Η νέα Κυβέρνηση είναι σαν την νέα ερωμένη
12/07/2019 15:47
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα Κυβέρνηση είναι σαν την νέα ερωμένη

Η κάθε νέα Κυβέρνηση για το λαό είναι σαν την νέα ερωμένη. Έχει όλα τα καλά πάνω της, που σε κάνει στην αρχή να αναρωτιέσαι που ήταν κρυμμένη τόσο καιρό και τρώγαμε τα χρόνια μας με τις άλλες, τις περίεργες, τις μυστήριες, τις κακομαθημένες, τις χύμα και τσουβαλάτες.

Και περνά με το λαό και μήνα μέλιτος. Όλα μέλι-γάλα. Όλα καλά, όλα ανθηρά. Από το πως σηκώνονται από την καρέκλα, από τη χειραψία, τα χαμόγελα, τους υπαινιγμούς, μέχρι τον κόμπο της γραβάτας, όλα αγγίζουν την τελειότητα.

Είναι συνεπής, έχει μια αρχοντιά, είναι “ράτσας” και βασικά από μεγάλο τζάκι.

Η νέα Κυβέρνηση σου κάνει όλα τα χατίρια, σου λέει αυτά που θες να ακούσεις, έχει μάθει πως κακόπεσες. Τα δίνει όλα, έχει τεράστιο απόθεμα δυνάμεων για αρχή.

Το τεστ επιμονής επίλυσης των προβλημάτων έπεται.

Προς το παρόν η λογική των κινήσεων της είναι σε εναρμόνιση με το κοινό αίσθημα.

Κυβέρνηση διαφορετικής αισθητικής για να είμαστε ακριβοδίκαιοι. Δεν προέταξε την ηθική της ακεραιότητα, αν και ξέρει καλά το ρητό με τη γυναίκα του Καίσαρα.

Έχει κυβερνητικές εμπειρίες, αλλά ρίχνεται στη μάχη με την ορμή μιας πρωτάρας.

Έχει και θετική ατζέντα για μείωση φόρων, χωρίς να κόψει καμιά δαπάνη από το κοινωνικό κράτος.

Είναι επόμενο να αγαπιέται παράφορα από τους φίλα προσκείμενους, και οι απέναντι να δείχνουν ανοχή. Προς το παρόν.

Είναι σαφές πως ο μήνας του μέλιτος θα τελειώσει κάποια στιγμή (τον Σεπτέμβρη σίγουρα), όχι μόνο όταν κληθεί να πάρει δύσκολες και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αλλά κυρίως όταν θα χρειαστεί να δείξει τα πολιτικά της αντανακλαστικά.

Προς το παρόν απολαμβάνει τη στιγμή.

Γιατί σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πως για να μακροημερεύσει είναι προαπαιτούμενο να είναι καλός Πρωθυπουργός και μακροπρόθεσμα για να έχει και δεύτερη θητεία, θα πρέπει να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Είναι η ώρα του. Αυτή είναι η ευκαιρία του. Άλλη δε θα έχει.

Πηγή: emo.gr