«Και τώρα, φάτε τα σκώτια σας !!!!!!»
24/07/2017 19:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Και τώρα, φάτε τα σκώτια σας !!!!!!»

Αυτή είναι η… ημιεπίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για την έξοδο στις αγορές. Δια χειρός του παμμέγιστου οικονομολόγου, δικαστή, γιατρού, πολιτικού, τσαμπουκαλή, κρητίκαρου Παύλου Πολάκη ο οποίος από το μεσημέρι βγήκε στους δρόμους του διαδικτύου και πανηγυρίζει θέλοντας να επιβεβαιώσει έτσι τους… κουζουλούς αυτού του κόσμου.

Η επίσημη αντίδραση φανταζόμαστε θα έρθει δια στόματος Αλέξη Τσίπρα με κάποιο διάγγελμα στον ελληνικό λαό, γιατί δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία: «Ελληνικέ λαέ, μετά από κόπους και θυσίες η χώρα βγαίνει στις αγορές κι ετοιμάζεται να βγει από τα μνημόνια. Τώρα έγινε το πρώτο βήμα, τον Αύγουστο του 2018 θα ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν τέλος τα βάσανά σας…».

Δεν είμαστε μάντεις, ούτε φυσικά οι λογογράφοι του Αλέξη, όμως, πώς αλλιώς θα ξεκινήσει το πάρτι αν όχι με ένα λογύδριο του Τσίπρα αντίστοιχης σοβαρότητας και ποιότητας;

Ειδικά τώρα που σφίξανε τα γάλατα με τον Βαρουφάκη, η επικοινωνιακή αλλαγή ατζέντας προϋποθέτει χαρές και πανηγύρια. Βιβλία προσφορών άνοιξαν, το επιτόκιο θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι χαμηλότερο από το τρισκατάρατο 4,95% του Σαμαρά, η έκδοση είναι καλυμμένη από… συγγενείς και φίλους, θα ασχοληθούμε τρεις τέσσερις μέρες με την έξοδο στις αγορές και μετά θα… πάμε για μπάνια.

Καλό πράγμα η έξοδος κανείς δεν το αμφισβητεί. Παρά το γεγονός ότι αν γινόταν αργότερα, αν η οικονομία είχε σταθεροποιηθεί καλύτερα, αν είχαν προχωρήσει μερικές μεταρρυθμίσεις αυτή η κίνηση θα είχε και συνέχεια το γρηγορότερο δυνατό.

Θα πανηγυρίσει η κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, αλλά πείτε μας πραγματικά; Ο μπάρμπα Μήτσος στο χωριό θα ακούσει τον Αλέξη να του λέει τις ανοησίες που σκέφτεται και θα πει: «Μπράβο στου παλικάρ. Δεν έχουμε να φάμε, μας τα πήρε όλα, τα έκανε σαλάτα, έκανε τραγικά λάθη που κόστισαν 100 δις, αλλά βγαίνει στις αγορές».

Πρόκειται περί ανοήτων ή όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας περί άσχετων που ανέλαβαν την εξουσία αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν και λειτούργησαν στου κασίδη το κεφάλι.

Όμως, η επιτυχία της εξόδου στις αγορές και το χαμηλό επιτόκιο, όποιο κι αν είναι αυτό, οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός. Στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Λέει ξεκάθαρα ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δανειστών κι ότι μοναδικό μέλημα είναι να επανέλθει η ομαλότητα στην οικονομία. Δεν είπε ποτέ, ούτε θα πει, ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι έχει Plan B, ότι θα φέρει την επανάσταση στην Ευρώπη και άλλες τέτοιες αριστερές παπάτζες. Γι’ αυτό τα επιτόκια είναι χαμηλότερα από το 4,95%, γιατί οι επενδυτές ξέρουν ότι και με τη ΝΔ η χώρα θα έχει μια σταθερή πορεία, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς επαναφορά της αβεβαιότητας.

Θυμηθείτε τι έλεγε η τότε αντιπολίτευση, ο Τσίπρας και η συμμορία του, όταν οι Σαμαράς και Στουρνάρας έβγαιναν δοκιμαστικά στις αγορές με επιτόκιο κάτω από 5%. Οι επενδυτές έβλεπαν ότι επελαύνει μια λαϊκίστικη αριστερά που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Γι’ αυτό τότε τα επιτόκια ήταν υψηλότερα απ’ ότι στην παρούσα έξοδο στις αγορές. Αυτά για να μη μας πιάνουν και κορόιδο οι Συριζαίοι και οι διάφοροι Πολάκηδες. Τα σκώτια θα τα φάτε εσείς όταν θα φάτε και κλωτσιές.