H χώρα αυτή δεν μπορεί να πεθάνει
28/10/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H χώρα αυτή δεν μπορεί να πεθάνει

Τι γιορτάζουμε σήμερα άραγε; Το «όχι» του Μεταξά; Την εποποιία του ’40; Τις θύμισες μιας ηρωϊκής εποχής; Τους προγόνους μας, όχι πολύ μακρινούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ειρήνη της πατρίδας;

Ή μήπως γιορτάζουμε τις σιδερόφρακτες παρελάσεις, ακόμη και με την αριστερά στην εξουσία; Μήπως το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ήδη κλείσει 5 χρόνια οικονομικής κατοχής για την οποία, ας πούμε την αλήθεια, δεν φταίνε μόνον οι ξένοι; Μήπως η σύγχρονη γενιά αν βρεθεί στην ίδια θέση που βρέθηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας δεν καταφέρει να επαναλάβει τον άθλο, το αλβανικό έπος;

Και ποιοι είναι σήμερα οι οχτροί που μπήκαν ήδη στην πόλη κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα γιατί είμαστε «τροφαντοί» και βουτηγμένοι στην ευδαιμονία της Μεταπολίτευσης με ξένα λεφτά και χωρίς τις δικές μας δυνάμεις;

Δεν θα έπρεπε να γιορτάζει κανείς σήμερα, γιατί η εποχή αυτή δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη του ’40. Τότε, ακόμη και ο δικτάτορας Μεταξάς (έστω και για δικούς του λόγους και υπό την ασφυκτική πίεση του λαού) είπε όχι. Τότε οι ξεβράκωτοι Έλληνες που δεν είχαν ούτε να φάνε πήγαν εθελοντές να πολεμήσουν. Τώρα οι περισσότεροι Έλληνες κοιτάζουν με θολά μάτια, αποχαυνωμένοι από την καλοπέραση, την πατρίδα να καταστρέφεται και δεν τολμούν να κάνουν τίποτε. Ή μάλλον κάνουν. Ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί βαρέθηκαν τους άλλους ακόμη κι αν ξέρουν από την αρχή ότι ο Αλέξης θα είναι ο «νεκροθάφτης» των ονείρων για πολλές μελλοντικές γενιές.

Τότε το πολιτικό σύστημα δεν ήταν τόσο διαβρωμένο, τόσο άθλιο μέχρι το μεδούλι. Τότε δεν υπήρχαν τόσο ψεύτες όπως ο Τσίπρας ο οποίος εκείνο το ηρωϊκό όχι των Ελλήνων κατά του φασισμού το μετέτρεψε σε ένα ψεύτικο και καθ’ όλα καταστροφικό δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγια δεν μας αξίζουν οι ήρωες εκείνης της εποποιίας αφού εμείς οι συνεχιστές του ελληνικού κράτους δεν είμαστε αντάξιοί τους. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στάση μας. Βλέπουμε να διαλύεται η χώρα κι εμείς γεμίζουμε τα μπαράκια και τις ταβέρνες. Οργές απελπισμένων προσφύγων εισβάλλουν στην Ελλάδα κι εμείς δεν μπορούμε να αρθρώσουμε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική. Έρχεται ο κάθε άθλιος χαρτογιακάς της Κομισιόν κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τον ακούμε να μας βρίζει, να μας κάνει συστάσεις, να μας απειλεί, να μας κουνά το δάκτυλο. Και δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ξαναφέρουμε την περηφάνια της Ελλάδας και να μπορούμε να διώξουμε τους ξεφτιλισμένους εκπροσώπους των θεσμών που μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν έχουμε τα κότσια, τη θέληση ή την ικανότητα να αλλάξουμε ως λαός και ως χώρα προκειμένου να μην τους ανεχόμαστε όλους αυτούς τους υπαλληλίσκους της δεκάρας.

