Η Ελλάδα αυτή αξίζει να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα
14/12/2015 06:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα αυτή αξίζει να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Ιερώνυμος λέει τα καλύτερα λόγια για τον Τσίπρα. Πόσο πολύ συνεννοούνται, πώς συζητούν και πώς τον έχει εκτιμήσει πριν γίνει πρωθυπουργός.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος πίνει νερό στο όνομά του. Έχουν γίνει «κολλητοί» παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τους χωρίζει ιδεολογικό χάος.

Ο Παπαγγελόπουλος τον αναγόρευση σε «εθνάρχη» και εγγυητή της Δημοκρατίας.

Ο… Λάκης Λαζόπουλος τον έχει μέρα – νύχτα στο θέατρό του, ελπίζουμε μόνο να μην του κάνει καμιά πρόταση για να γίνει ηθοποιός διότι θα χάσει η πολιτική τον κολοσσό της.

Ο δε Καραμανλής μπορεί να μη μιλάει αλλά τα… βλέμματα ή ακόμη και οι διαρροές συνεργατών τα λένε όλα. Τέτοιος πολιτικός έρωτας δύο αντιπάλων δεν έχει ξαναγίνει. Αναπολούμε τις εποχές που Ανδρέας και Μητσοτάκης σκοτώνονταν στη Βουλή ή όταν ο Καραμανλής φώναζε «αρχιερέα της διαπλοκής» τον Σημίτη.

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τα καλά λόγια που λένε οι ξένοι ηγέτες τους τελευταίους μήνες για την πρωθυπουργάρα μας, αρχίζουμε κι αναρωτιόμαστε αν τελικά έχουμε πέσει έξω. Αν δηλαδή ο Τσίπρας είναι πράγματι μεγάλος αρχηγός, ηγέτης της Ελλάδας κι εμείς απλά είμαστε εμπαθείς. Μήπως να τον κάνουμε ισόβιο πρωθυπουργό έτσι για να γλιτώσουμε τις συνεχόμενες εκλογές; Αφού έτσι κι αλλιώς ο Αλέξης θα είναι ο άνθρωπός μας, αυτός που μας αξίζει γιατί να ψάχνουμε για άλλους;

Μια χώρα η οποία στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ονειρεύεται θεσούλα στο δημόσιο ακόμη κι αν είναι με 700 ευρώ το μήνα.

Μια χώρα που οι πολίτες της από την ώρα που πιάνουν μια δουλειά ονειρεύονται πώς και πότε θα πάρουν σύνταξη. Μια χώρα που ζει ακόμη σε ρυθμούς μιζών, φοροδιαφυγής και κλεψιάς του κράτους και του διπλανού.

Μια χώρα που έχει… ιερόδουλη με κρυφά εισοδήματα 180 χιλ. ευρώ, όσα δεν θα δει ποτέ ένας νέος που πιάνει δουλειά παρτ τάιμ με 400 ευρώ κι ας έχει τρία πτυχία και δύο διδακτορικά.

Μια χώρα που ο καφετζής είχε μαζέψει 3 εκατ. ευρώ και… ξέχασε να τα δηλώσει γιατί έπρεπε να δικαιολογήσει την πώληση 1 εκατομμυρίου φραπέδων προς 3 ευρώ τον καθένα.

Μια χώρα που επιτίθεται η αριστερή κυβέρνηση στον… καστανά κι αφήνει τις λίστες ανέλεγκτες όσο κι αν θέλει επικοινωνιακά να το παίξει αδιάφθορη.

Μια χώρα όπου ο χαβαλές, η συζήτηση του καφενείου ή το μπάχαλο στους δρόμους και τις πλατείες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και τέλος μια χώρα που έχει εγκαταλείψει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, τον ιδιωτικό τομέα, τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ε αυτή η χώρα ασφαλώς και θα επιβραβεύει τους Τσίπρες, όποια εποχή κι αν έρχονται ως σωτήρες.

Η Ελλάδα αυτή αξίζει να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, του ψέματος, του άκρατου κρατισμού, της άθλιας αριστερής προπαγάνδας, του φθηνού εντυπωσιασμού.

