Η ταφόπλακα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ασφαλιστικό
05/01/2016 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ταφόπλακα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ασφαλιστικό

Και να που φτάσαμε στο δια ταύτα. Το Ασφαλιστικό, το… σώμα του εγκλήματος όπως το χαρακτήρισε ο εμπνευστής του Γ. Κατρούγκαλος είναι εδώ και μας βγάζει τη γλώσσα. Σε λίγες ημέρες θα πάει στη Βουλή, αφού γίνει ένα γερό λίφτινγκ σε Βερολίνο και Βρυξέλλες και στη συνέχεια οι βουλευτές θα το ψηφίσουν. Είναι η ώρα της κρίσης. Φτάνουν οι 153 του Τσιπροκαμμένου συνασπισμού; Θα «αυτομολήσουν» κι άλλοι από κόμματα όπως το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων; Πολύ αμφιβάλλουμε. Με τέτοιες προτάσεις για τους συνταξιούχους κανείς άλλος μη κυβερνητικός βουλευτής δεν θα τολμήσει να φωνάξει «ναι». Αν το πράξει εκτός από το ξύλο που θα τρώει στις πλατείες δεν θα ξαναδεί και Βουλή ούτε με το κιάλι. Ποιος είναι αυτός που θα ρισκάρει τη μισθάρα, τα αυτοκίνητα, τα γραφεία, τους επιστημονικούς συμβούλους και την αίσθηση εξουσίας που προσδίδει το εκλογικό έδρανο;

Εκεί τους ξέρει τουλάχιστον η καθαρίστρια της Βουλής, άμα φύγουν από αυτήν ποιος θα τους αναγνωρίζει; Εκτός κι αν είναι… πολλά τα λεφτά Αλέξη. Κι όταν εννοούμε λεφτά μπορεί να σημαίνει και μια σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη κι ένας υπουργικός θώκος. Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν αμάν για λίγη εξουσία, για λίγα λεπτά διασημότητας. Δεν ρωτάτε τον ακομβίωτο στρατηγό και την παρέα του;

Κατά τη γνώμη μας το «σώμα του εγκλήματος» θα περάσει από τη Βουλή παρ’ ότι είναι λαιμητόμος. Θα το ψηφίσουν οι 153 ψεύτες και ψεκασμένοι βουλευτές, και δεν αποκλείεται και κάποιοι άλλοι. Κανείς Συριζαίος ή Ανεξάρτητος δεν θα τολμήσει να πάει κόντρα στην κομματική γραμμή, παρ’ ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου είναι κάκιστο νομοσχέδιο. Ο λόγος που δεν θα ψηφίσουν «όχι» κάποιοι, αν και το σκέφτονται, είναι τα παραπάνω που γράψαμε. Δηλαδή δεν θα θελήσουν σε καμιά περίπτωση να χάσουν την εξουσία που νιώθουν ότι έχουν. Σιγά μην κάτσουν να προκαλέσουν πολιτική κρίση τέσσερις μήνες μετά από τις εκλογές. Σιγά μην έχουν το θάρρος να ρίξουν την κυβέρνηση, να διώξουν τον Τσίπρα και να γίνει οικουμενική. Σιγά μην πάνε κόντρα στο σχέδιο του Αλέξη για συναίνεση ακόμη και με κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που φλερτάρει με την ιδέα της συγκυβέρνησης και της διάσωσης των εγκληματιών της Αριστεράς.

Το ασφαλιστικό που κατατέθηκε είναι η ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών γραμμών. Δηλαδή ο Τσίπρας με το φιλαράκι του τον Πάνο ας μείνουν μόνοι τους. Κανείς άλλος δεν πρέπει να ψηφίσει το έκτρωμα, ακόμη και αν διακυβεύονται ξανά οι διαπραγματεύσεις. Λύσεις για το ασφαλιστικό υπάρχουν αλλά δεν τολμούν να τις προτείνουν γιατί δεν είναι… αριστερές. Ας πιάσουν π.χ. την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Ας φέρουν ξένους επενδυτές να ανοίξουν οι δουλειές. Ας βάλουν φυλακή όσους πριμοδοτούν την μαύρη εργασία.

Δεν τα κάνουν όλα αυτά και περιμένουν τη συναίνεση από τους άλλους; Ποτέ. Είναι η ώρα τα κόμματα να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Και να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια. Ακόμη κι αν περάσει το ασφαλιστικό χωρίς απώλειες, θα αποτελέσει την ταφόπλακα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Οι αγρότες θα ξεσηκωθούν, οι συνταξιούχοι θα βγουν στους δρόμους και οι εργαζόμενοι που είναι οι μεγάλοι χαμένοι θα πολιορκήσουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι η αρχή του τέλους τους. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα της κρίσης. Θα πληρώσουν για τα ψέματα, τις απάτες, τα ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αυτό που μένει είναι να ανασυνταχθεί το πολιτικό σύστημα και κυρίως η ΝΔ και να δείξει ότι μπορεί να είναι αυτή που θα ανατρέψει τα πάντα. Που μπορεί να κυβερνήσει και να βρει λύσεις.

Ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται το πολιτικό κενό που υπάρχει. Γι’ αυτό επιβιώνει μαζί με τον στρατηγό Πάνο. Η μάχη πλέον δεν δίνεται στη Βουλή. Στους δρόμους θα δοθεί και θα είναι σκληρή. Το τέλος της αριστερής διακυβέρνησης πλησιάζει…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/01/2016 07:56:18

  ῍. . .και κυρίως η ΝΔ και να δείξει ότι μπορεί να είναι αυτή που θα ανατρέψει τα πάντα. Που μπορεί να κυβερνήσει και να βρει λύσεις. "

  Ποιά νουδουλα, τοῦ μειμάρ ἤ τοῦ μητσοτακέικου;;;

  Παραιτήθηκε ο ΑΣ, οὐδόλως μέ ἐνδιαφέρει αὐτή ἡ ΝΔ. Περιμένω τέ ἐπόμενα βήματα τοῦ ΑΣ.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 05/01/2016 11:54:26

  Η επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρή ΝΔ. Αξιόπιστη δλδ ενωμένη ΝΔ. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει ΝΔ όπως δεν θα υπάρχει πολιτικό σύστημα. Θα κυβερνάει ΧΑ ή ΛΑΕ ή λεβέντηδες κάθε είδους. Όλοι όσοι έχουν συμφέρον να ζήσουν σε κανονική χώρα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και πρώτη η ηγεσία της ΝΔ. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή στη λογική. Μακάρι ο ΑΣ να επιστρέψει πανηγυρικά και δικαιωμένος γιατί μόνο έτσι επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται η σοβαρή διακυβέρνησή του.
  Λυπάμαι που το λέω αλλά σε περίπτωση στήριξης ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ ή διάσπασης ΝΔ δεν θα υπάρχει ΝΔ και θα ζήσουμε διακυβέρνηση αριστεράς με ΧΑ αξιωματική αντιπολίτευση , ένα πραγματικό μπάχαλο ....
  Για μια ακόμη φορά μένει να αποδειχθεί ότι η δεξιά παράταξη αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας.
  Και μόνο η δεξιά μπορεί να κάνει τις τομές που χρειάζονται και να αρχίσει να αποδομεί το πελατειακό διεφθαρμένο κράτος.
  Σήμερα δεν είναι 2004. Η στήριξη στην εξυγίανση του κράτους θα προσφερθεί πολύ πιο εύκολα από ότι στον ΚΚ τότε.
  Ας το έχουμε όλοι υπόψιν μας.

 3. Νικ avatar
  Νικ 05/01/2016 13:29:18

  Η αρχή του τέλους τους ξεκίνησε φίλοι μου....

  Ποιος θα κόψει συντάξεις;

  Ποιος θα πάρει την ευθύνη να μειώσει τις συντάξεις από συνταξιούχους που συντηρούν ανέργους;

  Κανένας!

  Ο Τσίπρας και ο Καμμένος εγκλωβίστηκαν!

  Αναμένουν την πτώση τους το ξέρουν πια...

  Ποιος από τον Συριζα και τους Ανελ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο στην Βουλή;

  Το τέλος πλησιάζει!

  Το θέμα είναι ποιος θα μας απεγκλωβίσει....

  Μόνο ένας μπορεί...ο Αντώνης Σαμαράς!

 4. Eva avatar
  Eva 05/01/2016 14:59:57

  Ισχυει οτι εξαιρουνται οι υπαλληλοι της Βουλης?

 5. δημης avatar
  δημης 05/01/2016 18:49:22

  " Τσίπρας εκμεταλλεύεται το πολιτικό κενό που υπάρχει. Γι’ αυτό επιβιώνει μαζί με τον στρατηγό Πάνο. Η μάχη πλέον δεν δίνεται στη Βουλή. Στους δρόμους θα δοθεί και θα είναι σκληρή. Το τέλος της αριστερής διακυβέρνησης πλησιάζει…"

  ΤΟ ΚΕΝΌ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΝΔ ΜΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ .....
  ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ...
  ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΟΝΟ-ΣΩΤΗΡΑ ..
  .ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ...
  -ΠΟΣΟ "ΚΟΜΑ ΑΡΧΩΝ " ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑ ΚΟΜΑΤΑΡΧΩΝ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΔ ΚΥΡΙΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ;;;;;
  -ΠΟΣΟ "{ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ " ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ 3-4 ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;;;;

 6. George N avatar
  George N 06/01/2016 05:19:09

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα πέσει από το ασφαλιστικό. Θα προσθέσει όμως στην γελοιοποίηση της πολιτικής του μια και συνεχώς ανοίγει η ψαλίδα του τι έλεγε και του τι έκανε. Δεν είναι όμως επαρκής λόγος για την αποδόμηση του. Χρειάζονται ρεαλιστικές προτάσεις από την άλλη πλευρά και στην οικονομία αλλά και στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής & ασφάλειας. Για πάνω από δεκαετία η ΝΔ πάει κόντρα στο κύμα με ότι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή δεξιά και τα αποτελέσματα την δικαιώνουν όλο και λιγότερο. Το ότι εξετάζει σοβαρά μια επιστροφή στο παρελθόν δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος που έχει. Πια με δηλώσεις του τύπου "ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον Σεπτέμβρη" όταν για τέταρτη φορά μέσα σε 15 μήνες ηττήθηκε κατά κράτος, δείχνει να έχει χάσει και την επαφή με την πραγματικότητα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.