Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια
11/11/2015 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια

Είναι εντυπωσιακό. Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από τη μεγάλη, πράγματι, νίκη του Τσίπρα στις εκλογές και ήδη έχουν αρχίσει να συζητάνε όλοι ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Άλλος λέει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα βγάλει τον χειμώνα. Άλλος τονίζει ότι μετά την αξιολόγηση, τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, ο Τσίπρας θα πετάξει τον Καμμένο σαν την τρίχα από το ζυμάρι, βρίσκοντας κάποια αστεία δικαιολογία. Μπορεί να καταλάβει τώρα ότι πρόκειται για ψεκασμένους, ομοφοβικούς και ακραίους εθνικιστές, του πήρε λίγο καιρό αλλά δεν πειράζει.

Η άλλη θεωρία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη ετοιμάζεται να πάρει θέση στην εξουσία και στο μοίρασμα της πίτας, σε μια κυβέρνηση πιο «ορθή», πιο κεντροαριστερή. Το σχέδιο είναι να γίνει ο Αλέξης ο μεγάλος ηγέτης του χώρου και τα υπόλοιπα κόμματα «παρακολουθήματα» του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ανταλλαγμάτων βεβαίως…

Υπάρχει πάντα το σενάριο της διάλυσης της κυβέρνησης και της προσφυγής στις κάλπες αλλά αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο. Τι να ζητήσει ο Τσίπρας; Νέα λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που δεν μπορεί να εφαρμόσει τώρα;

Και τέλος υπάρχει το σενάριο της δραπέτευσης του Τσίπρα από την εξουσία. Το παιδί δεν μπορεί και το ξέραμε από παλιά, τώρα το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι είναι ανίκανος, οπότε γιατί να συνεχίσει να χαλάει τη ζαχαρένια του; Θα βρει έναν τρόπο να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και να αφήσει άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι γνωστό ότι οι καφενόβιοι της Αριστεράς, που έχουν συνηθίσει τάβλι, πρέφα, φραπεδιά και θεωρητική συζήτηση, να μην μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία. Το έχουν στο DΝΑ τους άλλωστε.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τις διαπραγματεύσεις να είναι και πάλι οριακές, με το Προσφυγικό να γίνεται όλο και πιο πιεστικό και με τις αποκαλύψεις για το αριστερό παρακράτος από τον Πανούση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια.

Αν θα θελήσει ο Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά με άλλο σχήμα, άλλον κυβερνητικό εταίρο και διαφορετικό τρόπο άσκησης της εξουσίας, είναι κάτι που θα αποφασιστεί σύντομα. Για παράδειγμα, του δίνεται η ευκαιρία να βγάλει από πάνω του και τα υπόλοιπα ακροαριστερά βαρίδια τύπου Παρασκευόπουλου, Λάμπρου και των λοιπών παλαβών που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι λίγοι. Να κάνει στροφή δηλαδή προς το κέντρο, προς την Σοσιαλδημοκρατία και να γίνει πιο… mainstream που λένε και στο χωριό μας. Άλλωστε, είναι τόσο «κολλητός» πλέον με το σύστημα (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ κ.λπ.) που δεν θα κάνει και τεράστια στροφή.

Τώρα, επειδή δεν αντέχει και τις πολλές πιέσεις, αν θα επιλέξει να βρει δρόμους προσωπικής διαφυγής, θα το ξέρουμε τους επόμενους μήνες. Ο Τσίπρας δεν άντεξε ούτε 17 ώρες διαπραγμάτευσης που οδήγησε σε πολύ σκληρότερο μνημόνιο, θα αντέξει τώρα νέο γύρο πιέσεων και εκβιασμών;

Δεν αποκλείεται, επομένως, και είναι το πιθανότερο σενάριο, να δούμε καμιά ανοιξιάτικη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με συμφωνία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αναζητούνται βεβαίως σοβαροί άνθρωποι που θα κληθούν να πάρουν την «καυτή πατάτα» και να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.