Κι από την άλλη δεν αισθανόμαστε ούτε μια τόση δα ντροπή που άλλοι λαοί προόδευσαν ενώ εμείς ξαναγυρίσαμε σε εκείνα τα χρόνια, να απλώνουμε δηλαδή το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη. Ποιοι, οι Έλληνες που στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χάθηκε το 10% του πληθυσμού. Ποιοι να μας μιλήσουν: Οι Γερμανοί, οι καταστροφείς του κόσμου; Οι Γάλλοι που δεν άντεξαν ούτε ένα μήνα και υποτάχτηκαν όταν εμείς αντισταθήκαμε περισσότερες από 200 ημέρες;

Ή μήπως οι Ούγγροι που μας υβρίζουν για το μεταναστευτικό ενώ οι ίδιοι είναι απόγονοι προδοτών και γερμανοτσολιάδων;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορούν να μας πουν το παραμικρό, θα έπρεπε να τους κλείνουμε το στόμα. Όμως, δυστυχώς η κατάντια της Ελλάδας, έτσι όπως την καταντήσαμε όλοι μας, ο καθένας με την ευθύνη που του αναλογεί, δεν μας επιτρέπει να μιλάμε αλλά μόνο να ζητάμε.

Αλλά η χώρα αυτή δεν μπορεί να πεθάνει. Δεν μπορεί να την αφήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες να καταστραφεί. Κάπου βαθιά μέσα μας υπάρχει το φιλότιμο, η δύναμη, η αξιοπρέπεια να αντισταθούμε. Όχι στους κακούς ξένους αλλά στον κακό μας εαυτό που ανέχεται να έχει αυτή την κυβέρνηση. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να τους ρίξουμε, δεν μας αξίζουν.

Απλά μόνο να θυμίσουμε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα πριν ακριβώς από δύο χρόνια με αφορμή την επέτειο. Είχε πει τότε: ««Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό».

Ο… άλλος Αλέξης σε μια άλλη Ελλάδα που θα έπρεπε να κλαίει γιατί η πατρίδα δεν έχει καμιά σχέση με τους ηρωϊσμούς των πραγματικών ηρώων του 1940.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 28/10/2015 09:08:07

  "....αι ημετεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους. ..." από το ανακοινωθέν της 28ης Οκτωβρίου για την έναρξη του πολεμου . Πάντα η λέξη "πατρίου " είτε τη διάβαζα είτε καλύτερα όταν την άκουγα από το στόμα του συγκεκριμένου εκφωνητή του 40, βούρκωνα. ...
  Πόσοι καταλαβαίνουν η νοιώθουν σήμερα τι σημαίνει το πάτριο εδαφος; Χρόνια πολλά, η Παναγια να σκεπάζει το έθνος μας.

 2. tt avatar
  tt 28/10/2015 09:31:16

  Η χώρα απέθανε. Οι κάτοικοι ψήφισαν Άλωση, τρις.

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 28/10/2015 10:17:02

  Τέτοιες μέρες θυμάμαι τον πατέρα μου -πρώτη γραμμή Αλβανία- ο οποίος μου έλεγε συνεχώς ότι πήγαν στον πόλεμο χωρίς φόβο, ως να ήταν ένα γλέντι, ως Ελληνες υπερήφανοι.
  Κι εγώ σήμερα, ντρέπομαι. Ντρέπομαι για το ότι Ελληνες εξέλεξαν πρωθυπουργό έναν Σημίτη, έναν Τσίπρα ή δήμαρχο Μπουτάρη, ο οποίος επανέλαβε ότι του χρόνου ελπίζει να ΜΗΝ υπαρχουν παρελάσεις.
  Ευτυχώς πατέρα μου, που έφυγες. Θα έκλαιγες, σήμερα, όχι για τις αγαπημένες αναμνήσεις στα χαρακώματα που μας διηγόσουν και την Παναγιά Σκέπη να σε προστατεύει, αλλά γιαυτούς που ποδοπάτησαν τα ιδανικά σου (μας) για την προασπιση των οποίων δεν υπολόγισες τη ζωή σου.
  Ευτυχώς πατέρα μου, που έφυγες και δεν είδες μιαν Ελλάδα πεινασμένη για πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, χωρίς ελπίδα, έρμαιο κάποιων ιδεοληπτικών που την απαξιώνουν σε ένα συνεχές και ειδεχθές εγκλημα.
  Χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

