Η εκδίκηση του Κυριάκου...
25/04/2019 12:40
Του Όφι Ιοβόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εκδίκηση του Κυριάκου...

Ο τρόπος που αντέδρασε ο Μητσοτάκης επιτιθέμενος σε εφημερίδες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αφορμή τα περί κατάργησης δώρων και επιδομάτων, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Ούτε φυσικά κι αυτός του Τσίπρα, ο οποίος μπροστά στην απόγνωσή του λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης έσπευσε να σπεκουλάρει διαστρεβλώνοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα.

Ωστόσο, στην προκειμένη, αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ή οποίος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα.

Διότι μπορεί ο Τσίπρας να πόνταρε τα πάντα στη δήθεν κατάργηση δώρων και επιδομάτων, καθώς το προεκλογικό αφήγημα... προοδευτικότητας και σκανδαλολογίας δεν τραβάει, όμως ήρθε σαν σίφουνας ο... σύντροφος Πολάκης και τα έκανε όλα μπάχαλο.

Κι ο Κυριάκος, δίχως να χάσει χρόνο, άρπαξε την ευκαιρία και κυριολεκτικά συνέτριψε τις κυβερνητικές προβοκάτσιες.

Κι αντί ο τιτάνας της πολιτικής Τσίπρας (όπως θέλουν να πιστεύουν κομματικοί κλακαδόροι και λοιποί σφουγγοκωλάριοι) να ζητήσει μια απλή συγνώμη και να... καρατομήσει τον... λεβέντη Κρητικό για να λήξει το θέμα, προτίμησε να τον καλύψει και να ρίξει μπουρλότο τόσο στο κόμμα του όσο και στην προεκλογική εκστρατεία (ο θεός να την κάνει...).

Κοινώς, έπεσε σαν μαθητούδι στην παγίδα που του έστησε ο Κυριάκος.

Άντε να δούμε τώρα πως ο... λαοπρόβλητος θα συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Γιατί ενώ θα απολογείται για τις αθλιότητες Πολάκη προσπαθώντας την ίδια στιγμή να καλμάρει τους οργισμένους βουλευτές του, θα πρέπει να απολογηθεί και για τον Πετσίτη που θα περνάει την πόρτα της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις για τον ξαφνικό πλουτισμό του επί πρώτης φοράς αριστεράς.

Άραγε πως θα αντεπιτεθεί;

Με την σκευωρία της Novartis που κατέρρευσε, με τα δάνεια των κομμάτων που είναι ρυθμισμένα -όπως και του δικού του-, με το succes story που φόρτωσε άλλα 23 δισ. στο χρέος, με τις προβοκάτσιες για τα δώρα και τα επιδόματα που γύρισαν μπούμεραγκ, ή με το... προοδευτικό μέτωπο κατά της... επαράτου δεξιάς που δεν πείθει πλέον κανέναν;

Κάλα ξεμπερδέματα… σύντροφε…

Εμείς πάντως στο είχαμε πει, κάνε εκλογές… χθες, καθώς τυχαία γεγονότα, όπως αυτό με τον Πολάκη, θα καταβαραθρώνουν έτι περαιτέρω την παραπαίουσα κυβέρνηση.

Εσύ όμως αυταπατήθηκες και πάλι, και πίστεψες όντως ότι... πιάνεις πουλιά στον αέρα προσδοκώντας στην μείωση της διαφοράς με τον Μητσοτάκη διά των αξιολύπητων τακτικισμών σου, επιπέδου 15μελούς.

Ιδού τα αποτελέσματα...

Είδες... σύντροφε ότι το Χάρβαρντ τελικά επικράτησε.

Προς γνώση και συμμόρφωση...