Ιδεολογική σύγχυση
23/12/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδεολογική σύγχυση

Η ΝΔ μπορεί να μην έχει πολλούς οπαδούς αλλά έχει αρκετούς… Χατμάνους. Συμβουλάτορες, ιδεολογικούς ινστρούχτορες, μεγάλους Βούδες που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και κάνουν τους σπουδαίους, τους μορφωμένους και τους «κάποιους» αλλά ουσιαστικά είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι.

Εν πάση περιπτώσει η ΝΔ πάσχει από ιδεολογική ταυτότητα και το λάθος της ήταν ότι πήγε σε εκλογές χωρίς να έχει ξεκάθαρο στίγμα. Τι κόμμα θέλει να είναι, ποιες οι επιδιώξεις του, που θέλει να κατευθυνθεί και ποιους να προσεγγίσει. Τώρα, λοιπόν βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και σε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του. Βγήκε, λοιπόν, χθες ένας από τους «σοφούς» του κόμματος, ο Ευρ. Στυλιανίδης και είπε το αμίμητο, δείγμα του ποιοι υποστηρίζουν τον Β. Μεϊμαράκη και που πάει το κόμμα.

Έγραψε λοιπόν το ακόλουθο tweet ο κ. Στυλιανίδης: «Το διακύβευμα των εκλογών στη ΝΔ είναι πλέον ξεκάθαρο: Μικρή νεοφιλελεύθερη δεξιά ή Μεγάλη Λαϊκή Νέα Δημοκρατία;» Πρόκειται για μεγάλες κουβέντες, μεγαλύτερες από αυτές που είπε ο άλλος τεράστιος πολιτικός Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος χαρακτήρισε ακραίο νεοφιλελεύθερο και Θατσερικό, ευρωλάγνο τον Κ. Μητσοτάκη. Ό,τι του κατέβει του καθενός στην κούτρα το πετάει προκαλώντας απίστευτη σύγχυση σε ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς έχει πρόβλημα.

Όμως, η θέση του κ. Στυλιανίδη ουσιαστικά αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ και το πόσο μέλλον έχει μια παράταξη η οποία είναι υπό διάλυση. Για τον Στυλιανίδη, την παρέα του και όλους όσοι παίζουν παρασκηνιακό παιχνίδι, το διακύβευμα είναι αν θα είναι μικρή νεοφιλελεύθερη παράταξη με τον Κυριάκο ή μεγάλη λαϊκή Νέα Δημοκρατία με τον Βαγγέλα.

Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο; Δεν μπορεί να υπάρξει ένα συγκερασμός απόψεων, μια ζύμωση στο χώρο της δεξιάς που θα έχει ένα κύριο στοιχείο: Δεν θα ντρέπεται κανείς δεξιός να πει ότι είναι δεξιός κι ότι έχει τις συγκεκριμένες θέσεις. Όπως οι αριστεροί δεν ντρέπονται να το λένε, και μάλιστα να λένε και ψέματα.

Κατά την… Στυλιανίδεια άποψη τι είναι λαϊκό κόμμα; Το λαϊκίστικο που ο ίδιος υπηρέτησε επί Καραμανλή; Τότε που διορίζονταν με το τσουβάλι «δικά μας παιδιά»; Τότε που η οικονομία κατέρρεε αλλά το κράτος – λάφυρο ήταν όρθιο; Τότε που ο Στυλιανίδης έκοβε βόλτες στα γήπεδα όταν η Αθήνα καιγόταν; Αυτός ο λαϊκισμός διέλυσε το κόμμα.

Ή μήπως τότε που ο… κακός δεξιός Σαμαράς έσωζε τη χώρα αλλά ο Ευριπίδης ακολουθούσε την τακτική του ιδιοκτήτη. Δηλαδή παρασκηνιακές ζυμώσεις, κλάδεμα του αρχηγού, υπονόμευση και καμιά βοήθεια για να βγει η χώρα από το τέλμα;