Η Ελλάδα που ξέχασε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, και γι’ αυτό φταίει η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς, έχει αυτόν που της αξίζει.

Μπράβο του λοιπόν και του Καραμανλή, και του Αρχιεπισκόπου, και του Παπαγγελόπουλου και του βασικού εκπροσώπου του νεοελληνικού πολιτισμού Λάκη Λαζόπουλου. Μπράβο τους που έχουν φίλο τον Αλέξη, που δεν τους νοιάζει η αμορφωσιά του, ή καλύτερα η ημιμάθειά του. Που μαγεύτηκαν από την απλότητά του που δεν είναι τίποτε άλλο από παντελή άγνοια των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς. Που στηρίζουν αυτή την άθλια αριστερή κυβέρνηση.

Εμείς κάνουμε λάθος κι όχι όλοι αυτοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/12/2015 09:32:52

  Περί παιδείας, ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα , αλλά και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

  Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσωπικό φίλο του Μάνου Χατζιδάκι, φτάσαμε στον Κωστάκη Καραμανλή τον και Πλέηστέησον ή Σουβλακομάχο επιλεγόμενο.

  Κι από τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον δεινότερο ίσως ρήτορα της μεταπολεμικής Ελλάδας, στον ανελλήνιστο ΓΑΠ, που τα μιλάει συμπαθητικά τα ελληνικούλια, για ξένος...

  Με ενδιάμεσο σταθμό τον Αντρέα βεβαίως, τον συχνό πελάτη της Ρίτας Σακελλαρίου, τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο των ''πνευματικών κέντρων'', τον Έβερτ, κλπ.

  Για να φτάσουμε σε έναν τύπο που ξύνει τα αχαμνά του μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και αποφασίζει ο Γάλλος πρόεδρος να συμφάγει με , ποιόν άλλον, τον εθνικό μας Λάκη...

  Ούτε την κυρία Γλύκατζη-Αρβελέρ, της Γαλλικής Ακαδημίας, ούτε κάποιον άλλον, αλλά έναν τύπο που κάνει αστεία με πορδές στην τηλεόραση και έχει (ΚΑΙ αυτός) 3 εκατομμύρια έξω, για να μας λέει ''έλα μωρέ, capital controls και τι έγινε;''

  Αυτή Είναι Η Ελλάδα, που είπε κι ο Σημίτης.

  Κι αυτός ο αστοιχείωτος μας αξίζει.

  Κι ακόμα έχει πολύ πιο κάτω. Δυστυχώς.
  .
  .
  Μεταπολίτευση ΔΕΝ γίνεται χωρίς Αττίλα

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/12/2015 09:33:22

  Ο πρωθυπουργός αμέριμνος, κινείται κάπου μεταξύ Λέσβου και Μυτιλήνης...

  Σάμπως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν το ξέρει;

  Ο υπουργός εξωτερικών πάει στο Ισραήλ και αναζητάει απευθείας πτήση για Τεχεράνη...
  .
  .

  .
  Δεν υπάρχει πάτος, φοβάμαι.

 3. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 14/12/2015 10:56:48

  " Διεμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον .."
  Αυτά τα λόγια της Μ. Εβδομάδας , παρά το γεγονός ότι είμαστε στις παραμονές των Χριστουγέννων , ταιριάζουν καλίτερα στην σημερινή κατάσταση της χώρας .Ο Τσίπρας είναι το τελευταίο πιόνι σ' αυτό το άθλιο έργο λεηλασίας της Ελλάδας .Είναι ο μοιραίος άνθρωπος , επί των ημερών του οποίου θα ολοκληρωθεί η κοινωνική κατεδάφιση ..Τα καλά λόγια που ακούει από όλους είναι γιατί προφανώς κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την βρώμικη δουλειά , όση πίεση και εκβιασμούς αν υφίστατο (και είμαι απολύτως σίγουρη ότι έχουν υποστεί εκβιασμούς μια σειρά από πολιτικούς τα τελευταία χρόνια ).Είναι ο χρήσιμος ηλίθιος , καθότι ημιμαθής και ουτιδανός . Αρκεί που θα τον γράψει η ιστορία , τι κι αν τον γράψει με μαύρα γράμματα .. Είναι υπερήφανος που έγινε πρωθυπουργός .Βέβαια κάποιος πρέπει να του θυμίσει και άλλον μοιραίο πρωθυπουργό , τον Μαρκεζίνη .Ποιος ξέρει μπορεί να ζήλεψε την "δόξα" του....

