Και με τον «νταβατζή εργολάβο» και με τον Μπελογιάννη δεν γίνεται
05/04/2017 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και με τον «νταβατζή εργολάβο» και με τον Μπελογιάννη δεν γίνεται

Όπως μας ενημερώνει το Μαξίμου, «στα Τέμπη θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

Ο πρωθυπουργός στη 1.00 μετά το μεσημέρι θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης από κοινού με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, κα. Κορίνα Κρέτσου, στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών».

Ο τέλειος, γνωστός Τσίπρας. Ο επαναστάτης αριστερός και μαζί ο μνημονιακός. Ο άνθρωπος που όπου βλέπει μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ρίχνει κι ένα στεφάνι και ταυτόχρονα ο νέος... Σουφλιάς που θα ρίξει και κανένα τσάμικο με τους... διαπλεκόμενους εργολάβους.

Το διπλό πρόσωπο του Ιανού με απλά λόγια, αυτό που τόσο καλά μάθαμε από την αρχή της θητείας του. Είναι η σφραγίδα του «σανού» που πουλάει εδώ και δύο χρόνια. Αριστερός, άρα ευαίσθητος και προοδευτικός από τη μια. Τεχνοκράτης, που υποκύπτει για το καλό της πατρίδας στις ορέξεις των δανειστών από την άλλη.

Όμως, πόσο θα κρατήσει αυτό; Πόσο πιστεύει πως κρατάει το θαύμα της κοροϊδίας του ελληνικού λαού; Και οσφυοκαμψία και περήφανη στάση; Δεν γίνονται και τα δύο.

Αλήθεια, στην κοιλάδα των Τεμπών που πάει θα μιλήσει και για την αύξηση των διοδίων; Διότι με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων ανακοινώθηκαν και οι αυξήσεις στα διόδια, ενώ με δύο χαριστικές ρυθμίσεις ο Σπίρτζης μοίρασε μερικά εκατομμύρια στον όμιλο Μπόμπολα. Θα τα πει όλα αυτά ο Αλέξης ή θα εκθειάσει την κυβέρνησή του που κατάφερε να ξεμπλοκάρει τους άξονες; Αν θυμόμαστε καλά, μπροστά από κάποια διόδια ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι θα τα καταργήσει και θα τσακίσει τους διαπλεκόμενους εργολάβους.

Τι έγινε Αλέξη μας; Τα βρήκαμε με τους νταβατζήδες κι ετοιμαζόμαστε για το τσάμικο; Τι ξεφτίλα. Η αυριανή εικόνα από τα Τέμπη είναι η απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός ήταν πάντα ένας κι όχι δύο. Απλά κατάφερε να περάσει το αγγελικό, επαναστατικό του πρόσωπο στον κόσμο και να κοιμίσει έναν ολόκληρο λαό. Θέλει ταλέντο ασφαλώς, όμως, θα έρθει και η ώρα της πληρωμής.

Γιατί το είπαμε. Και με τον «νταβατζή εργολάβο» και με τον Μπελογιάννη δεν γίνεται.