Η Μπεκατώρου, ο Σαμαράς, οι «ειδικοί» και το λοκντάουν…
26/01/2021 18:00
Του Strange Attractor
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μπεκατώρου, ο Σαμαράς, οι «ειδικοί» και το λοκντάουν…

Πολλά είναι τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που ταλανίζουν τους πολίτες, οι οποίοι βέβαια ζουν το δικό τους δράμα λόγω της πανδημίας, ανήμποροι να αντιδράσουν στον κυκεώνα της επικαιρότητας, χαμένοι μέσα στην οικονομική τους δυσπραγία, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση να παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Βάζοντας τους όρους και ορίζοντας τους ρυθμούς με τους οποίους χορεύουμε όλοι...

Όπως θέλουν.

Έτσι, μαθαίνουμε πως μετά την «ατιμωρησία» των δυο ανήλικων αδερφών που ξυλοκόπησαν ανελέητα τον σταθμάρχη στο μετρό, μια άλλη συμμορία ανηλίκων μαχαίρωσε ανυποψίαστο 17χρονο μέρα μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης.

Λογικό δεν είναι;

Η επίγνωση της ατιμωρησίας αποθρασύνει τα παραβατικά στοιχεία και θεριεύει την εγκληματικότητα.

Αυτό το απλό όμως δεν το αντιλαμβάνονται οι διάφοροι σοφοί που νομοθετούν για λογαριασμό μας.

Ούτε καν οι σημερινοί Ποταμίσιοι που μας κυβερνούν, ενδυόμενοι τους νοικοκυραίους νεοδημοκράτες, τους οποίους ψήφισαν ουκ ολίγοι μπας και μπει μια τάξη στην εγκληματικότητα και στη θεσμοθετημένη ατιμωρησία.

Ένα άλλο καυτό θέμα είναι η Μπεκατώρου, η νέα εθνική μας σταρ, η οποία με τις αποκαλύψεις της και τις καταθέσεις ψυχής της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς και τον δρόμο για την… προεδρία της Δημοκρατίας (λέω εγώ ο ποταπός).

Κι ενώ ολόκληρη η χώρα ζει στους ρυθμούς του Me Too, ρίχνοντας κατάρες στους σεξουαλικούς θηρευτές που ζουν ανάμεσά μας, με τις καταγγελίες περί βιασμών να πέφτουν χιαστί, μάθαμε πως τελικά δεν χρειάζεται βία, ή απειλή βίας για να βιαστεί κάποια αθώα ψυχή.

Όχι… αρκούν τα γλυκόλογα!

Μπορεί και μια ανθοδέσμη… μπορεί και μια υπόσχεση γάμου… με τις ισπανικές κιθάρες να παίζουν στο βάθος, κι ένα ολόγιομο φεγγάρι στο στερέωμα… δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό.

Σε άλλα νέα απασφάλισε επιτέλους ο Σαμαράς, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε οι κυβιστήσεις χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών.

Κάποιοι πολιτεύονται με σταθερές αξίες εδώ και δεκαετίες και κάποιοι όντως είναι πατριώτες.

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι θα το δούμε στην πορεία.

Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι ΜΜΕ, ιστοσελίδες και παπαγαλάκια «δημοσιογράφους» να του τα ρίχνουν. Μιλώντας ακόμη και για «χρήσιμο ηλίθιο» του Τσίπρα!

Βλέπετε, τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα έχουν πιάσει τόπο.

Από κει και πέρα το «σκληρό» λοκντάουν συνεχίζεται με την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί, αγόμενη και φερόμενη, ανοίγοντας και κλείνοντας τα σχολεία, την αγορά κλπ. όπως της καπνίσει, ή όπως της υπαγορεύουν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι στο τέλος (θυμηθείτε το) θα φορτωθούν τις ευθύνες, με τα φιλικά σήμερα ΜΜΕ να τους σταυρώνουν ανάποδα, αφού ούτε τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, ούτε οι διασωληνώσεις, αλλά απλά η οικονομία πάει κατά διαόλου.

Για να μην αναφερθώ στο περιβόητο πρόγραμμα εμβολιασμών του Κυριάκου…

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη μπανανία μας.

Συμβαίνει και σε άλλα κράτη, σαφώς πιο οργανωμένα, με διάφορες φωνές να ακούγονται όλο και πιο δυνατές για το γεγονός ότι οι «εδικοί» που λέγαμε τελικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Απόδειξη οι παλινωδίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χρήσης υφασμάτινης μάσκας.