Τι σημαίνει ότι με τον Μεϊμαράκη θα γίνει μεγάλο λαϊκό κόμμα η ΝΔ; Θα ξαναγυρίσει στα χρόνια τα Καραμανλικά; Αυτή είναι ανανέωση; Έτσι θα χτυπήσουν τον Τσίπρα; Με παλαιοκομματικές μεθόδους, με ιδεολογία από το παρελθόν; Και γιατί δηλαδή να μην είναι η ΝΔ ένα ξεκάθαρο κόμμα, με αρχές, με πίστη σε ιδεολογικές βάσεις που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κέντρο; Για παράδειγμα να είναι ένα κόμμα που θα καταδικάσει τον κρατισμό, θα απαγκιστρωθεί από το πελατειακό κράτος, τις ρεμούλες, τις μίζες, τους κουμπάρους και τους θείους, τα ξαδέρφια και τα παιδιά που καταλαμβάνουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Έχει σκεφτεί ο κ. Στυλιανίδης και οι όμοιοί του ότι το ιδεολογικό στίγμα της νέας Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι καθαρό κι όχι να ψαρεύει σε θολά νερά; Όλες αυτές οι δήθεν σοφιστικές απόψεις κάνουν κακό στο κόμμα. Ας βρουν πρώτα τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό κι ας αφήσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και τους απολιθωμένους ηγέτες στην ησυχία τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 23/12/2015 08:44:38

  Κάποιοι νομίζουν ότι με το να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται θα πέσουν μόνο οι μισοί.
  Κυβερνάει ο Καραμανλής πριονίζει η Ντόρα
  Κυβερνάει ο σαμαράς πριονίζουν ο Καραμανλής κι η Ντόρα
  Και να μην πάω και παλιότερα ή πιο εδώ γιατί δεν θα είναι για καλό
  Τώρα πήραν 400000 νέα μέλη (γιατί όπως ήρθαν τα πράγματα όλοι νέα μέλη είναι) και συνεχίζουν να ρίχνουν την εικόνα της αξιοπιστίας του κόμματος.
  Μια κύκλοι, την άλλη φωτογραφιούλες, την τρίτη διαρροές κόκ
  Ούτε που τους ένοιαξε ότι στους ψηφοφόρους η νεολαία ήταν μειοψηφία , ούτε ότι η αριστερά ηγεμονεύει στην κοινωνία ούτε καν η τραγικότητα της χώρας
  Κι αυτό τους αφορά όλους
  Μην τους φανεί παράξενο ότι αν γίνουν εκλογές μπορεί να μην ψηφίσουν ούτε τα μέλη ΝΔ
  Γιατί εδώ δεν μιλάμε για διάσπαση αλλά για κατακερματισμό
  Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΧΑ
  Κι αν συνεχίσουν έτσι να δω ποιο κορόιδο θα τους πληρώνει τις παχυλές τους αμοιβές την ώρα που όλο το παραγωγικό δυναμικό είπε μεταναστεύει είτε μεταφέρει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό
  Ας περιμένουν μετά τα ώριμα φρούτα, την ιδιοκτησία ή την αποιδιοκτησία του κόμματος ή ποιος άλλος ξέρει τι
  Ενός κόμματος που κυριαρχούν οι βαρωνίες λες και είμαστε μεσαίωνας
  Ίσως δεν κατάλαβαν ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία τους ευκαιρία σε μια χώρα που βουλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 23/12/2015 08:46:43

  Το κακό είναι ότι οι απολιθωμένοι ηγέτες που αναφέρεις δεν είναι και τόσο απολιθωμένοι .Βρυκολακιασμένοι είναι και γι αυτό δεν κάθονται στη ησυχία τους...

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 23/12/2015 09:08:03

  Κι ενώ ο κόσμος καίγεται τι πρόβλημα έχει να λύσει η Ελλάδα;;
  Το σύμφωνο συμβίωσης...
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/12/2015 09:26:36

  Οι καραμανλικοί πρώτα για όσο διάστημα υπήρχε άφθονο χρήμα από τις αγορές τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα πουλώντας λαική δεξιά και ανδρεοπασόκ με γαλάζιο περιτύλιγμα και όταν ήλθε η κρίση την κοπάνησαν και έφεραν στο κόμμα τον Σαμαρά για να πάρει τη μπόρα των μνημονίων.Το έκαναν γιατί φοβούνταν ότι εάν έπαιρνε το κόμμα το μητσοτακέικο θα το έχαναν για πάντα.Ο Σαμαράς κάλυψε όλες τις αμαρτίες - τέσσερις εξεταστικές του Πασόκ απέκρουσε - έβγαλε σε πέρας το πρόγραμμα φθάνοντας σε πρωτογενές πλεόνασμα ενώ οι καραμανλικοί (Αντώναρος,Πολύδωρας,Στυλιανίδης) κλπ έκαναν κριτική εκ του ασφαλούς για την προσπάθεια να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι.
  Τώρα που ισορρόπησε το πράγμα ξαναβγάζουν από τη ναφθαλίνη τον μπαμπούλα του νεοφιλελευθερισμού ελπίζοντας ότι θα ενεργοποιήσουν τα λαικά,αντιμητσοτακικά αντανακλαστικά όσων στήριξαν Σαμαρά.
  Ελπίζω οι τελευταίοι να έχουν πάρει το μάθημά τους : ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 5. Anaconda avatar
  Anaconda 23/12/2015 09:28:19

