Η ώρα της πληρωμής δεν αργεί
22/03/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα της πληρωμής δεν αργεί

Είναι πλέον αδιάφορο πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, πότε θα πάρουμε τη δόση, πότε θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, πώς η κυβέρνηση θα αποδράσει με εκλογές, με δημοψήφισμα ή με … ελικόπτερο. Όλα αυτά πλέον είναι λίγα, είναι μηδαμινά μπροστά στη ζημιά που έχει συντελεστεί στη χώρα.

Είναι θέμα χρόνου να «σκάσει» κάποια τράπεζα, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η ΔΕΗ. Για πρώτη φορά τέθηκε ζήτημα μη πληρωμής των μισθών σχεδόν 30 χιλιάδων εργαζόμενων. Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα κι εμείς κοιτάμε και ανεχόμαστε τον Σκουρλέτη αντί να τον στείλουμε σπίτι του. Είναι θέμα χρόνου να διαλυθεί το ασφαλιστικό σύστημα και ο ΕΦΚΑ αφού δεν πληρώνει ο κόσμος και δεν είναι σε θέση το υπουργείο Εργασίας να πει τι θα κάνει αν η μαύρη τρύπα μεγαλώσει. Θα πληρωθούν οι συντάξεις; Θα καθυστερήσουν; Θα βάλει το κράτος λεφτά από τον προϋπολογισμό;

Η κυβέρνηση καθυστερεί πλέον εσκεμμένα την αξιολόγηση θέλοντας να κερδίσει τον δικό της χρόνο και αδιαφορώντας για τον χρόνο που χάνει η χώρα. Είναι θέμα χρόνου να σκάσει η οικονομία και να μη μαζεύεται από πουθενά, όμως, στο Μαξίμου ασχολούνται ξανά με επικοινωνιακές ανοησίες.

Πάει ο Τσίπρας στον Πανάγιο Τάφο. Ποιος ο Τσίπρας που αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει τι έχει γίνει σ’ εκείνα τα ιερά εδάφη. Ένας ψεύτικος χριστιανός που πάει στο Ισραήλ για να κλέψει μερικές ψήφους και για να αλλάξει την ατζέντα.

Και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την γενικευμένη στάση πληρωμών. Οι τράπεζες έχουν στεγνώνει, η ΔΕΗ έχει οφειλές 3 δις ευρώ αφού επικρατεί μια γενικευμένη στάση πληρωμών. Οι επιχειρήσεις και η αγορά βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και σύντομα θα δούμε ηχηρά λουκέτα. Επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές περιμένουν εδώ και μήνες ρυθμίσεις και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπας και σωθούν και κρατήσουν τον κόσμο που έχουν. Δεν είναι μπαταχτσήδες, είναι βιώσιμες επιχειρήσεις που ζητούν ρύθμιση αλλά οι τραπεζίτες έχουν δεμένα τα χέρια τους περιμένοντας πότε η κυβέρνηση θα σταματήσει να παίζει τον παπά.

Ο αρμόδιος για την ανάπτυξη, πρώην δραχμολόγος Παπαδημητρίου τι κάνει σ’ αυτό το υπουργείο; Ο Σταθάκης που πήγε να διορθώσει τα λάθη του «εγκληματία» Σκουρλέτη τι έχει κάνει με τη ΔΕΗ;

Ο Τσακαλώτος τι κάνει στην πραγματική οικονομία και το κοριτσάκι στο Εργασίας πότε θα σταματήσει να παίζει με τα σπίρτα κοντά στην βόμβα του ασφαλιστικού;

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ίσως σοβαρότερα κι από τον εφιάλτη του Βαρουφάκη. Πραγματικά, κανείς δεν γνωρίζει αν θα αντέξει η χώρα να βγάλει το καλοκαίρι ή αν θα χρεοκοπήσει.

Όμως, τελικά ίσως μια μεγάλη καταστροφή να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την εξουσία. Ένα λουκέτο σε τράπεζα ή στη ΔΕΗ θα μπορούσε να ξυπνήσει τον κόσμο, να ξυπνήσει για τα καλά τη ΝΔ, να σκουντήσει τον Τσίπρα και να σηκωθεί και να φύγει. Κι αργότερα θα τα βρουν όλα τα ειδικά δικαστήρια. Κι εδώ δεν θα έχουμε νέα Βατοπέδια. Θα πληρώσουν οι εγκληματίες της αριστεράς κι όσοι βρόμικοι δεξιοί στήριξαν αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.