Η... τραγωδία του να είσαι βουλευτής και  αριστερός
30/03/2017 12:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η... τραγωδία του να είσαι βουλευτής και αριστερός

Είναι τελικά πολύ δύσκολο να είσαι βουλευτής και να είσαι και… αριστερός. Πρέπει να ισορροπήσεις ανάμεσα στους «αγώνες» και στο μέλι που σου έρχεται μπροστά σου. Έτσι λοιπόν και ο βουλευτής Μπαλαούρας, από αυτούς που έχουν βάλει στο… μπαλαούρο την αλήθεια, την ιστορία της αριστεράς και την «ευαισθησία» των καλών αυτών ανθρώπων που μας κυβερνούν, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Όχι για κανένα σοβαρό ποσό, αλλά για ένα αστείο 300ευρω, το οποίο όμως αποκαλύπτει και πόσο… ψιλικατζήδες είναι.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το επίδομα που πήραν χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος του έτους, τη λεγόμενη «13η σύνταξη» που μας πούλησε η κυβέρνηση ως μεγάλη κοινωνική πολιτική. Το ποσό αυτό πήρε και ο βουλευτής Μπαλαούρας ο οποίος αμείβεται με 7.000 μηνιαίως αλλά το σύστημα τον βγάζει ως χαμηλοσυνταξιούχο και του έδωσε και το φιλοδώρημα. Δείχνει κατ’ αρχάς πόσο μπάζει όλο αυτό το σύστημα που χωρίς κανέναν έλεγχο μοίρασε πάνω από 600 εκατ. ευρώ και ποιος ξέρει ποιος τα πήρε.

Στα του Μπαλαούρα και των ψεμάτων του τώρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως η πληρωμή έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του.

Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά.

Μάλιστα ο βουλευτής τονίζει ότι: «Μόλις το συνειδητοποίησα, δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσα 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα με επιστολή τον Σύλλογο της Τραπέζης της Ελλάδος. «Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν», είπε.

Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική και εκθέτει τον κ. Μπαλαούρα. Μια ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων της ΤτΕ αποκαλύπτει τι ακριβώς έγινε με τον κ. Μπαλαούρα και πως ο ίδιος «εξαναγκάστηκε» να δωρίσει το ποσό, όταν αποκαλύφθηκε το «λάθος». Όπως τονίζει ο Σύλλογος: «Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!

Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε».

Καταγγέλλουν δηλαδή τον βουλευτή ότι καθυστέρησε εννέα ημέρες να αποστείλει την επιστολή με την οποία αρνείται τα 300 ευρώ, κι αφού έγινε γνωστή η υπόθεση από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Έτσι για να ξέρουμε ποιοι είναι οι ψεύτες και οι υποκριτές.