Γιατί η αντιπολίτευση τσιμπάει... στην προπαγάνδα του Τσίπρα;
04/09/2017 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η αντιπολίτευση τσιμπάει... στην προπαγάνδα του Τσίπρα;

Αν κάποιος απουσίαζε από την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι κι ερχόταν ξαφνικά να διαβάσει εφημερίδες καιsitesθα έμενε έκπληκτός. Θα νόμιζε ότι μπήκε σε κάποια μηχανή του χρόνου κι επέστρεψε τουλάχιστον 30-40 χρόνια πίσω.

Η επικαιρότητα έχει κατακλυστεί από τρία γεγονότα:

Το πρώτο είναι αν οι κομμουνιστές είναι εγκληματίες ή όχι, αν καλώς έκαναν που ηττήθηκαν και τελικά αν ο Στάλιν πρόσφερε περισσότερα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τα θύματά του ήταν τόσα που χάνεται και η θυσία του «κόκκινου στρατού».

Το δεύτερο είναι αν τον παππού της Καϊλή τον έσφαξαν με κονσερβοκούτι οι κομμουνιστές, αν ήταν παππούς της, θείος ή προπάππος της ή αν ήταν χαφιές και καλώς που τον καθάρισαν.

Και το τρίτο είναι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου μετενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Αλέξη, αν ήταν καλός για την Ελλάδα ή κακός και αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάδοχο κόμμα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, του… ορθόδοξου. Είδαμε τον Λιάνη πρώτη μούρη, είδαμε τον Σκανδαλίδη και τον Λαλιώτη, επέστρεψε και ο Τάσος Μπιρσίμ στην ΕΡΤ, όλα καλά. Επιστροφή στη «χρυσή» πράσινη δεκαετία. Μέχρι και η Δήμητρα Λιάνη έκανε νυκτερινή εμφάνιση μετά από καιρό.

Τι άλλο θα δουν και θα διαβάσουν τα μάτια μας. Το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσουμε μερικά δις τους επόμενους μήνες το έχουμε ξεχάσει. Το ότι η προοδευτική αριστερά κάνει κατασχέσεις στους λογαριασμούς μας και θα βάλει χέρι και στα ψιλά που έχουμε στο κουτί δίπλα στον καφέ, δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Το ότι έστειλαν ξημερώματα ΜΑΤ για να κάνουν κατάσχεση ακινήτου δεν μας λέει κάτι για την κυβέρνησή μας. Και το ότι οι μπάχαλοι επέστρεψαν από τις διακοπές και τα κάνουν Γης μαδιάμ στα Εξάρχεια, ότι κάθε δεύτερη ημέρα καταργούνται οι πανελλαδικές κι ότι άτομα σαν τον καφενόβιο Φλαμπουράρη βγαίνουν και λένε «δεν απορροφήσαμε το ΕΣΠΑ γιατί χρειάζεταιbusinessplanαλλά το υπουργείο Οικονομικών έχει δουλειές και δεν προλαβαίνει», δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Εμείς… στον κόσμο του Μάρλμπορο. Επιστροφή στη δεκαετία του 1980, με πράσινα και γαλάζια καφενεία, με τον Ανδρέα και τον Κουτσόγιωργα, με τους κομμουνιστές και τους εθνικόφρονες, με τον εθνικό διχασμό και τα κονσερβοκούτια.

Όχι, βέβαια. Γιατί να ασχοληθούμε με το πώς θα είναι η Ελλάδα το 2021 ή το 2031; Γιατί να κάνουμε τα κουμάντα μας για το αν και πότε θα πάρουμε σύνταξη, πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε μια χύμα χώρα. Πώς θα βγούμε από την κρίση και πώς θα γιατρέψουμε τις πληγές μας. Σίγουρα υπάρχουν Έλληνες που δεν ασχολούνται με την ατζέντα του παρελθόντος. Όμως, οι περισσότεροι μένουν ενεοί βλέποντας να ξυπνούν φαντάσματα του παρελθόντος, λες και η χώρα έχει χρόνο για να χάσει. Όχι, η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, αν χάσει και αυτόν που της απέμεινε θα είναι για δεκαετίες χαμένη.

Και καλά ο Τσίπρας δεν νοιάζεται για τη ζημιά, γι’ αυτό και αλλάζει την ατζέντα δίνοντας πασοκικό σανό στους χαχόλους. Οι άλλοι στην αντιπολίτευση γιατί πρέπει να τσιμπάνε; Ας τους αφήσουν μόνους τους. Οι Συριζαίοι να ασχολούνται με τον Ανδρέα και τα κονσερβοκούτια και οι υπόλοιποι να προσπαθούμε να χτίσουμε μια πατρίδα καλύτερη για τα παιδιά μας.