 4. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 28/10/2015 12:06:31

  Συγκλονιστική αυτοκριτική που μόνο εμείς οι Έλληνες κάνουμε αδειαλείπτως αυτοσαρκαζόμενοι, από την εποχή του Αριστοφάνη. Σαφώς και ανέκαθεν είμαστε ατίθασος και ανυπότακτος λαός και πάντα λέμε ΟΧΙ σε απείρως ισχυρότερους αντίπαλους. Όμως ενίοτε υποκύπτουμε προσωρινά, όταν βλέπουμε ότι η φανερή αντίστασή μας, μας προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή από την υπόγεια. Αυτό πάθαμε με την πανίσχυρη Ρωμαική Αυτοκρατορία, την οποία αμνατρέψαμε εκ των έσω, επανιδρύοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Ξανυποκύψαμε στην Ισχυρότερη Οθωμανική Αυτοκρατορία χωρίς ποτέ να πάψουμε να αντιστεκόμεθα υπογείως μέχρι που την ανατρέψαμε και αυτήν. Το ίδιο κάνουμε και τώρα με την Αυτοκρατορία του Χρήματος των Banksters . Καταλάβαμε ότι το ποιος κυβερνά την Ελλάδα, κανένα ρόλο δεν παίζει έναντι της Αυτοκρατορίας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή σε ΟΛΗ την γή. Είτε Σαμαράς, είτε Τσίπρας, ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο είναι, για όσους δεν διεκδικούμε χρήμα από την εξουσία... Ο,τι πουν οι Banksters κάνουν ΟΛΟΙ τους. Αν ο Σαμαράς επανέλθει, δεν αποκλείεται να ξαναγίνει Πρωθυπουργός, εκτός κι αν είναι τελείως απογοητευμένος...

 5. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 28/10/2015 16:01:32

  Ο παππους μου, ένας εκ των μαχητών του Ρούπελ -που έφυγε απο εκει με 17 θραύσματα στο σώμα του- μου έλεγε : να κρατάς ζωντανή πάντα μεςα στην καρδιά σου την Ελλάδα. Η Ελλάδα όσο ζει μεςα στη καρδιά έστω και ενός έλληνα, θα παραμένει όρθια.
  Οταν υπηρέτησα τη Μαμα Πατριδα, ειχε επισκεφθεί το στρατόπεδο μας ο αημνηστος στρατηγός Θρασυβουλος Τσακαλωττος. Ήμουν σκοπός στην πύλη και του παρουσίασα όπλα. Σταμάτησε ηρθε με ασπάστηκε και μου ειπε: παιδι μου να εχεις την Ελλάδα κλεισμένη μεςα στην καρδιά σου.
  Αυτοι ηταν Ελληνες!

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 28/10/2015 17:15:58

  Δυστυχώς, δεν αντέχουμε στη σύγκριση με τους ήρωες παππούδες μας, ούτε γι αστείο. Αν παραμείνουμε για λίγο ακόμη αμέτοχοι, παθητικοί, μωροπίστευτοι και άβουλοι, δε θα΄χει απομείνει πια τίποτε για να υπερασπιστούμε. Οι νεότεροι διωγμένοι εγκαταλείπουν τη χώρα ως ...επιστημονικοί μετανάστες ή παραμένουν συμβιβαζόμενοι με τη μιζέρια. Οι μεγαλύτεροι παγωμένοι και ηττοπαθείς, με την επαναλαμβανόμενη εκβιαστική απειλή του σκοτεινότερου αύριο, σαν δαμόκλειο σπάθη να επικρέμεται πάνω από τη ζωή, που κατάντησε μάχη επιβίωσης..... Απονευρωμένος λαός, έρμαιος στα σχέδια των τοκογλύφων του.
  Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι φοβόμαστε και γιατί βολευόμαστε, κρυπτόμενοι πίσω απ΄την αποδεδειγμένη φαυλότητα και την κραυγαλέα ανικανότητα των κάθε είδους μετρίων, αυτών που αμετανόητα ''επιλέγουμε'' να ηγηθούν.
  Ο μελλοθάνατος, έχει να φοβηθεί μόνο τις αυταπάτες του γι απόδοση χάρης, τις φρούδες ελπίδες που τον εμποδίζουν ν΄αποτολμήσει τη διαφυγή, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο.

