Η Δημοκρατία μπαίνει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς
13/07/2017 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δημοκρατία μπαίνει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν έχει τέλος. Στα χρόνια των μνημονίων, του άκρατου εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και μιας περίεργης, στα όρια του φασιστικού, αντίληψης για τις ανεξάρτητες αρχές και τους ανεξάρτητους φορείς, φαίνεται ότι η Δημοκρατία μπαίνει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.

Η στρατηγική του καθεστώτος, μια πολιτική βγαλμένη από τα παλιά σταλινικά κιτάπια, εμπλουτισμένη από βενεζουελάνικες πρακτικές και ψεκασμένες θεωρίες, είναι εδώ και είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Τη μία έχουμε την ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Την άλλη έχουμε τους Πολάκηδες να επιτίθενται με ιταμό τρόπο κατά δικαστών αναλαμβάνοντας το ρόλο του γενικού εισαγγελέα.

Μέρα παρά μέρα, και ανάλογα με το πότε ενοχλούνται στο Μαξίμου, επιτίθενται στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Τους πειράζει που υπάρχει κάποιος να γνωρίζει από οικονομικά, να μιλά με τους ξένους και να μην είναι επιπέδου… Βαρουφάκη ή Τσίπρα.

Ομοίως χτυπάνε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης επειδή δεν τους αρέσει η κριτική. Κλείνουν μαγαζιά, στοχοποιούν εφημερίδες, βάζουν σε μαύρη λίστα αρθρογράφους. Ακόμη και μια συναυλία που έγινε για να μαζευτούν τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη, αναγορεύτηκε από το Μαξίμου και τα συριζαίικα τρολ σε αντικυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί; Επειδή προφανώς δεν ήταν μπαχαλάκηδες να κάψουν την Αθήνα. Ή γιατί δεν υπάρχουν φτωχοί πλέον στην Ελλάδα αφού η αριστερά έχει σβήσει τη φτώχεια και την ανέχεια.

Ακόμη και οι ανεξάρτητες αρχές έχουν γίνει πεδίο βολής για τους Συριζαίους, όμως, από την άλλη μαθαίνουμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να πάρουν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια και γραφεία τύπου αυτών των αρχών καθότι έχουν πενταετή θητεία και δεν θα μπορεί να τους αλλάξει χωρίς αποζημίωση κάποια άλλη κυβέρνηση.

Μοιάζει με κυνήγι μαγισσών σε κάποιο σταλινικό καθεστώς, αλλά είναι πόλεμος κατά των… αντιφρονούντων. Όπου τους παίρνει πιέζουν για παραιτήσεις, εκβιάζουν, βάζουν τα πληρωμένα πιστόλια τους να χτυπάνε. Όπου μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις, βάζουν τα μαντρόσκυλα να αλυχτάνε. Ένας συνεχόμενος ορυμαγδός, μια οχλοκρατία που στόχο έχει να διώξει τα… αντι-αριστερά παράσιτα και να δημιουργήσει ένα αριστερό θερμοκήπιο όπου μόνο τα δικά τους σαπρόφυτα θα επιβιώνουν.

Δεν είναι απλά καταγγελίες με αντιπολιτευτική διάθεση. Είναι η πραγματικότητα που κλιμακώνεται και σοβαρεύει. Οι πρώην αγανακτισμένοι, οι υποστηρικτές των μπαχαλάκηδων, οι… χορευτές του «όχι», οι διώκτες της Μέρκελ και των δανειστών έχουν μετατραπεί σε παρτάκηδες, εξουσιολάγνους, γλείφτες για την καρέκλα, οσφυοκάμπτες και ταυτόχρονα επικίνδυνα φίδια που χύνουν δηλητήριο.

Αυτοί που χαρακτήριζαν τους πάντες προδότες και γερμανοτσολιάδες τώρα στέλνουν δηλώσεις μετάνοιας στο ΔΝΤ και εξευτελίζουν την πατρίδα μας.

Δεν θα τους περάσει. Οι εκβιασμοί, οι ύβρεις, η πολεμική κατά των αντιφρονούντων και των ανεξάρτητων φωνών δεν θα περάσει. Δεν θα τους περάσει γιατί κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Είναι τόσο υπερόπτες που δεν βλέπουν ότι το τέλος τους πλησιάζει.