Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
12/09/2018 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τελευταία ευκαιρία του Καμμένου

Μεγάλη αναταραχή αστεία κατάσταση. Έτσι θα μπορούσαμε να παραφράσουμε το γνωστό τσιτάτο του Μάο βλέποντας όσα γίνονται για το Μακεδονικό. Ειδικά μετά από την χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Πάνος Καμμένος επιβεβαιωθήκαμε. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και δολοφόνοι της πατρίδας. Ακόμη κι αυτοί που κλαίνε μπροστά στη σημαία και που γεμίζει το στόμα τους όταν λένε τη λέξη Ελλάδα.

Ψεύτες και υποκριτές είναι με πρώτον απ’ όλους τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο οποίος χθες τι μας είπε; Ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα κι ότι αν δε γίνει αυτό τότε η κύρωση πρέπει να έρθει στη Βουλή στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή ο μουτζούρης να πάει στην επόμενη κυβέρνηση.

«Δε θα ρίξω την κυβέρνηση, έσχατη λύση οι εκλογές», μας είπε λίγο – πολύ ο κ. Καμμένος αλλά μας το είπε… χαριτωμένα και ανάμεσα στις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας, στις επιθέσεις στον Μητσοτάκη, στον Μαρινάκη, στους διαπλεκόμενους και στην υπενθύμιση ότι αυτός είναι καραμανλικός κι όχι κανείς άλλος.

Και κάπως έτσι θα πάμε με το Μακεδονικό. Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς θα αποθεώνουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Καμμένος θα την αποδοκιμάζει, οι Σκοπιανοί θα την ψηφίσουν με τα χίλια (που θα βρουν καλύτερη) και η διαδικασία ένταξής τους σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν στις 30 Σεπτεμβρίου οι Σκοπιανοί πουν «ναι» στο δημοψήφισμα (που θα πουν γιατί τοVMROέκανε κωλοτούμπα και μίλησε για ψήφο κατά συνείδηση ενώ οι Σλάβοι θα απέχουν) και αν βρουν και 81 βουλευτές για να αλλάξουν το Σύνταγμα τότε… χαιρέτα μας τον πλάτανο. Ή καλύτερα χαιρέτα μας τη Μακεδονία.

Τι κι αν λέει ο Καμμένος ότι δεν υπάρχει συμφωνία των Πρεσπών, τι κι αν προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν έγινε και τίποτε. Γελάνε και τα τσιμέντα. Η απόφαση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει να λύσει το Μακεδονικό με τέτοιο τρόπο είναι άκρως προδοτική, δεν έχει προηγούμενο στην Ιστορία μας.

Η υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά έχει δημιουργήσει τετελεσμένα κι αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός. Και αυτός που κατέβηκε προχθές να διαδηλώσει και αυτός που κάθισε στον καναπέ του κι έβλεπε τον Τσίπρα να μιλά για ακροδεξιούς και να απαξιώνει τον αγώνα ενάντια στην προδοτική συμφωνία του.

Αυτή η παράσταση που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες είναι χειρότερη κι από αυτή που είχε στηθεί με το σχέδιο Ανάν. Και πιέσεις έχουν ασκηθεί, και εκμαυλισμός έχει γίνει. Μόνο που τότε τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι Κύπριοι και με την ηχηρή φωνή τους στο δημοψήφισμα έδωσαν χαστούκι σε όσους ήθελαν μια λύση – ντροπή.

Εδώ ούτε αυτό το δικαίωμα δεν θα έχουν οι Έλληνες διότι ο Τσίπρας, ο δημοκράτης, ο αριστερός δεν θέλει δημοψήφισμα.

Αν λοιπόν, έχει μείνει ελάχιστη τσίπα στον Πάνο Καμμένο. Αν θέλει να αποδείξει ότι έχει τον πατριωτισμό που πουλάει αυτά τα χρόνια δεν μπορεί παρά να κάνει μόνο ένα πράγμα.

Να ρίξει την κυβέρνηση πριν η Βουλή των Σκοπίων αλλάξει το Σύνταγμα. Να ρίξει την κυβέρνηση ή στην καλύτερη περίπτωση να απαιτήσει εδώ και τώρα δημοψήφισμα και ο λαός να αποφασίσει. Έστησαν το 2015 δημοψήφισμα σε μία εβδομάδα, δεν μπορούν να το κάνουν τώρα;

Ας αποδείξει λοιπόν ο Καμμένος ότι δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Έχει μια τελευταία ευκαιρία για να μην γραφτεί στην Ιστορία ως Ιούδας της Μακεδονίας.