  Το ΟΧΙ σήμερα όταν το ξεστομίζουμε, γίνεται μ' ευκολία και θράσος, ένα γονατισμένο Ναί.
  Μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε επί τέλους να πολεμήσουμε, ενστερνιζόμενοι το ηρωϊκό '' Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ'' ;

 7. Μακης avatar
  Μακης 28/10/2015 17:55:53

  Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2015 στην Πρέβεζα . shar.es/15n5eJ

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 28/10/2015 18:51:47

  Χρόνια Πολλά κι εὐλογημένα.

  ᾿Εμεῖς οἱ παλαιότεροι λίγο πολύ ἔχομε συγγενεῖς που πολέμησαν τό 40. ῎Εβλεπα τόν θεῖο μου νά περπατᾶ ὑπερήφανος μέ τά ξύλινα πόδια του μιά καί τοῦ τά ἔκοψαν ἀπό τά γόνατα λόγω κρυοπαγηματων ἐκεῖ στά χιονισμένα βουνά.

  Τό παράδειγα του καί ἡ ἀγάπη του για τήν Πατρῖδα μοῦ μετέδωσε τήν ἀγάπη γά τήν ῾ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

  Εἴμαστε οἱ τελευταῖοι τῶν Μοικανῶν στήν σημερινή ῾Ελλάδα τοῦ ὑλισμοῦ, τῶν ἀπάτριδων καί τῶν ἄθεων. ῾Η πασοκοποίηση τῆς ᾿Εθνικῆς Παιδείας μας ἰσοπέδωσε τα ἱδανικά τῆς φυλῆς μας.

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 29/10/2015 00:14:36

  Τί θυμάμαι από τόν ελληνοϊταλικό πόλεμο τού σαράντα;

  Τίς δικές μου οικογενειακές ιστορίες.

  Τήν ιστορία τού πατέρα μου. Γεννημένος τό 1927, τόν Δεκέμβριο τού '40 βρίσκεται σέ φάλαγγα αλόγων (οδηγώντας τήν δική του φοράδα) σέ μονοπάτι τού Βοϊδομάτη, φορτωμένη μέ πυρομαχικά καί τροφές γιά τόν στρατό. Η φοράδα γλίστρησε καί έπεσε στόν παγωμένο Βοϊδομάτη παρασύροντας καί τόν πατέρα μου. Φοβόταν καί είχε τυλιγμένο τό καπίστρι στό χέρι του καί παρασύρθηκε καί αυτός από τήν πτώση. Αποδείχθηκε τυχερός, γιατί έπεσε πάνω στό σώμα τής φοράδας του καί κατάφερε νά σωθεί από τά παγωμένα νερά τού Βοϊδομάτη. Η φάλαγγα τών αλόγων, ημιόνων καί γαϊδουργιών μέ τούς συνοδούς, απλώς συνέχισε τήν πορεία της. Τί μπορούσαν άλλωστε νά κάνουν; Ένας λιγότερος
  .
  Βρέθηκε κάποια στιγμή στό χωριό Πυρσόγιαννη, είδε κάπου καπνό, έπεσε πάνω στήν θύρα τού σπιτιού καί τόν συμμάζεψε η γριά τού σπιτιού. Τόν έσωσε η γιαγιά (Ο Θεός νά συγχωρέσει τήν ψυχή της, άλλως δέν θά υπήρχα). Έμεινε τρείς μήνες εκεί, θεράπευσε τό σώμα του από τήν πυοροΐα πού προκάλεσαν τά κρυοπαγήματα (τά έπλενε κάθε μέρα μέ κρασί, μούλεγε ο συγχωρεμένος) καί τήν άνοιξη έφθασε μέ τά πόδια στό χωριό του. Πέντε αδερφές καί μιά μάννα τόν είχαν ήδη ξεγραμμένο. Ο παππούς κάπου στό μέτωπο στήν Αλβανία. Δέν ήξερε τίποτα. Καλλίτερα έτσι.