  Ο Στυλιανίδης έχει δίκιο. Πάτε με το ζόρι να αλλάξετε την κεντροαριστερά, πράγμα το οποίο είναι ανόητο.
  Η ΝΔ είναι τμήμα της μεγάλης κεντροαριστεράς, η οποία έχει ακριβώς τα ίδια ιδεολογικά χαρακτηριστικά και ταυτίζεται προγραμματικά+κοινοβουλευτικά με τούς Δημοκρατικούς, χωνί το οποίο θα μαζέψει όλο το ΚΚΕυρώπης: από τους εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ τής Χρυσής Αυγής στους ακροαριστερούς τού ΣΥΡΙΖΑ, από τους συστημικοσοσιαλιστές τού ΠΑΣΟΚ στους θεσμικοαριστερούς τής ΔΗΜΑΡ, από τούς κλαρινοθεσμικούς τού ΡΙΒΕΡ στούς κλαρινομεταρρυθμιστές τού Λεβέντη, από τούς ουτοπικούς Γαλλοευρωπαϊστές τής ΝΔ στούς ΑνΕλ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.
  Μέχρι και οι Γάλλοι έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει ΕΕ αλλά πλέον απροκάλυπτα Γερμανική Ομοσπονδία τής Ευρώπης και προσεύχονται να κάνουν οι Άγγλοι κανένα..."μαγικό", από αυτά τα ανακατωσούρικα που κάνουν όταν θέλουν..."αλλαγές".
  Οι Αμερικάνοι είναι σε απόγνωση με το τραγελαφικό επίπεδο όσων προσπαθούν μέσω των οχημάτων τού ΚΚΕυρώπης να το παίξουν δεξιοί, καπιταλιστές, προοδευτικοί, αναπτυξιακοί, κτλ. Και προφανώς έχουν δίκιο.
  Ακόμα και οι Ρώσοι όμως δε θέλουν ΓΟΕ, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό...
  Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη πολιτική επιλογή να στηρίξουν, συνεπώς επιλέγουν κάτι από ΚΚΕυρώπης.
  Όλοι όσοι (συνεχίσουν να) εφαρμόζουν εθνομηδενιστικά πλαίσια προσαρμογής με σκοπό τη δημιουργία τής ΓΟΕ είναι πρακτικά μπροστινοί τού Σπυρίδωνα Σημίτη. Οι Δημοκρατικοί θα είναι το ξεκάθαρο χωνευτήρι τής κεντροαριστεράς, "ιδεολογικοί έφοροι" ο Παπαδόπουλος, ο Γιαννίτσης, ο Στουρνάρας, κτλ.

  Το πρόβλημα το έχετε εσείς που δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι το μέλλον τής Ελλάδας είναι πλέον στο δίπολο Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί.
  Το δεύτερο αναλύθηκε παραπάνω.
  Το πρώτο ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια.
  Θα βγει μπροστά όταν έρθει η ώρα και θα κυβερνά με επιτυχία για πολλά, πάρα πολλά χρόνια.

 6. Naruto avatar
  Naruto 23/12/2015 10:55:11

  Η Ν.Δ πρέπει να γίνει ενα μεγάλο φιλελεύθερο , ( οχι νεοφιλελεύθερο ) δημοκρατικό , με κοινωνικές ευαισθησίες κόμμα .
  Να θυμίσω οτι μόνο ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο ,το κράτος τον σπαταλά και όσο πιο αριστερά πάει το σύστημα τόσο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός θα προκύψει στο μέλλον όπως στις πρώην σοβιετικές χώρες .

 7. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 23/12/2015 11:03:15

  Και έσι ξαφνικά κάποιοι μας φόρεσαν το ερώτημα Βαγγέλας η Κυριάκος....ἀιντε στο Μαντρί.