Προς το παρόν ο Αλέξης βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «επικοινωνιακή μπαρούφα». Δηλαδή θα κάνει δύο – τρεις κινήσεις στο θέμα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, θα καλέσει στον εισαγγελέα κανένα τελειωμένο εκδότη, θα ρίξει θύματα στην αρένα και θα κερδίσει χρόνο. Παράλληλα, θα βάλει σε εφαρμογή το… παράλληλο πρόγραμμα ή όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του το… παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζουν οι Συριζαίοι. Μπαρούφες δηλαδή μπας και κοροϊδέψει τους χαχόλους και τους Ευρωπαίους, μόνο που δεν περνάνε αυτά τόσο εύκολα.

Και η χώρα; Ποιος νοιάζεται για την πατρίδα; Θα σέρνεται για καιρό ακόμη, η οικονομία θα βουλιάζει, επενδύσεις δεν θα έρχονται, τα εισοδήματα θα μειώνονται, τα κορόιδα θα πληρώνουν. Και ταυτόχρονα άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα περάσουν από την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, πολλοί θα εγκλωβιστούν εδώ, μυστικές συμφωνίες για κοινές περιπολίες θα γίνονται, οι Τούρκοι έχουν βάλει για τα καλά το πόδι τους στο Αιγαίο αλλά τι πειράζει; Η ζωή συνεχίζεται, ο Τσίπρας κυβερνά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η αριστερή ιδεολογία ή μάλλον ιδεοληψία ζει και βασιλεύει και η ΝΔ… κοιμάται.

Στην υγειά σας Έλληνες…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικ avatar
  Νικ 11/11/2015 14:12:35

  Στην ΝΔ πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση.
  Το πράγμα έχει τραβήξει με την προεδρία. Άντε να τελειώνουμε!
  Η διαπίστωση όλων είναι ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να ξαναφέρει την χώρα στο δρόμο της.
  Διαφορετικά κρατάω την παράγραφό σας που αναφέρει:


  Και η χώρα; Ποιος νοιάζεται για την πατρίδα; Θα σέρνεται για καιρό ακόμη, η οικονομία θα βουλιάζει, επενδύσεις δεν θα έρχονται, τα εισοδήματα θα μειώνονται, τα κορόιδα θα πληρώνουν. Και ταυτόχρονα άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα περάσουν από την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, πολλοί θα εγκλωβιστούν εδώ, μυστικές συμφωνίες για κοινές περιπολίες θα γίνονται, οι Τούρκοι έχουν βάλει για τα καλά το πόδι τους στο Αιγαίο αλλά τι πειράζει; Η ζωή συνεχίζεται, ο Τσίπρας κυβερνά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η αριστερή ιδεολογία ή μάλλον ιδεοληψία ζει και βασιλεύει και η ΝΔ… κοιμάται.

 2. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 11/11/2015 15:42:35

  Παίζετε το έργο για την κυβέρνηση, αν θα προλάβει να φάει κουραμπιέ. Άλλως πάμε μεταξύ αγιασμού και ταραμοσαλάτας! Οψόμεθα!

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 11/11/2015 15:46:34

  Η παράμετρος που θα οδηγήσει ή όχι σε ραγδαίες εξελίξεις είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το πώς θα πάει αυτό, θα το ξέρουμε σε μερικες μέρες. Προς το παρόν, υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχτούν όλα στον αέρα. Και όσο η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει για τα κόκκινα δάνεια, είναι όλα στον αέρα.

  Αν δεν τα καταφέρει να περάσει την αξιολόγηση και εάν δεν κλείσει τις επόμενες ημέρες η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει από 1-1-2016 να πάει σε κούρεμα καταθέσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικά για την ίδια. Γιατί μπορεί να λέει ότι "οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν έχουν καταθέσεις", όμως αυτό πρώτον δεν είναι εντελώς αλήθεια και, δεύτερον, η χειροτερευση του οικονομικού κλίματος θα οδηγήσει και ανάγκη νέων μέτρων, που είναι αμφίβολο έως αδύνατον να λάβει η κυβέρνηση.

  Αν πάλι ενδώσει και απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς, τότε θα έχει υποστεί μια δεινή πολιτική ήττα αφενός και αφετέρου οι πρώτοι εκδιωχθέντες δανειολήπτες από τα σπίτια τους θα είναι το πολιτικό τέλος αυτής της κυβέρνησης.