Υπάρχουν μάλιστα και νέα επιστημονικά στοιχεία, βάσει των οποίων τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα λοκντάουν όχι μόνο δεν περιορίζουν τον κορονοϊό, αλλά τον βοηθούν να εξαπλωθεί κι άλλο!!!!!!

Πχ. στη Μ. Βρετανία, όπου ο λοιμωξιολόγος καθηγητής του Imperial College Steven Riley επιμένει πως τα υποχρεωτικά μέτρα δεν λειτουργούν και πως υπάρχει μελέτη βάσει της οποίας η μεταδοτικότητα και τα κρούσματα αυξήθηκαν μεταξύ 6-15 Ιανουαρίου, μετά το γενικό λοκντάουν που αποφασίστηκε στις 4/1.

Μια άλλη μελέτη από καθηγητές του πανεπιστημίου Stanford της Αμερικής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υποχρεωτική καραντίνα και τα λοκντάουν δεν περιορίζουν την διάδοση του ιού περισσότερο απ’ όσο θα την περιόριζε μια προαιρετική εθελοντική τήρηση αποστάσεων (social distancing).

Η εν λόγω μελέτη, σύγκρινε τα στοιχεία χωρών που είχαν προβεί σε υποχρεωτικά λοκντάουν, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, με εκείνα χωρών που απλά βασίστηκαν στο «φιλότιμο» των πολιτών τους να τηρήσουν τα στοιχειώδη μέτρα, όπως η Σουηδία και η Νότιος Κορέα.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, οι επιστήμονες δεν βρήκαν κάποια θετική επίδραση των αυστηρών υποχρεωτικών μέτρων στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Διευκρίνισαν δε πως δεν αμφισβητούν τον ρόλο των δημόσιων υγειονομικών παρεμβάσεων στα διάφορα κράτη, αλλά απλά δεν βρήκαν στοιχεία που να συνηγορούν στο ότι η υποχρεωτικότητα των μέτρων και το κλείσιμο των αγορών συντελούν στον περιορισμό του κορονοϊού.

Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει όλους εκείνους, ακόμη και υγειονομικούς, που από την αρχή αντιτίθονταν στα λοκντάουν, στο σφράγισμα των καταστημάτων και στο κλείσιμο της εστίασης προς αποφυγή του οικονομικού μαρασμού.

Με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται, να απειλούνται και να χαρακτηρίζονται «ψεκασμένοι», αρνητές κλπ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Philip Thomas του Bristol University, το λοκντάουν της Βρετανίας όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά θα κοστίσει περίπου 500.000 ζωές ένεκα της επίπτωσης της οικονομικής δυσπραγίας και της ύφεσης στην υγεία των πολιτών γενικότερα.

Πάρα πολλοί άνθρωποι, λέει, θα χάσουν τη ζωή τους επειδή θα καθυστερήσουν ή θα αναβάλλουν έκτακτα ζητήματα υγείας που προκύπτουν, αποφεύγοντας τα νοσοκομεία για τον φόβο του ιού, ή εξαιτίας του ότι αυτά δίνουν άλλες προτεραιότητες στην περίθαλψη.

Όπως και να έχει, στα καθ’ ημάς το «αυστηρό» λοκντάουν συνεχίζεται, η αγορά στενάζει, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα μπαρ απειλούνται με οριστικό λουκέτο, ο Άδωνις μας απειλεί με κόφτες και χρονόμετρα, ενώ τα ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν, ασχολούμενα με «βιασμούς», που έλαβαν χώρα πριν από δεκαετίες, στοχοποιώντας στο μεταξύ απλούς πολίτες που είδαν φως και «μπήκαν» κάνοντας τις αγορές τους στην Ερμού…

Είμαστε δηλαδή μια ωραία ατμόσφαιρα, με το χαχανητό του Χαρδούβελη (τον θυμόσαστε) να ακούγεται στο βάθος… και την κ. Παγώνη με τον κ. Σύψα να αποτελούν τους νέους σταρ της δύσκολης εποχής που διανύουμε, αντικαθιστώντας στο τοπ 5 των πιο δημοφιλών «μαϊντανών» τον Νικ Χαρντ και τον Δρα Τσιόδρα..

Μάλιστα, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο θα τους δούμε και μόνιμους πανελίστες στον Μουτσινά, ή στη Τατιάνα… μπορεί και στην Ανίτα. Ποιος ξέρει;