  Ο Παππούς; Δέν τόν γνώρισα.
  Τό 1912 μέ τήν απελευθέρωση επιστρατεύθηκε αμέσως καί πολέμησε μέχρι τό 1914. Αμυνίτης τό 1917, έφθασε τό 1922 μέχρι τό Εσκή Σεχίρ καί σώθηκε από τύχη. Τόν μάζεψα από τά λιβάδια (όταν έφθασε μέ τά πόδια από τόν Πειραιά!!!) μούλεγε η γιαγιά μου. Ξυπνούσε στόν ύπνο τού καί φώναζε: «Στά όπλα. Έρχονται οι Τσέτες». « Είχαν κάτι άλογα, μέ τεράστια πέταλα», έλεγε στήν συνέχεια, όπως τά άκουγα από τήν γιαγιά μου.
  Τό αλβανικό δέν «άφησε» κάποια αξιοσημείωτη διήγηση καί αυτό γιατί τό επισκίασε τό 1948. Ήρθε μιά μέρα ο «καπετάν αντάρας» τού ΕΛΛΑΣ μέ πέντε αντάρτες. Τούς τάΐσαν, τούς κοίμησαν, τούς έψησαν καί ψωμί γιά τόν δρόμο. Πήραν μαζί τόν Παππού καί τόν αδερφό του, τόν Αποστόλη. Τούς βρήκαν μετά τρείς μήνες διαμελισμένους. Μέ τό τσεκούρι τούς κάνανε κομμάτια. Γιατί; Γιά τήν λαοκρατία; Γιατί;. Ποτέ δέν έμαθα καί δέν κατάλαβα γιατί τόν σκότωσαν. Άδικα πήγε ομολογούσαν οι δηλωμένοι αριστεροί τού χωριού. Άδικα πήγε δηλώσανε παρομοίως μπροστά μου καί οι επαναπατρισθέντες από τό «παραπέτασμα» αριστεροί. Ίσως γιατί αρνιόταν νά ενταχθεί στό ΕΛΛΑΣ. Ήταν ενταγμένος στό 5/42 Σύνταγμα Ψαρρού, πού δολοφόνησε ο «πατριώτης» Βελουχιώτης. Ίσως. Ποιός ξέρει ακριβώς; Τόσους πολέμους καί τόν σκότωσαν οι ομοεθνείς του.
  Δέν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τόν εμφύλιο. Δέν υπάρχει «καθαρός» εχθρός. «Τόν έρριξα καί έπεσα στό χαντάκι», μού διηγόταν τό πρόπερασμένο καλοκαίρι ο Λιώντης (Λεωνίδας). Πρώην Χωροφύλακας, ΜΑΥς στήν εποχή του. «Φώναξα, ψηλά τά χέρια». Σήκωσε μόνο τό ένα καί φώναξε: «είμαι ο Τέλης από τό Αηδονοχώρι. Μήν μέ σκοτώσεις. Χτυπήθηκα.». «Σημάδεψα, τούριξα άλλη μία. Έπεσε. Τέλειωσε μέσα στό Χαντάκι». Παύση. Τόσο απλά. «Τόν ήξερες; Ρώτησα». «Τόν Τέλη;. Βέβαια. Μετέφερα μηνύματα». «Καλό παιδί ήταν, αλλά αριστερός», πρόσθεσε μετά από λίγο. Τί άλλο νά πώ. Προσπαθώ νά τόν καταλάβω. Προσπαθώ νά καταλάβω. Δέν μπορώ. Δέν θάθελα νάμουνα στήν θέση του. Ούτε στήν θέση τού Τέλη. Ούτε στού Παππού μου.
  Ούτε στήν θέση τών δολοφόνων του.

