Η τακτική της ήρεμης δύναμης...
20/12/2018 16:30
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τακτική της ήρεμης δύναμης...

Όταν ο Μητσοτάκης έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί προεξόφλησαν ότι δεν έχει ελπίδες να κερδίσει.

Τον στόλισαν με διάφορα κοσμητικά όπως γόνος, λίγος, Κούλης, παιδί του μπαμπά του, κολεγιόπαιδο κλπ.

Όπως διαπιστώθηκε όμως οι... χρησμοί τους αποδείχτηκαν κάλπικοι.

Ο Κυριάκος δεν κατάφερε μόνο να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά τσάκισε και τα συστήματα που θεωρούσαν και θεωρούν τσιφλίκι τους τη Νέα Δημοκρατία... κλέβοντας τη νίκη που πίστευαν ότι ήταν δεδομένη.

Η τακτική που ακολούθησε ήταν απλή. Όπως είναι άλλωστε όλα τα νικηφόρα σχέδια. Άφησε τους αντιπάλους του να εκτεθούν και την κατάλληλη στιγμή αντεπιτέθηκε και τους πήρε τα σκαλπ.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η τακτική της ήρεμης δύναμης.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει την εκστρατεία του θα θυμούνται ότι τη στιγμή που οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι κυριολεκτικά σφάζονταν, αυτός ήρεμος τόσο στις ομιλίες του όσο και στις συνεντεύξεις του μιλούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να ήταν υποψήφιος σε άλλες εκλογές.

Οι εσωκομματικοί εχθροί γελούσαν μαζί του λέγοντας ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και θα πατώσει στην κάλπη.

Ο Κυριάκος ατάραχος και μειλίχιος σε εκνευριστικό βαθμό δεν πτοούνταν και συνέχιζε να παρουσιάζει τις θέσεις του για τη Νέα Δημοκρατία χωρίς την παραμικρή γκρίζα αναφορά για τους έτερους μνηστήρες του κόμματος.

Κι εκεί που δεν το περίμενε κανείς, όταν οι αντίπαλοι είχαν ξοδέψει όλα τα προεκλογικά πυρομαχικά τους, μεταμορφώθηκε, αγρίεψε, σύναψε τις απαραίτητες συμμαχίες και κατέκτησε... το βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας.

Θα μας πείτε, «τί σας έπιασε ξαφνικά εκεί στο Antinews και πλέκετε το εγκώμιο του Μητσοτάκη, τη στιγμή που την κριτική που του έχετε ασκήσει δεν την έχει ασκήσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως μυριστήκατε εξουσία και σπεύδετε να πιάσετε στασίδι;»

Όχι αγαπητοί, οι διαφωνίες μας με τη ΝΔ του Μητσοτάκη παραμένουν έντονες, άσχετα αν καλέσαμε σε πανστρατιά όλες τις πατριωτικές δυνάμεις για να δώσουμε τη μητέρα των μαχών ενάντια στους εθνομηδενιστές. Ούτε και επιδιώκουμε οφέλη αν η ΝΔ ξανάρθει στην εξουσία. Όσοι μας παρακολουθούν εδώ και χρόνια γνωρίζουν ότι το Antinews θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες portal, αλλά δεν το έκανε γιατί παρέμεινε πιστό στις ιδέες του και τις απόψεις του.

Αφορμή για τα καλά λόγια στον Μητσοτάκη στάθηκε η παρουσία του στη Βουλή, όπου έκανε τον Τσίπρα... να τρέχει και να μην φτάνει.

Ο πατριωτικός, ενωτικός και συνάμα τσαμπουκαλίδικος λόγος του μας εντυπωσίασε και κάναμε τις παραπάνω σκέψεις.

Ίσως να ήμασταν υπερβολικοί όταν γράφαμε ότι επί της ουσίας αφήνει τον Τσίπρα να βγάλει το φίδι από την τρύπα περιμένοντας πότε θα ωριμάσει το φρούτο για να καταλάβει την καρέκλα του Μαξίμου.

Διότι μετά από την προχθεσινή μεταμόρφωση στη Βουλή, αυτό που συμπεραίνεται είναι ότι ο Μητσοτάκης ακολουθεί την τακτική της ήρεμης δύναμης κι απέναντι στον Τσίπρα.

Όλο αυτό τον καιρό τον αφήνει να εκτίθεται. Παράλληλα θέτει την πολιτική του ατζέντα ακολουθώντας μια πολιτική ήρεμων τόνων τους οποίους ανεβάζει σταδιακά. Κι όταν πλέον ο Βασιλιάς είναι γυμνός του δίνει το τελειωτικό χτύπημα.

Αυτό που του έδωσε προχθές στη Βουλή, κάνοντάς τον να παραληρεί, να προβαίνει σε απίστευτες γκάφες και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Όσο κι αν ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κοπιάζει να εμφανίσει τον Τσίπρα νικητή της μονομαχίας, η πραγματικότητα είναι ότι έχασε παταγωδώς.

Διότι όταν σε λένε κλέφτη, απατεώνα, εθνομηδενιστή και διαπλεκόμενο κι αντί να απαντήσεις συγκεκριμένα, χάνεις την ψυχραιμία σου εκτοξεύοντας αθλιότητες και ύβρεις, όπως η γκάφα με την 17Ν και τον Παπανδρέου ή τα περί γόνων και κολεγιόπαιδων ή ότι η κακιά δεξιά ξανανοίγει τα ξερονήσια, έχεις υποστεί τεράστια ήττα.

Πιστεύουμε ότι μετά από την απροσδόκητη αλλαγή του Μητσοτάκη, πλέον o Τσίπρας όσες προσλήψεις κι αν τάξει, όση ελεημοσύνη κι αν μοιράσει, όσο κι αν επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα με τον Καμμένο κάτω από το χαλί, όσο κι αν θέλει να παρουσιαστεί ως πατριώτης για να βρει τις απαιτούμενες ψήφους για κύρωση της επονείδιστης συμφωνίας, όσες προβοκάτσιες κι αν στήσει κατά του Μητσοτάκη και της ΝΔ δύσκολα θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνησή του.

Με την αντίδρασή του στη Βουλή, φάνηκε ότι είχε υποτιμήσει τον Μητσοτάκη. Τον θεωρούσε εύκολο αντίπαλο.

Προφανώς η... επαναστατική γυμναστική στις καφετέριες και τα μπαρ των Εξαρχείων δεν του επέτρεψαν να εμπλουτίσει τις γνώσεις του περί στρατηγικής και εκτίμησης του εχθρού.

Γιατί αν τις είχε εμπλουτίσει θα γνώριζε το γνωστό γνωμικό του Σουν Τζου. Ότι η στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη, ενώ οι τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.

Απόφθεγμα, που δυστυχώς για τον Αλέξη, φαίνεται ότι διάβασε ο Κυριάκος στο ελεεινό - καπιταλιστικό Χάρβαρντ που αποστρέφεται μετά βδελυγμίας.

Εύκολα λοιπόν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα: Που πας ρε Καραμήτρο να κυβερνήσεις όταν δεν ξέρεις ούτε τα στοιχειώδη;;;!!!