Η άλλη Ελλάδα και ο άθλιος λαϊκισμός
19/11/2016 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η άλλη Ελλάδα και ο άθλιος λαϊκισμός

Ζούμε στον απόλυτο παράδεισο της Αριστεράς. Μέσα σε δύο χρόνια η ψυχολογία των Ελλήνων άλλαξε προς το καλύτερο. Τα παιδάκια στα σχολεία δεν λιποθυμούν από την πείνα γιατί… φρόντισε γι’ αυτό η κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με τους νεοφιλελεύθερους που νοιάζονται μόνο για τα παιδιά των πλουσίων.

Οι συνταξιούχοι δεν αυτοκτονούν στο Σύνταγμα ή στο σπίτι τους και στην καλύτερη περίπτωση δεν παθαίνουν κατάθλιψη.

Τα συσσίτια έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας και οι ουρές για ένα κομμάτι ψωμί ή μια ντομάτα δεν υπάρχουν πια. Μα καλά εκείνα τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής που είναι πια. Τότε που κατήγγειλαν την κυβέρνηση Σαμαρά πως εξολοθρεύει τους Έλληνες;

Η φτώχεια δεν υπάρχει στο βαθμό που υπήρχε, ίσως γιατί ο Κατρούγκαλος έδωσε λεφτά στους συνταξιούχους και ο Τσακαλώτος μοίρασε χιλιάρικα παντού. Μα καλά, εκείνες

οι εικόνες ντροπής με κουρελήδες στους δρόμους να ζητιανεύουν ή να ψάχνουν στα σκουπίδια γιατί δεν υπάρχουν πια στα δελτία ειδήσεων;

Αν θυμόμαστε καλά τα ίδια δελτία των «νταβατζήδων της διαπλοκής», τα «βοθροκάναλα» του Πολάκη έδειχναν τις ντροπιαστικές εικόνες στις λαϊκές με κόσμο να παίρνει τα σάπια. Τα ίδια έδειχναν τις αυτοκτονίες ή τους θανάτους από μαγκάλια. Το Mega, o Σκάι, o Alpha, o ANT1 στην εποχή του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά είχαν πρώτα θέματα την αναλγησία των κυβερνήσεων και των μνημονίων. Το Star έπαιζε ρεπορτάζ παραλίας με τουρλωμένους πωπούς για να δείχνουν ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα που ξεχωρίζει από τη μιζέρια.

Ξαφνικά τα ίδια «βοθροκάναλα» της διαπλοκής έπαψαν να ασχολούνται με κοινωνικά θέματα. Αραιά και που παίζει καμιά ουρά στο κέντρο που περιμένει για μια… γκοφρέτα ή κανένας συνταξιούχος που φωνάζει αλλά τουλάχιστον δεν αυτοκτονεί.

Η κοινωνική πολιτική της Χρυσής Αυγής σταμάτησε, οι ρεπόρτερ δεν πηγαίνουν στα συσσίτια που στήνουν οι δήμοι και η Εκκλησία και οι κάμερες δε δείχνουν πια εικόνες εξαθλίωσης. Άλλωστε, η Ελλάδα της Αριστεράς είναι καλύτερη, είναι η Ελλάδα του Ομπάμα, του Πούτιν και του Ολάντ που ήρθαν στη χώρα μας και μας εκθείαζαν αλλά δεν μας είπαν… καλό κουράγιο.

Ακόμη και οι έρευνες για την αυτοκτονία ή την κατάθλιψη που προκαλούν τα μνημόνια έχουν περιοριστεί ή δεν «παίζουν» ιδιαίτερα. Τα μαγκάλια της οργής ή ακόμη και οι «φράουλες της Μανωλάδας είναι μονόστηλα στις εφημερίδες.

Τρία πράγματα συμβαίνουν:

Είτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έσωσε τους Έλληνες από την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Είτε τα συνηθίσαμε πλέον τα μνημόνια και δεν μας κάνουν εντύπωση.

Είτε από το 2009 και μέχρι το σωτήριον έτος 2015 κυριάρχησε ο λαϊκισμός, οι Κατρούγκαλοι, οι Βαρουφάκηδες, οι Βαλαβάνηδες και οι Ζωές. Βεβαίως και οι Τσίπρες αυτού του τόπου που βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν για να κυριαρχήσουν.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Στην Ελλάδα υπήρχε φτώχεια και προ μνημονίων και μετά έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Αλλά την κρίση δεν την έφεραν τα μνημόνια, ούτε τις αυτοκτονίες ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας.

Η αλήθεια είναι ότι η ψευτοαριστερά κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης που τώρα βρίζει. Επέβαλε το δικό της νόμο που προέβλεπε την πλήρη αναστροφή της κοινής γνώμης. Έπρεπε να δοθεί η εικόνα μιας άλλης Ελλάδας που ο Τσίπρας θα άλλαζε προς το καλύτερο. Τώρα που η άλλη Ελλάδα έχει παραμείνει η ίδια, το μόνο που έμεινε είναι ο άθλιος λαϊκισμός.