Και η Ελλάδα;
27/04/2019 12:00
Του Πάνου Β. Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και η Ελλάδα;

Πολύ θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή Ανάσταση, ωστόσο, η πραγματικότητα δεν μας το επιτρέπει.

Η χώρα για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε αποικία.

Οι αδιανόητοι χειρισμοί του Τσίπρα και της παρέας του μας έδεσαν χειροπόδαρα κι είναι άγνωστο αν και πότε θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Όσοι νομίζουν ότι τα δεινά για την Ελλάδα σταμάτησαν, καλό είναι να αναθεωρήσουν.

Μακάρι το μέλλον να ήταν ευοίωνο όπως μας το παρουσιάζουν οι ολετήρες της πατρίδας.

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο σοφός λαός.

Και στην προκειμένη, αυτή η λαϊκή ρήση ισχύει στο ακέραιο.

Δυστυχώς, η κερκόπορτα της υποταγής που άνοιξε η πρώτη φορά αριστερά, έχει εγκλωβίσει οικονομικά την Ελλάδα μέχρι το 2060, ενώ με την επαίσχυντη συμφωνία απειλείται άμεσα η εθνική μας κυριαρχία.

Άλλωστε, διόλου τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις συριζαίων, να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την επίλυση τόσο του κυπριακού όσο και των ελληνοτουρκικών διενέξεων.

Που σημαίνει, ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεπουληθεί το Αιγαίο και η Κύπρος, όπως ακριβώς ξεπουλήθηκε και η Μακεδονία.

Διότι αυτό προτάσσουν τα συμφέροντα των κορακιών - αποικιοκρατών.

Και βρήκαν τους σημερινούς νενέκους για να υλοποιήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές τους ονειρώξεις.

Και να είστε σίγουροι, ότι από τη στιγμή που πήραν μπρος τα γεωτρύπανα, τα κοράκια σε καμία περίπτωση δεν θα θελήσουν να αιμορραγούν οικονομικά για μεγάλο διάστημα.

Θα προσπαθήσουν να λήξουν τις διαφορές μεταξύ των χωρών στην ευρύτερη περιοχή όσο πιο σύντομα μπορούν, ώστε να αρχίσουν να εισπράττουν τα κέρδη από το ξεζούμισμα των κοιτασμάτων.

Κάτι, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων Ελλάδας και Τουρκίας.

Το ποιος θα είναι ο χαμένος, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερη ευφυΐα για να το αντιληφθεί.

Κι όσοι νομίζουν ότι υπερβάλουμε, καθώς ενδεχομένως πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα τα σπάσουν με την Τουρκία λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τα F-35 και τους S-400, και θα καταστεί η Ελλάδα ηγέτης του Αιγαίου και της Μεσογείου ας κρατήσουν μικρό καλάθι.

Μην αυταπατάστε αγαπητοί. Οι ΗΠΑ αλλά και τα υπόλοιπα κοράκια που θα εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα θέλουν στο τέλος να επικρατήσει ηρεμία για να φουσκώσουν ανεμπόδιστα τα πορτοφόλια τους.

Που υποδηλώνει, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τα σπάσουν με την Τουρκία.

Ένα μεγάλο παζάρι γίνεται, όπως γινόταν πάντα, και στο τέλος θα κάτσουν στο τραπέζι να τα βρουν. Με την διαφορά ότι ο Ερντογάν παζαρεύει σκληρά υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του, ενώ εμείς έχουμε ήδη προσκυνήσει τους δυτικούς χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα το χειροπιαστό.

Και πολύ φοβούμαστε, ότι θα είμαστε και χαρούμενοι αν χάσουμε μόνο το Καστελόριζο.

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι υγιώς σκεπτόμενοι, μαζί με αυτούς και η αφεντιά μας, καλούμε τον λαό να ψηφίσει τον Μητσοτάκη για να απαλλαγεί η χώρα από την λαίλαπα του Τσίπρα και των συνδαιτυμόνων, μπας και σταματήσει η κατρακύλα της Ελλάδας.

Εντούτοις, διαπιστώνουμε με λύπη, ότι οι παραινέσεις μας δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Από τον Ιούνιο του 18’, όταν και ξεπουλήθηκε η Μακεδονία, βλέπουμε μια κλιμακούμενη οργή και για τα δυο μεγάλα κόμματα που δεν λέει να καταλαγιάσει.

Οργή, που δείχνει ότι οι πολίτες θεωρούν και την ΝΔ συνυπεύθυνη για την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, λόγω της άνευρης στάσης της.

Ας ελπίσουμε ότι πάνω από την κάλπη θα επικρατήσει η λογική και θα δοθεί η ευκαιρία στη ΝΔ να μπει ανάχωμα στην μειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Μπορεί η ΝΔ να μην αποτελεί το πατριωτικό κόμμα που ονειρευόμαστε, παρ' όλ' αυτά, είναι δεδομένο ότι τα κοράκια δεν θα μπορούν να την ελέγχουν όπως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι έτσι, ίσως καταφέρουμε να διατηρήσουμε στοιχειωδώς την εθνική μας κυριαρχία.

Μέχρι τότε, ας... απολαύσουμε έναν ακόμη ευτελισμό του κοινοβουλίου από την φασίζουσα Αριστερά του άλλοτε... λαοπρόβλητου.

Έλεος!!!