  Άρα, ίσως να έχουμε νωρίτερα εξελίξεις, ίσως και αργότερα. Πάντως το πολιτικό λαδάκι της κυβέρνησης φαίνεται όντως να τελειώνει.

  Σε όλα αυτά δεν έχουμε συνυπολογίσει βέβαια την απίστευτη ικανότητα πολιτικής επιβίωσης που έχει ο Τσίπρας. Αυτή ενδέχεται να τον κρατήσει πολιτικά στη ζωή για περισσότερο καιρό από όσο θα μπορούσαμε να πιστεψουμε. Όμως το πιθανότερο είναι, η σκληρή πραγματικότητα να ξεπεράσει τις όποιες ικανότητες πολιτικής επιβίωσης του Τσίπρα.

 4. tt avatar
  tt 11/11/2015 16:55:47

  Δεν υπάρχει ελπίδα. Η χώρα δεν έχει σύνορα και δεν ιδρώνει κανείς.

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 11/11/2015 17:48:44

  Μπορει και να σερνομαστε για λιγο ακομη, να του δωσει η Ευρωπη λιγο το φιλι της ζωης προκειμενου να μην εχει φασαριες με ολα τα διεθνη θεματα ανοιχτα. Τωρα παιζουν οι μεγαλοι παιχτες και τα λιμα παραμεριζουν.....

 6. Τζανής avatar
  Τζανής 11/11/2015 18:25:30

  Μία λύση υπάρχει : Άδωνις Γεωργιάδης.
  Όπως λέμε Αντώνης Σαμαράς!!!!!

 7. Δεξιός! μόνο. avatar
  Δεξιός! μόνο. 12/11/2015 11:36:11

  Δεν πνέει καθόλου τα λοίσθια. Ο Τσίπρας είναι μεν ανίκανος να ασκήσει πολιτική, αλλά έχει όλο το σύστημα μαζί του εγχώριο τε και διεθνές κι αυτό του δίνει ισχυρά όπλα τακτικών ελιγμών σε συνδυασμό με την ανέκαθεν ισχύ της Αριστεράς σε ό,τι αφορά στην προπαγάνδα και τον γκεμπελισμό και την φασιστική/ναζιστική νοοτροπία επιβολής.

  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως είναι κι η περίπτωση Πανούση, ο οποίος βγήκε ως εμπροσθοφυλακή του Τσίπρα ώστε να βοηθηθεί ο τελευταίος να πετάξει τα ακροαριστερά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ έξω και να μπορέσει έτσι να πραγματοποιηθεί πλήρως η "στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία".

  Δεν πέφτει ο Τσίπρας κι όλο το "απατεωνιστάν" του έτσι εύκολα.

  Σε ό,τι αφορά στην ΝΔ τώρα, ελπίζω μετά τις εκλογές να πάρει φόρα και σαν τραίνο να μην αφήσει τίποτα Αριστερό όρθιο. Προσωπικώς, θα ήθελα τον Κυριάκο ως Πρόεδρο της ΝΔ και δεύτερο, αλλά κοντά σε ψήφους, τον Άδωνι. Μόνο με αυτό το σχήμα πιστεύω πως η ΝΔ μπορεί να απλώσει την φωνή και να ακουστεί από την Δεξιά έως το Κέντρο. Αλλιώς θα παραμείνει μία μειοψηφική επιλογή της ελλαδικής κοινωνίας. (για Τζιτζικώστα δεν πρόκειται καν να αναφερθώ...λυπάμαι που επί ένα μήνα το αγαπημένο antinews μας έπρηξε με αυτόν τον ουτιδανό υβριστή του Σαμαρά. Χαίρομαι που το μετάνιωσε τελικώς).

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 12/11/2015 20:16:30

  Δεξιέ, ἐγώ βλέπω ΑΔΩΝΗ πρῶτος κί μέ διαφορά ἀπό τόν Κυριάκο.

  Οἱ ΗΠΑ ἔχουν τρομερή εὐαισθησία σέ ζητήματα τρομοκρατίας. . .ἑρμήνευσε το ὅπως νομίζεις.

  ΥΓ. Πολλοί ΔΕΞΙΟΙ τώρα τελευταῖα σχολιάζουν στο ΑΝΤΙ. WELCOME!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.