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 14/12/2015 12:11:13

  Προφανές δεν είναι ότι τον αξίζει; Με εκλογές βγήκε, όχι με πραξικόπημα.
  Ούτε υπάρχει η δικαιολογία της πλειοψηφίας που δεν τον ψήφισε και τι φταίει η καημένη. Αν δεν τον ήθελε η πλειοψηφία ας έβγαζε ΝΔ. Η πλειοψηφία στην Ελλάδα ναι μεν δεν ψήφισε Αλέξη αλλά δεν έχει αντίρρηση με το να είναι αυτός πρωθυπουργός αφού δεν έπραξε ως όφειλε για να μη γίνει πρωθυπουργός.
  Και τώρα που ο Αλέξης ενισχύει όσους τον ψήφισαν θα γλεντάει για πολύ καιρό ακόμη σε αυτή τη σάπια κοινωνία.

 5. νίκος avatar
  νίκος 14/12/2015 13:31:10

  παντελής άγνοια

 6. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 14/12/2015 16:44:04

  @ Παράξενε , κάνετε τον απλουστευτικό συλλογισμό οτι η πλειοψηφία που δεν ψήφισε Τσίπρα θα έπρεπε να είχε ψηφίσει ΝΔ και εφόσον δεν το έπραξε κακώς σήμερα διαμαρτύρεται .
  1. Δεν διαμαρτύρεται σήμερα η εν λόγω πλειοψηφία αλλά ένα ποσοστό της .Δυστυχώς για την ΝΔ ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των ανθρώπων εξακολουθεί να την απορρίπτει και την θεωρεί μέρος του προβλήματος και όχι λύση .Ισως όχι άδικα . Τα τελευταία γεγονότα μάλλον αυτό αποδεικνύουν

  2. Ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και απορρόφησαν σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση του κόσμου από τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ .Στη αντίθετη περίπτωση ο Τσίπρας θα έβγαινε με απόλυτη πλειοψηφία και δεν θα μπορούσε να τον κουνήσει κανείς.

  3. Για να μπορέσει η ΝΔ να μπεί πάλι στο παιχνίδι με αξιώσεις να γίνει Κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει σοβαρά και πολύ σκληρά και όχι να περιμένει να κεφαλαιοποιήσει την αγανάκτηση του κόσμου (πέσε πίτα να σε φάω όπως λέει μία λαϊκή παροιμία). Τον κόσμο θα πρέπει να τον πείσει και προς το παρόν αυτό δεν το βλέπω

 7. αριστεα avatar
  αριστεα 14/12/2015 17:21:19

  Ενας λαος έγινε οτι ήταν και οι ηγεσίες του 40 χρονια. Γιατί απορείτε; H μονη ελπιδα που εχει αυτος ο λαος είναι οι εκπροσωποι αυτων των 40 χρόνων οχι μονο να μην ξαναδουν εξουσία αλλά να ξεπατωθουν και οι ρίζες τους απο το κομματικό κρατος που εχουν δημιουργήσει. Ξηλωμα απο παντου, αν και το Τσιπρας καθυστερησε κατι αρχίζει να κανει. Μονο ετσι εχει ελπιδα αυτος ο λαθος να αλλάξει.

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 14/12/2015 21:40:57

  Ελενα Κανελλοπούλου,

  ῎ΑΝ δέν πείση ὁ ῎Αδωνις, τότε ἡ ῾Ελλάδα πάει χαμένη ἀπό ἀόρατο χέρι. . .

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/12/2015 22:08:59

  Για να είμαστε δίκαιοι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είπε ότι του αρέσει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Είπε ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του όπως είχε και με το Σαμαρά. Περί αποδείξεως αυτού παραθέτω τη συνέντευξη.

  https://www.youtube.com/watch?v=2AdXmqORwgs

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.