΑΔΩΝΗ!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/11/2015 18:02:16

  Θα συνεχίσει η κατάσταση να σέρνεται.Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα δεν είναι καμμιά σημαντική χώρα,μια βαλκανική χώρα είναι που βρέθηκε πάνω από τα κυβικά της για ένα διάστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.