Η... αύρα του Προκόπη Παυλόπουλου
23/04/2017 18:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η... αύρα του Προκόπη Παυλόπουλου

Η... αύρα του Προκόπη Παυλόπουλου, οι κινήσεις που έκανε ως υπουργός για να μείνει στην ιστορία φαίνεται ότι αποκτούν σάρκα και οστά και με την σημερινή κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας συμβουλεύτηκε τον μεγαλύτερο «μονιμοποιητή» συμβασιούχων στην Ελλάδα, αυτόν που βρήκε τη μαγική συνταγή να γεμίσει το δημόσιο με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους πληρώνουν όλα τα υπόλοιπα κορόιδα.

Με περισσή χαρά η νέα «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα – ναυαρχίδα του εθνικού εργολάβου, το «Έθνος» ανακοίνωσε το σχέδιο του Μαξίμου για μονιμοποίηση 30 χιλιάδων συμβασιούχων. Νέοι… Παυλόπουλοι θα είναι ο Σκουρλέτης και η Όλγα Γεροβασίλη οι οποίοι σχεδιάζουν να κάνουν μόνιμους όσους… δήθεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα βάλουν και τον… φερετζέ νομιμοποίησης του ΑΣΕΠ ώστε να φτιάξουν τον κομματικό τους στρατό και να πάρουν τα ψηφαλάκια από τα κορόιδα.

Όπως λέει ο σχεδιασμός, μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές, τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα αναλάβουν τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει διακομματικό χαρακτήρα στη συγκεκριμένη κίνηση εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Δηλαδή να ψηφίσει και η ΝΔ, που στο παρελθόν είχε κάνει τα ίδια, για να γεμίσουν υπουργεία, δήμοι και νομαρχίες με 30.000 μόνιμους υπαλλήλους.

Την ίδια στιγμή που η αφαίμαξη του ελληνικού λαού με νέους φόρους είναι απίστευτη, την ίδια ώρα που παρουσιάζουν πρωτογενή πλεονάσματα διαλύοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποφασίζουν να διογκώσουν τις δημόσιες δαπάνες εσαεί. Και ποιος είναι αυτός που λέει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Ο κάθε δήμαρχος ή ο κάθε κομματάρχης που διορίζει για τις ψήφους; Κι όταν είναι άδεια τα νοσοκομεία και τα σχολεία από υπαλλήλους εμείς που θα διορίσουμε μόνιμους; Σε υπηρεσίες που θα κάθονται;

Αλλά και για να καταλάβουμε: Το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η μονιμοποίηση συμβασιούχων; Θα παρακάμψουν και τους νόμους θέλοντας να φτιάξουν δικούς τους;

Έλεος πια με τις προσλήψεις στο Δημόσιο; Μυαλό δεν βάλαμε τόσα χρόνια; Έχει διαλυθεί ο ιδιωτικός τομέας, η ανεργία είναι πάνω από 23%, δίνονται μισθοί πείνας με καθυστέρηση έως και ένα χρόνο, επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας και η κυβέρνηση τι κάνει; Μεγαλώνει το Δημόσιο αντί να προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Ως πότε θα πυροβολεί αυτή η χώρα τα πόδια της για τους διάφορους… Μαυρογιαλούρους που εμφανίζονται κάθε τόσο;