Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
05/08/2018 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η παραίτηση Τόσκα δεν λέει τίποτε και σε κανέναν

Τι σημαίνει η παραίτηση Τόσκα δηλαδή; Ότι ο κόσμος θα πει «επιτέλους δικαιώθηκαν 90 αθώες ψυχές;» Θα πει «να το μωρό έξι μηνών και η μάνα του, τα δίδυμα κοριτσάκια και το 13χρονο που σκοτώθηκε μας κοιτούν με ικανοποίηση από εκεί ψηλά;»

Και καλά, εμείς είμαστε εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι τον βλέπουμε. Ο Τσίπρας αισθάνεται ανακουφισμένος από την παραίτηση – αποπομπή του υπουργού του; Άλλωστε, ως υπουργός δημόσιας… αταξίας, θα έπρεπε να έχει φύγει από τότε που οι φίλοι του οι Ρουβίκωνες έκαναν μπάχαλο το κέντρο.

Ο πρωθυπουργός πραγματικά, πώς μπορεί να κοιμάται χωρίς τύψεις; Πώς μπορεί να ησυχάζει από τις Ερινύες; Και αν δεν έχει από αυτές, τουλάχιστον φόβο μήπως πάει φυλακή για τα εγκλήματα που έχει κάνει, δεν αισθάνεται;

Τι είναι η παραίτηση του υποκόμη κι όχι του άρχοντα; Το φάρμακο δια πάσαν νόσον; Είναι το καθαρτήριο για τα εγκληματικά λάθη που έχουν γίνει;

Δεν είναι ο Τσίπρας άνθρωπος; Δεν έχει αισθήματα; Έχει παιδιά κι ο ίδιος. Πως μπορεί να τα αντικρίζει όταν ξέρει ότι ως πολιτικός προϊστάμενος ενός χάους που προκάλεσε τόσους φόνους, θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη και δεν το έκανε;

Και δεν εννοούμε την πολιτική ευθύνη, αυτή η λέξη είναι για γέλια. Εννοούμε την ευθύνη μπροστά στον πόνο, μπροστά στον σπαραγμό, στην οδύνη που νιώθει όλη η Ελλάδα.

Θα καθαρίσουν με έναν ανασχηματισμό κι όλα καλά; Θα γίνουν όλα όπως πριν με μια έξοδο από το μνημόνιο ή με μια αλλαγή υπουργού;

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή. Που θα ξεκινά από την ανάληψη της ουσιαστικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό και θα διαχέεται κάθετα στην κοινωνία. Που θα αλλάξει νοοτροπίες και παλαιοκομματισμούς.

Όχι, δεν είναι ο Τσίπρας και οι φίλοι του που έκαψαν τόσους ανθρώπους. Είναι ότι έγιναν εξουσία λέγοντας ότι θα αλλάξουν τα πάντα, θα διώξουν το παλαιό πολιτικό σύστημα και θα φέρουν κάτι καινούργιο.

Ψέματα. Όλα για την καρέκλα τα έκαναν και ο Τσίπρας που βιολογικά είναι 44 ετών πλέον μοιάζει με μια στριμμένη παλιόγρια που όλα της φταίνε. Η αρχή του τέλους γράφτηκε με αίμα. Το τέλος του… τέλους ας γραφτεί με μια γενναία απόφαση να σηκωθεί και να φύγει. Είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα και η μόνη προσωπική διέξοδος για τον ίδιο.

Η παραίτηση Τόσκα δεν λέει τίποτε και σε κανέναν. Και την ενεργοποίησαν επειδή είδαν ότι η επιχείρηση αποπροσανατολισμού δεν πιάνει.

Ο Τσίπρας είναι σε δύσκολη θέση. Μόνος στο Μαξίμου μετρά τις ώρες του.