Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας...
11/01/2018 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας...

Δύο εικόνες των τελευταίων ημερών, ορισμένες φωτογραφίες και μια γενικότερη στάση των κυβερνώντων αποκαλύπτουν την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας της «παρέας» που πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία.

Μετά την Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία είναι και εκτός κυβέρνησης… ευτυχώς, είδαμε στα πρόσωπα και τις συμπεριφορές της Αχτσιόγλου και του Σταθάκη τα «φίδια που κρύβαμε στον κόρφο μας» και πάντα κάναμε τα στραβά μάτια.

Σύμφωνα με τους Συριζαίους, η υπουργός Εργασίας, μια εργαζόμενη νέα που έφτασε με το σπαθί της στην υπουργική καρέκλα, δέχθηκε χυδαία, σεξιστική επίθεση, όχι μόνο από το ΠΑΜΕ αλλά μετά και από τους αδηφάγους αναλυτές του διαδικτύου. Η «κυρία δε με μέλλει» με το ύφος χιλίων καρδιναλίων απέδειξε ότι όταν έχεις εντρυφήσει στο ψέμα δύσκολα μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Και όλο το σκυλολόι της αριστεράς που έσπευσε να την στηρίξει και να απαξιώσει το ΠΑΜΕ δεν το έκανε γιατί πράγματι οι συνδικάλες ήταν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα. Το έκανε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μάθει ποτέ να είναι στην εξουσία και να δέχεταιbuilling. Έκανε ο ίδιος χρόνια τώρα και πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Ουσιαστικά από τη μία πλευρά του γραφείου ήταν η κουκουεδία που έγινε κυβέρνηση και από την άλλη η κουκουεδία που θα ήθελε να καταλάβει την εξουσία και να μας γυρίσει στα χρόνια του Στάλιν. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές παρά μόνο σε μία. Στη ματαιοδοξία που έχει ο εξουσιάζων, στην αίσθηση ότι η καρέκλα τον κάνει δυνατό και μπορεί να συμπεριφέρεται αλαζονικά χωρίς επιπτώσεις. Να είστε σίγουροι ότι πολλοί από τους ΠΑΜΕτζήδες αν είχαν μια θέση σε υπουργείο θα ξεχνούσαν τι έλεγαν και θα έκαναν τα ίδια με την Αχτσιόγλου. Είναι στοDNAτους να είναι αριστεροί και προοδευτικοί όταν πλακώνουν τους άλλους και… κακόμοιροι, καταφρονεμένοι και αδικημένοι όταν δέχονται την ίδια συμπεριφορά που και αυτοί υπηρέτησαν, Κανένα έλεος λοιπόν για την υπουργό, ακόμη κι αν είναι γυναίκα, ακόμη κι αν είναι υπουργός σε τόσο μικρή ηλικία.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπεριφοράς αριστερού… με δεξιές τσέπες είναι αυτή του Σταθάκη χθες, όταν εφόρμησαν οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο που θα χάσουν τις δουλειές τους.

Το γεγονός ότι φαγώθηκαν πολλά κι έγιναν τρελές μπίζνες με το Κτηματολόγιο κανείς δεν το αμφισβητεί. Όπως δεν αμφισβητεί και το γεγονός ότι και οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης και πρέπει να συμβάλουν όλοι στο να διορθωθεί το μεγάλο αυτό λάθος.

Όταν, όμως, ο υπουργός που υπηρετούσε την αριστερή αντιπολίτευση η οποία ανέβαινε στις καρότσες και στα τρακτέρ, ήταν μπροστά στα κινήματα των αγανακτισμένων, έριχνε γιαούρτια στους πολιτικούς αντιπάλους και υποσχόταν δουλειά σε όλους, συμπεριφέρεται σαν Χότζας, ε τότε καταλαβαίνεις τι είδους ψεύτες ήταν.

Απολυμένοι έλεγαν στον Σταθάκη το πρόβλημά τους κι αυτός σε χαλαρή διάθεση και «χυμένος» στην καρέκλα που άκοπα κατέκτησε τους έλεγε «δεν πειράζει βρε παιδιά, θα φύγετε, ας δοκιμάσουμε κι αυτό».

Οι Συριζαίοι που μεταλλάχθηκαν από επαναστάτες σε γιουσουφάκια των δανειστών είναι υπεύθυνοι για πολλά πράγματα. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι, όμως, και οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν την απάτη τους. Οι κοψοχέρηδες φαρμακοποιοί, γιατροί, αστοί και μικροαστοί, εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο ή άλλες υπηρεσίες που έχασαν τη δουλειά τους, αυτοί που περίμεναν αριστερές αυξήσεις και τώρα φυτοζωούν, οι αγρότες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν αυτή τη λάμψη της εξουσίας η οποία, όμως, αποδεικνύεται απατηλή.

Οι Συριζαίοι που μας κυβερνούν τώρα αντιλαμβάνονται ότι πληρώνουν τα επίχειρα της προδοσίας τους και μπράβο σε όσους τους ξεμπροστιάζουν με κάμερες και φωτογραφίες. Ακόμη κι αν είναι απεχθείς συνδικάλες μπράβο σε όλους όσοι κάνουν τους υπουργούς να είναι αμήχανοι, να γελούν από φόβο, να μορφάζουν από αηδία για την… εργατική τάξη. Που να είχαν καταλάβει και την εξουσία τι θα έκαναν… που λέει και η Περιστέρα.

Όλα εδώ πληρώνονται που λέει και ο λαός και τι απομένει πλέον; Να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα που και οι ίδιοι χρησιμοποίησαν. Την απαξίωση, την περιφρόνηση και τελικά να πάρουν το εισιτήριο να πάνε σπίτια του. Προφανώς πλουσιότεροι, αλλά τουλάχιστον δεν θα μας ενοχλούν πλέον με την παρουσία τους.