Η αριστερά του Κυρίου… Τσίπρα
15/04/2017 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αριστερά του Κυρίου… Τσίπρα

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Διαφορετικός ιεράρχης από τον Μακαριστό Χριστόδουλο ή από άλλους εν ζωή ιεράρχες. Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να κριθεί άλλωστε. Όμως, μας είναι αδιανόητο να γίνεται η αριστερά του Κυρίου… Τσίπρα, όπως αδιανόητο είναι να γίνεται και η δεξιά του κυρίου οποιουδήποτε πρωθυπουργού.

Και είναι αδιανόητο επίσης στο όνομα μιας καλής σχέσης (που έτσι κι αλλιώς πρέπει να υπάρχει) να αποθεώνει έναν πρωθυπουργό που έχει προκαλέσει τα μύρια όσα στη χώρα του.

Εδώ δεν έχει να κάνει με το αν ο Τσίπρας είναι άθεος, αν οι βουλευτές του δε θέλουν το Αγιο Φως ή αν ο κάθε ανόητος αμφισβητεί την πίστη εκατομμυρίων προκειμένου να πει μια αρλούμπα για να τον παίξουν στις ειδήσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίο λέει μεταξύ άλλων:

«Είπα ότι αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται, προσπαθεί». Αναφερόμενος σε πρόσφατη δήλωσή του ότι ο Τσίπρας έπεσε στα βάτα τονίζει: Αναγκάζομαι να πω για μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ότι για μένα βάτα είναι η τρόικα, ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματα του».

Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο αρχιεπίσκοπος βλέπει έναν άνθρωπο που προσπαθεί στο πρόσωπο του Τσίπρα και δεν τον αφήνουν τα βάτα; Δεν βλέπει έναν άνθρωπο που δεν προσπαθεί καθόλου, που τα κάνει όλα λάθος ή που παραβαίνει την εντολή περί ψεμάτων; Δεν βλέπει έναν άνθρωπο που έχει εξαπατήσει έναν ολόκληρο λαό και που συνεχίζει να τον εξαπατά; Δεν βλέπει έναν προκλητικό νέο που υποθηκεύει το μέλλον των μελλοντικών γενεών;

Βλέπει το παιδί του που τον πονάει γιατί προσπαθεί; Κι αν τον βλέπει έτσι, τον έχει συμβουλεύσει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνει; Να σταματήσει να λέει ψέματα π.χ. και να παραπλανά; Να αγωνιστεί με διαφορετικό τρόπο και να προσπαθήσει κάπως αλλιώς;

Όχι, ο αρχιεπίσκοπος έχει κάνει ένα λάθος κι ελπίζουμε να το κάνει λόγω του πνεύματος των ημερών που θέλουν περισσότερη κατάνυξη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Είναι λάθος να παρεμβαίνεις στα πολιτικά πράγματα με τρόπο που δείχνει συμπόνια για έναν πρωθυπουργό απόλυτο απατεώνα.

Κι όλα αυτά γιατί άραγε; Επειδή οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους πρέπει να είναι αγαστές ώστε η μεν να καρπούται τα οφέλη και το Κράτος να μην ενοχλείται από τους παπάδες και να μη χάνει ψήφους από το χριστεπώνυμο πλήθος; Συναλλαγή ακόμη και τώρα δηλαδή, ακόμη και από ιεράρχες;

Λυπούμαστε αλλά είναι λανθασμένη η τοποθέτηση του Ιερώνυμου, παρ’ ότι σεβόμαστε απόλυτα το ήθος του, την πραότητά του και τη διάθεσή του να είναι συγκαταβατικός. Δεν μπορείς να είσαι όμως, τόσο πράος όταν βλέπεις απέναντί σου έναν αλαζόνα, κυνικό και άκρως επικίνδυνο για την πατρίδα και την ορθοδοξία πολιτικό. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεκτικότητα στον Τσίπρα. Δεν μπορεί δια στόματος του Αρχιεπισκόπου να «αγιοποιείται» το… καλό αυτό παιδί που προσπαθεί αλλά δεν τον αφήνουν όλοι οι άλλοι.

Κάτι τέτοιες φιλοτεχνημένες εικόνες έχουν δημιουργήσει έναν μύθο για τον Τσίπρα και την αριστερά που μας στοιχειώνουν και προκαλούν περισσότερα προβλήματα στη χώρα.

Όχι, τον Τσίπρα δεν θα τον δούμε όπως θέλει ο Ιερώνυμος ή τόσοι άλλοι. Δεν θα τον δούμε ως τον δοκιμαζόμενο αγωνιστή νέο, το καλό παιδί της διπλανής πόρτας, τον… καλό γαμπρό για κάθε οικογένεια, τον πατριώτη ή τον επαναστάτη.

Θα τον δούμε ως τον ψεύτη, τον βασικό εκπρόσωπο του άκρατου λαϊκισμού που διέλυσε την Ελλάδα, τον κύριο εκφραστή του κ… παιδισμού που έχει προκαλέσει απίστευτα δεινά και που έχει διαλύσει κάθε αξιοπρέπεια που είχε αυτή η χώρα.