Η εξουσία είναι πρόσκαιρη...
11/07/2019 13:27
Του Γεώργιου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εξουσία είναι πρόσκαιρη...

Τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι η εξουσία είναι πρόσκαιρη.

Η αλαζονεία των συριζαίων διήρκησε όσο διαρκούσε η κυβερνητική τους θητεία.

Όχι ότι άλλαξαν στάση, αλλά τώρα πια δεν μπορούν να εισβάλουν στις ζωές μας όπως μέχρι πρότινος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καβαλήσει το καλάμι η τωρινή κυβέρνηση, εκείνο που είναι το μείζον αφορά στην προκοπή του τόπου.

Και η καλόπιστη κριτική αφορά στην φυσιολογική ανοχή που οφείλει να δείχνει κάθε σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας για να έχει και νόημα τυχόν αρνητική κριτική στην πορεία εφόσον υπάρχει λόγος.

Η εξουσία είναι πρόσκαιρη... 337062 photo

Το πολιτικό σύστημα της νεοτερικότητας που ζούμε είναι ένα σύστημα αυστηρής δεοντολογίας, αυστηρά προαντιπροσωπευτικό.

Λέμε "μακάρι" να πάνε καλά οι κυβερνώντες, γιατί απλούστατα για 4 χρόνια μετά την απομάκρυνση από την κάλπη απλώς ιδιωτεύουμε και καταργείται μέχρι την επόμενη εκλογή η "αντιπροσωπευτική" μας παρουσία και η έννοια της "εντολής" είναι στην πράξη κενή περιεχομένου μέχρι τότε.

Διαχείριση μιζέριας γίνεται και ευχολόγια κάνουμε, με πρόσημο την προοπτική για κάτι καλύτερο.

Η πρώτη επιλογή που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αποδείξουμε στους ζαίους (τον απλό κόσμο εννοώ όχι τη νομενκλατούρα που καταταλαιπώρησε την κοινωνία με όρους ρεβανσιστικής μικρότητας) ότι δεν υπάρχουν "εχθροί" και "φίλοι" με πρόσημο το κόμμα και κυρίως να μην σπάζουμε τα νεύρα της κοινωνίας περιφέροντας τη νίκη ως λάφυρο.

Πολύς κόσμος ψήφισε από απέχθεια σε όσα πρέσβευε το ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά εκείνο που δεν θέλει είναι να επαναληφθούν οι ίδιες αυταρχικές συμπεριφορές του δυναστικού κομματοκράτους έναντι της κοινωνίας της καθημερινότητας.