Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται!
05/07/2017 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται!

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον Πολάκη και τη Δικαιοσύνη. Ή μάλλον με την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη διότι τα όσα λέει και γράφει ο υπουργός έχουν υιοθετηθεί πλήρως από το Μαξίμου. Λίγες μόνον ώρες από τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες Καμμένου – ισοβίτη και λίγες ημέρες από την οξύτατη επίθεση κατά δικαστών από τον Πολάκη, αυτός επανήλθε.

Με νέα ανάρτησή του αναφέρει:

«Τωρα που διαθέτουμε το μηχανιςμο και την τεχνολογία για να πιάσουμε τους φοροφυγαδες(με το σύστημα διασταύρωσης στοιχείων εισοδημάτων-καταθέσεων που έφτιαξαν και ολοκλήρωσαν σε ενα χρόνο τα στελέχη του Υπ οικονομικών )
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΕ να κηρύξει αντισυνταγματικό τον έλεγχο αν υπερβαίνει την πενταετία .
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ,ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ,ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!
Πείτε μου τωρα για εξελίξεις στο "νομικό πολιτισμό " που ειμαι αστοιχειωτος ,περι δικαιοκρατικών εγγυήσεων και λοιπά κολοκυθιά τούμπανα που τα θυμήθηκαν ΤΩΡΑ που κινδυνεύουν οι "πυλώνες του έθνους " που ειναι στις λίστες!!!
Αλλα όπως ειπε και σημερα ο Αλεξης "το καλο το παληκαρι ξέρει κι αλλο μονοπάτι".

Ξεκάθαρα, λοιπόν, αποκαλεί τους δικαστές του ΣτΕ συνεργούς σε ένα έγκλημα που ο ίδιος πιστεύει ότι έγινε. Διότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Δεν υπεισέρχεται στην ουσία της απόφασης, δηλαδή στο ότι κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποκαλύπτει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος υποθέσεις διαφθοράς. Αλλά τους κατηγορεί ευθέως ότι κουκουλώνουν πολύ σοβαρές υποθέσεις για τις οποίες πράγματι όλος ο κόσμος αναρωτιέται τι έγινε.

Το πρόβλημα δεν είναι αν και οι δικαστές έχουν κάνει λάθη, αν καθυστερούν ή αν κάποιες αποφάσεις τους είναι προκλητικές. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική εξουσία, υπουργοί ή ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκβιάζουν τους δικαστές. Τους πιέζουν, παρεμβαίνουν στο έργο τους και στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν στο μέλλον. Πρόκειται για ξεκάθαρο εκφοβισμό της Δικαιοσύνης για όσα θα πρέπει να αποφασίσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και για συγκεκριμένες υποθέσεις που θα συνδέονται με συγκεκριμένους υπουργούς.

Μάλιστα, από την Συριζαϊικη ΕΡΤ και από την ανεκδιήγητη απογευματινή ενημερωτική εκπομπή τονίστηκε ότι τους επόμενους μήνες θα βγουν υποθέσεις που «κουκουλώθηκαν» από το ΣτΕ με την πρόσφατη απόφασή του και θα υπάρχει σύνδεση συγκεκριμένων δικαστών.

Ξέρουν κάτι; Γιατί αν ξέρουν ότι δικαστές έχουν εμπλοκή με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που γλιτώνουν διώξεις, τότε θα πρέπει να τα αποκαλύψουν. Η γνωστή μέθοδος της λάσπης δεν περνάει έτσι εύκολα.

Οι δικαστές είναι εξοργισμένοι με τις νέες παρεμβάσεις του Πολάκη. Γίνονται μάλιστα εισηγήσεις για δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η σφοδρή σύγκρουση των δύο εξουσιών που δεν κάνει καλό στη χώρα. Κάποιοι προτείνουν να γίνει συνάντηση με τον Τσίπρα και να του ζητηθεί να μαζέψει τον υπουργό του.

Άλλοι, ενδεχομένως θα πιέσουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης να πάρει θέση και να καλύψει το ΣτΕ και άλλα δικαστήρια που δεν… αρέσουν στο Μαξίμου.

Υπάρχει μια σκέψη για διεθνοποίηση του ζητήματος με επιστολές σε αρμόδιες ευρωπαϊκές ενώσεις ή ακόμη και με μήνυση κατά του Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του ανεξέλεγκτου Πολάκη, με τη στήριξη που του παρέχει ο Τσίπρας, έχει πάρει διαστάσεις. Είτε ο υπουργός θα πρέπει να σιωπήσει και να μην το παίζει δικαστής, αλλά να κοιτάξει να κάνει καμιά σοβαρή δουλειά στην Υγεία. Είτε θα πρέπει να διεθνοποιηθεί πράγματι το θέμα καθώς η Δικαιοσύνη θα πρέπει να μείνει ανεξάρτητη.

Εκτός κι αν η Σοβιετία του Τσίπρα και του Πολάκη προβλέπει και την καθυπόταξη της Δικαιοσύνης στις ορέξεις της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης.

Και δεν ξέρουμε πράγματι αν τελικά στην κυβέρνηση είναι αστοιχείωτοι ή αν παίζουν άλλα βρόμικα παιχνίδια.