 8. George N avatar
  George N 23/12/2015 11:14:40

  Γρήγορα μια χρονομηχανή για να γυρίσουμε στο 2004! Ετσι θα βγούμε στις αγορές, θα δανειστούμε σαν να μην υπάρχει αύριο και θα κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο ενώ θα δίνουμε συντάξεις που δεν θα έχουν καμία σχέση με τις εισφορές. Μόνο που αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚειο πρόγραμμα που τόσο καλά το αντέγραψε η ΝΔ της πρώτης δεκαετίας του 21 αιώνα και παίζει μόνο αν βρεθεί η χρονομηχανή...κάτι που το ανακάλυψε προσφάτως κι άλλος οπαδός του copy/paste....o ΣΥΡΙΖΑ. Επαθε και κάτι ψυχολογικά όταν το έμαθε :-)
  Δυστυχώς η πραγματικότητα έχει απίστευτη επιμονή, φοβάμαι μεγαλύτερη κι από τους αρνητές της. Μένουν φυσικά οι αδιαπραγμάτευτες ηθικές αρχές της "λαϊκής δεξιάς" αλά γκρέκα που συμπυκνώνονται στο:Και ποιος νοιάζεται για την επόμενη γενιά των Ελλήνων? Στο φινάλε ας πρόσεχαν όταν διάλεγαν γονείς....Κι όσο για το μέλλον αυτής της χώρας?Καλά τώρα...ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι...

 9. Παράξενος avatar
  Παράξενος 23/12/2015 12:40:29

  Απλά κάποιοι πιστεύουν ότι ο χαμαιλεοντισμός είναι η καλύτερη συνταγή για την άντληση ψήφων.

 10. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/12/2015 13:41:01

  Καμια συγχυση σε αυτους. ξερουν πολυ καλα τι ειναι. Εμεις ειμαστε η συγχυση. εμεις που μαχομαστε για τις ιδεες μας. Εμεις που προσπαθουμε να προσδωσουμε νοημα στην ταμπελα της ΝΔ ως συντηρητικη παραταξη.

  οι αλλοι βλεπουν τα κομματα οπως βλεπουν τις ποδοσφαιρικες ομαδες τους: αυτο που ηταν και ο μπαμπας τους. ψηφισαν μειμαρακη επειδη ετσι τους ειπε ο μπαμπας τους. επειδη ετσι τους ειπε ο καραμανλης. καμια σκεψη καμια αναλυση καμια ιδεολογια. ιδεολογηματα και σοφιστιες ΜΟΝΟ. Και οταν τους γωνιασεις βρισιδι και χλευασμο. ανθρωπακια της κακιας ωρας.

  στην ουσια ειναι ολοι οι ιδιοι που απλα μαχονται να επιβαλουν ο καθενας την δικη του προσωπικη επιρροη επι των αλλων.

  εμεις ειμαστε η συγχυση. εμεις που θα μαχομαστε για ιδεες απλα για να μπορουμε να βλεπουμε τις φατσες μας στον καθρεφτη πριν παμε για υπνο. διοτι πλεον χωρα δεν υπαρχει. ουτε μελλον.

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 23/12/2015 13:43:29

  Μετά το Ναι χθές βράδυ για το σύμφωνο συμβίωσης και η συμπόρευσή του με το ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμμένο θέμα,αλλά και για λόγους αρχής,ΤΕΛΟΣ για μένα και ο Μητσοτάκης. Και αν η γραμμή της Ν.Δ. ακολουθήσει αυτήν του συγκεκριμμένου κυρίου,ΤΕΛΟΣ και η Νέα Δημοκρατία.
  Να την χαίρονται όσοι την κατάντησαν έτσι. Θα περιμένω μόνο τον Σαμαρά για να πάω ποτέ να ξαναψηφίσω...

 12. Gizzer avatar
  Gizzer 23/12/2015 14:04:34

  Είναι θλιβερό ότι π'ανω από τους μισούς βουλευτές του - υποτίθεται - Συντηριτικού δεξιού κόμματος της χώρας ψήφισαν υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης των Ομοφυλοφίων. Και ακόμα πιο θλιβερό το ότι πολοί απουσίαζαν δηλαδή ντρέπονταν να πουν καν την γνώμη τους. Η μόνη αντιπολίτευση, και μάλιστα με όρους πατρίς-θρησκεία-οικογένεια - ήταν από την Χ.Α...!! Άλλη μια μέρα ντροπής για την ΝΔ. Προσωπικά δεν θα πάω στον δεύτερο γύρο διότι ο Κ.Μητσοτάκης ψηφίζοντας υπέρ του Συμφώνου δείχνει καθαρά ότι θέκει μια ΝΔ σαν το Ποτάμι. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/12/2015 16:32:41

  Όλα τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης έχουν σύμφωνο συμβίωσης.Οι Βρεταννοί συντηρητικοί έχουν και γάμο ομοφυλοφίλων.Δε γίνεται να ανήκεις στο ΕΛΚ και να είσαι αλλού για αλλού.