  Δέν μπορώ νά συγχωρέσω κανέναν. Δέν είμαι Θεός.
  Εξάλλου ανηψιά καπετάνιου τού ΕΛΛΑΣ (ζαχαριαδικού) έχω γιά σύζυγο καί εχω δυό παιδιά μαζί της.

  Η α-λήθεια είναι πικρή. αλλά ελευθερώνει.
  Αρκεί νά επιμένει η μνήμη. Η Ιστορία.

 10. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 29/10/2015 01:26:29

  Αγαπητε σχολιαστα Ιαπετε,δεν χρειαζεται να γενικευεις τα πραγματα ως προς τον εμφυλιο.Οι αριστεροι σηκωσαν πρωτοι τα οπλα εναντιον των αδελφων τους,αυτοι δεν τηρησαν την συνθηκη της Βαρκιζας,αυτοι δηλωναν και δηλωνουν αθεοι,αυτοι συζουν και εχουν παιδια αβαπτιστα,(βλ,τσιπρα παιδια),αυτοι θελουν να καταργησουν το τριπτυχο των Ελληνων,ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.Αυτοι εκαναν το παιδομαζωμα και εστελναν τα παιδια στο παραπετασμα να τα μεγαλωσουν οι Βουλγαροι,ο Βελουχιωτης ,μια ταραγμενη φυσιογνωμια ανοιγε τις κοιλιες εγκυων με την ξιφολογχη λογω ανωμαλιας του εγκεφαλου και εστηνε κεφαλια πατριωτων στους πασσαλους στις πλατειες των πολεων.Οι κομμουνιστες σκοτωσαν στην Ρουμανια μεσα σε μια μερα 10000 παπαδες σε ολη την .επκρατεια της χωρας για αφανισμο του χριστιανισμου.Αυτοι θελουν και τωρα τον αφανισμο του ελληνικου εθνους και αν δεν ξεσηκωθουμε ολοι οι γνησιοι δεξιοι πατριωτες ισως το πετυχουν.Ξεγελασαν τον μη σωστα σκεπτομενο λαο με χιλια δυο ψεμματα και τωρα θελει πολλη δουλεια για να αλλαξουμε την κατασταση.Αφηστε λοιπον ποιοι εφταιξαν τοτε ,οι ιδιοι που φταινε και τωρα.Εινα αδιστακτοι ,ψευτες,προδοτες,απατριδες,δοσιλογοι,υπουλοι,πρακτορες,πουλημενοι,σαπιοι μεχρι το κοκκαλο.Αλλοιμονο στην Ελλαδα και την καταντια της.Και εγω ειχα εναν ηρωα πατερα που πολεμησε 17 χρονων εθελοντης το 40 και εφυγε κρυφα απο τη μαννα του και τα αδελφια του λογω της μεγαλης αγαπης για την πατριδα.Μου ελεγε πολλες φορες οταν θυμοταν εκεινες τις μερες,οτι κατα την αποχωρηση τους απο το οχυρο Ρουπελ ,ηταν η χειροτερη στιγμη της ζωης του,,καλλιτερα να ειχε πεθανει εκει μεσα. Οταν εμαθαν για την συνθηκολογηση δεν το πιστευαν,και ο δρομος του γυρισμου προς τα σπιτια τους ηταν γολγοθας κι οχι ανασταση.Ο θανατος μου ελεγε ηταν προτιμοτερος παρα η ηττα.Τουτοι εδω λοιπον αξιοι απογονοι των τοτε αριστερων ,μονο καταστροφη μπορουν να σπειρουν και δακρυα στο λαο.Οχι λοιπον συγκρισεις και ταυτιση με τους δεξιους πατριωτες.Αυτοι ξεκινησαν τοτε την καταστροφη του εθνους και τωρα οφειλουμε ολοι μας να κλεισουμε αυτον τον κυκλο της προδοσιας με καθε τροπο.Εμπρος για δικαιοσυνη,δημοκρατια,ελευθερια και δικαιωση των πεσοντων του 40.

