Η ιδεολογία... του μετρίου
10/07/2016 07:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ιδεολογία... του μετρίου

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός την… αφανή ζημιά που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Δεν είναι η οικονομία που διαλύεται ή η αγορά που σκάει. Δεν είναι καν το ψέμα και ο σανός που τάισαν τον κόσμο και τώρα θα εισπράξουν την οργή του.

Είναι μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία η μετριότητα της αριστεράς. Αυτή που διέλυσε τα πανεπιστήμια και σιγά – σιγά μπήκε στο πετσί της χώρας. Από τους αριστερούς των αμφιθεάτρων που γίνονταν αιώνιοι φοιτητές αρκεί μόνο να υπηρετούν την επανάσταση στο θολωμένο τους μυαλό μέχρι τους αρίστους και τις υποτροφίες του Φίλη.

Από τη ρετσινιά της αριστείας του Μπαλτά μέχρι την υποβάθμιση των σχολείων ή την… αριστεία της μετριότητας. Με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισοπεδώσει προς τα κάτω την Ελλάδα.

Αντί π.χ. να δημιουργήσει δουλειές και να αυξηθούν οι μισθοί, το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί το σπάταλο Δημόσιο κόβοντας μισθούς και συντάξεις από άλλους. Αντί η χώρα να γίνει εξωστρεφής, καινοτόμα και «έξυπνη» ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει είναι να την κλείνει στα στενά σύνορα της χώρας και ο Τσίπρας να φορά τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας και να φωνάζει «ουάου».

Έτσι και στην Παιδεία η οποία κατά κύριο λόγο υποβαθμίστηκε ακριβώς γιατί από τη μεταπολίτευση και μετά κυριάρχησε η ιδεολογία... του μετρίου σε όλα που καλλιέργησε η αριστερά.

Όχι, να μην υπάρχουν καλά σχολεία για να μην αισθάνονται κόμπλεξ τα άλλα. Καταργούμε τα πειραματικά αντί να κάνουμε πειραματικά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα.

Μισούμε τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των… πλουσίων και προσπαθούμε να τα καθυποτάξουμε αντί να φτιάξουμε τη δημόσια παιδεία.

Σταματάμε να δίνουμε υποτροφίες μόνο στους άριστους του 8,5 και πάνω και δίνουμε και στους έχοντες βαθμό 6,5 γιατί όπως λέει η αριστερά «πρέπει να έχουν και άλλοι δικαιώματα». Μα τότε ο άριστος γιατί να βγάλει τα μάτια του και να γίνει άριστος όταν ξέρει ότι θα επιβραβευτεί και με μικρότερο βαθμό;

Αυτή η νοοτροπία που σαν «ιός» έχει πάει παντού και έχει διαλύσει τα πάντα. Στο δημόσιο γιατί να ξεχωρίσει κάποιος για τη δουλειά του; Θα στιγματιστεί. Αντί να δώσουν κίνητρα για καλύτερες επιδόσεις στην εργασία των δημοσίων υπαλλήλων τους κάνουν όλους ίδιους.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριμοδοτούν την παπαγαλία και αν είναι δυνατόν τη λούφα και παραλλαγή προκειμένου τα παιδιά να έχουν χρόνο να ρίξουν καμιά μολότοφ όπως ο γιος του υπουργού.

Αυτό ακριβώς: Η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα χολέρα που έλεγε και ο Καρανίκας. Όταν όμως η Ελλάδα θα χάσει και τα τελευταία μυαλά της, όταν θα φύγουν οι άξιοι για να μείνουν οι μετριότητες, τότε να μην κλάψουμε για το χάλι της χώρας. Υποβαθμισμένη, άβουλη, απολίτιστη, μακριά από την καινοτομία μια χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί αμόρφωτοι τύποι που το μόνο που διάβασαν ήταν η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια και το Κεφάλαιο του Μαρξ να διαμορφώνουν το μέλλον της νεολαίας, το μέλλον της χώρας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει η μετριότητα της αριστεράς που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει με γεωμετρική ταχύτητα σε καταστροφή της Ελλάδας.