 14. Naruto avatar
  Naruto 23/12/2015 17:57:37

  @ ψυχραιμία .
  Εντάξει με τους Βρετανούς δεν περιμέναμε κάτι καλλίτερο , κρατούν την παράδοση βλέπεις .

 15. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/12/2015 18:27:50

  Ειμαστε η δεν ειμαστε εθνος αναδελφον; Αμα ειναι να μπουμε στο ιδιο μιξερ και να πολτοποιηθουμε με τους αθεους και ομοιοχρωμους λαους της Ευρωπης, τοτε να μιμηθουμε ολα τα... καλα της, πχ στη Νορβηγια ετσι και μαλωσει ο γονιος το παιδι η το πιεσει, σου παρουσιαζεται στη πορτα η κοινωνικη λειτουργος, το παιρνει σε ιδρυμα και μετα πρεπει να το παρεις με δικαστικο αγωνα. Σας φαινεται ακραιο; ετσι ξεκινανε ολες οι παραχωρησεις και τελικα φθανουν σε αφυσικα πραγματα. Ετσι ξεκινησε η αποποινικοποιηση της μοιχειας, των εκτρωσεων, της ψηφου στα ανωριμα παιδακια κοκ....Γιατι καποιου παλαιου πολιτικου του αρεσε μια νεαρα και σκεφτηκε ν αλλαξει το νομο. Ετσι και καποιου σημερινου πολιτικου που θελει να κοροιδεψει το λαο, του δινει νομους που δεν στοιχιζουν αντι να στρωθει να βρει τροπο να μην τον εξουθενωνει με την οικονομικη πολιτικη του...Τσαμπα μαγκας σ εναν ηλιθιο λαο που θελει να περνιεται και για εξυπνος.

 16. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 23/12/2015 18:46:34

  @ψυχραιμία,για να φύγει αυτή η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση που όσο περνάει ο καιρός θα φέρνει και θα ψηφίζει όλο πιό ανήθικους και αντεθνικούς νόμους,πρέπει να γίνει μαζικός εθνικός ξεσηκωμός. Για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη σκληροπυρηνική δεξιά παράταξη,αλλά πραγματική δεξιά,όχι νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά και άλλα τέτοια υβρίδια μπασταρδεμένα κόμματα της κονόμας.
  Εμένα,εν πάση περιπτώσει,δεν με εκπροσωπεί ένα κεντροδεξιό κόμμα και ένας κεντροδεξιός αρχηγός,που πρέπει να συμβαδίζει με τα φυτά του ΕΛΚ και του βρετανικού συντηρητικού κόμματος για να μου μοστράρει ως προοδευτικός ευρωπαίος...

 17. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/12/2015 18:48:46

  Αν το βλέπουν κάποιοι ως μικρό αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα αξιών, προτύπων και ηθικής που οι σοφοί και δημοκράτες Αρχαίοι Αθηναίοι κατά το νόμο του Σόλωνα έδιωχναν από την πόλη τους τους αρσενοκοίτες, δε φταίνε όσοι το βλέπουν όπως είναι. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ως χώρα γιατί τους ηθικούς νόμους τους πετάξαμε στα σκουπίδια και έγιναν πολλοί Έλληνες κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες, τυχοδιώκτες, παρτάκηδες, κομματόσκυλα. Και ψήφιζαν λαϊκιστές επειδή τους έμοιαζαν. Έτσι έχουμε τώρα πρωθυπουργό Τσίπρα αντί Σαμαρά και ξαναβουλιάζουμε.

 18. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/12/2015 18:49:16

  Αναφέρομαι στο σύμφωνο προφανώς...

 19. Διογένης avatar
  Διογένης 23/12/2015 18:59:50

  @ψυχραιμία

  Οι γονείς μας μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί "αν πάνε οι άλλοι να πέσουν στο γκρεμό, θα πας κι εσύ;".

  Αυτά, όταν ήμασταν μικροί. Τώρα που μεγαλώσαμε πάμε και πέφτουμε στο γκρεμό μαζί με τους άλλους.

  Το να ακολουθήσεις τη Δύση στην πνευματική δύση και παρακμή της είναι στην καλύτερη περίπτωση φθηνός πιθηκισμός, στη δε χειρότερη αυτοκτονικός ετεροπροσδιορισμός.

 20. Naruto avatar
  Naruto 23/12/2015 19:37:14

  Μην γελάσετε αλλα με ενα καλό ξεσκαρτάρισμα , στοκάριμα , βάψιμο , και αλλαγή επωνυμίας σε λιγο καιρό το μαγαζάκι της Χ.Α δύσκολα θα το προσπερνάμε .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.