 11. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 29/10/2015 11:38:40

  Με τα λεγόμενά σου συμφωνούμε ΟΛΟΙ αγαπητή άλυτη εξίσωση . Εδώ και χρόνια μάλιστα. Το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια που συμφωνούμε, είναι πώς θα οργανωθούμε ώστε να γίνουμε επαρκείς στη μάχη με τον εχθρό. Και μεμονωμένα και καθ΄ομάδες και με συγκεντρώσεις, έχουμε εκφράσει αυτά που λες. Αλλά ποτέ δεν συντονιστήκαμε έτσι ώστε να μην αποτελούμε μειοψηφία. Και ειλικρινά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να γίνει. Μέσω ιντερνετ ίσως? Κι αυτό επειχειρήθηκε και μαζευτήκαμε κάμποσοι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Αλλά πάλι μειοψηφία ήμασταν...

 12. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 29/10/2015 13:46:03

  @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.

  Αν κι όπως λέει και το τραγούδι '' Οι μειοψηφίες τάγματα ξυπόλητα, σκαρφαλώνουν μέσα σε σκοτάδια απόλυτα...'', όσο ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας και λίγο λίγο όλο και πιο πολλοί τα χάνουμε όλα, μπορεί να εξελιχθούμε σύντομα σε μιά αποφασισμένη πλειοψηφία, απόλυτα ελευθερωμένη από αυταπάτες, κομματικά δεσμά και ιδεοληψίες. Μιά πλειοψηφία που δεν θα υποχωρεί δειλιάζοντας, βολευόμενη, καταναλώνοντας ευχαρίστως τις φτηνιάρικες μεγαλοστομίες των αχρήστων.
  'Οσο συντομότερα, τόσο το καλύτερο.
  Το πιο δραματικό, είναι να παραμείνουμε απαθείς ανόητοι, και τιποτένιοι ολιγαρκείς εθελόδουλοι. Υποτακτικοί μελλοθάνατοι.
  Ό,τι ακριβώς μας αξίζει, αυτό και τελικά θα μας συμβεί.
  Τα υπόλοιπα, κούφιες δικαιολογίες για την αυτοαθώωση.

 13. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 29/10/2015 14:17:10

  @ Ιαπετός

  Πολύ συγκινητική, ψύχραιμη, δίκαιη και σοφή η κατάθεσή σας αγαπητέ Ιαπετέ. Αφήστε τους μονόφθαλμους και τους φανατικούς κάθε πλευράς, να ουρλιάζουν παράφωνα, γαντζωμένοι απ΄την ανάπηρη αλήθεια τους. Τους έχει αφήσει πίσω της και η Ιστορία και η Ζωή.
  Με πέντε λόγια, εκφράσατε τα πάντα :

  ''«Καλό παιδί ήταν, αλλά αριστερός», πρόσθεσε μετά από λίγο. Τί άλλο νά πώ. Προσπαθώ νά τόν καταλάβω. Προσπαθώ νά καταλάβω. Δέν μπορώ. Δέν θάθελα νάμουνα στήν θέση του. Ούτε στήν θέση τού Τέλη. Ούτε στού Παππού μου.
  Ούτε στήν θέση τών δολοφόνων του.''

  Στους εμφυλίους, δεν υπάρχουν ποτέ νικητές. Μόνο ηττημένοι.

 14. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 29/10/2015 22:06:52

  Αυτος ο πλουραλισμος σας μας εφθασε σαν χωρα εδω αγαπητοι αλυτη εξισωση και Ιαπετε.Φυσικα οι εμφυλιοι βλαπτουν τα εθνη ομως για θυμηθειτε στην Ελλαδα ποιοι τον δημιουργησαν.Οχι ολοι στο ιδιο καζανι.Ειναι αδικο για τους αγωνιστες που δολοφονηθηκαν υπουλα.Ελεος πια με την δημοκρατια της αριστερας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.