Γιατί δεν ζητάει εξεταστική για τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος;
03/02/2016 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν ζητάει εξεταστική για τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος;

Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν έκανε καλό σχεδόν ποτέ. Η δηλητηρίαση της κοινωνίας με σκάνδαλα και σκανδαλολογίες φέρνει πίσω τη χώρα και δεν την αφήνει να πάει μπροστά. Ειδικά όταν πρόκειται για ψεύτικα παιχνίδια με στόχο την εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου.

Η μοναδική ίσως φορά που η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την κόπρο της πολιτικής ζωής ήταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Για διάφορους λόγους έμειναν ατιμώρητοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ εκείνο το πραγματικό σκάνδαλο. Και πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα αν οι σκοπιμότητες δεν εμπόδιζαν τον Ανδρέα να πάει φυλακή.

Έκτοτε υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις πραγματικών καραμπινάτων υποθέσεων που θα μπορούσαν να έχουν πάει φυλακή πολιτικοί. Ολυμπιακοί Αγώνες, κουμπάροι, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, εξοπλισμοί, μίζες κ.λπ. βαραίνουν τα κόμματα αλλά μόνο ο Άκης είναι στα κάγκελα.

Όμως, σήμερα έχουμε ένα πραγματικό σκάνδαλο που πρέπει κάποια στιγμή να ερευνηθεί. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα της εξάμηνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα σκάει κι ένα θέμα, βγαίνει και μια αποκάλυψη για τα όσα έγιναν εκείνες τις μαύρες για την Ελλάδα ημέρες. Η Ζωή έχοντας απασφαλίσει πλέον κατά των πρώην συντρόφων της λέει απίστευτα πράγματα.

Για τον Τσίπρα που μιλούσε για δικτατορίες, για «Βουλή – gate» με καταγραφές συνομιλιών ή για μηνύματα που έχει στο τηλέφωνό της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άραγε τι να λένε όλα αυτά; Τι άσους κρατά στο μανίκι της η Κωνσταντοπούλου; Και πόσο μπορεί να εκβιάζει;

Ο έτερος Καππαδόκης, ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει (από αφέλεια ή επειδή έχει κρυμμένα χαρτιά;) διάφορα σημεία του σχεδίου Β που περιελάμβανε από εφόδους στις θυρίδες και το Νομισματοκοπείο μέχρι χακάρισμα ΑΦΜ. Την ίδια στιγμή υπήρχαν σχέδια για έλεγχο των τηλεπικοινωνιών, για υποκλοπές, για καταγραφές και ποιος ξέρει για τι άλλο. Μιλάμε για δεκάδες αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι απλά μια πολιτική ευθύνη που έγινε στο πλαίσιο μιας άθλιας διαπραγμάτευσης, όπως ψήφισε και το Χάρβαρντ.

Πολλές από τις αποκαλύψεις γίνονται από τα… διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φιμώσει. Και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλα στοιχεία – φωτιά για τη χρονιά που πέρασε και η οποία κόστισε στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Εντάξει, λοιπόν, να μην στοχοποιούμε κανέναν. Να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή, να μην αποπροσανατολίζεται ο κόσμος. Όμως, τι γίνεται στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα υπάρξει έρευνα σε βάθος; Θα πάει κανείς φυλακή; Θα πληρώσουν όσοι φταίνε; Κι εν πάση περιπτώσει γιατί όλα τα κόμματα, και κυρίως η ΝΔ, μένουν απλά στις υποσχέσεις ή τα υπονοούμενα για εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές αλλά δεν πιέζουν την κυβέρνηση; Γιατί τέτοια σιωπή; Πότε θα υπάρξει κίνηση; Όταν θα υπάρξει παραγραφή;

Ελπίζουμε να μην έχει γίνει μυστική συμφωνία για μια ιδιότυπη ομερτά στο πλαίσιο ενός συμψηφισμού που λέει: «Εμείς δε μιλάμε για την εξάμηνη καταστροφή σας κι εσείς μας καλύπτετε σε υποθέσεις όπως π.χ. τα οικονομικά μας;»

Ή μήπως η ΝΔ κρύβεται για να μην τεθεί θέμα έρευνας και για την περίοδο Καραμανλή ή για άλλες περιόδους;

Μιλώντας στον Σκάι ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για αναπάντητα ερωτηματικά και για κίνδυνο που ετέθη η χώρα και ζήτησε να διερευνηθούν τα θέματα αυτά. Αλλά έριξε το μπαλάκι στον Τσίπρα και γενικώς μίλησε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Χαλαρά που λένε και στη Θεσσαλονίκη, όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κάποτε ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή03/02/2016 02:57:50

  ᾿Απογοητευτικός, to say the least!!! No b. . .lls!

 2. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin03/02/2016 12:46:43

  Μιλώντας στο Σκαι, προσπάθησε να βάλει εντέχνως -με το βαμβάκι- στο χρονοντούλαπο τον πρ. ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, ή μου φάνηκε?

 3. ΟΔΥΣΣΕΥΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΥΣ03/02/2016 15:26:00

  Πολύ αντικειμενική η ερώτησή σας. Η απάντηση είναι προφανώς, διότι ο Κυριάκος ξέρει οτι θα χάσει περισσότερα απ' όσα θα κερδίσει αν γίνει τέτοια εξεταστική, καθότι τότ ο Τσίπρας θα ζητήσει εξεταστική που θα ερευνήσει πόσο Χρέος μας έβαλε η ΝΔ στα 20 χρόνια που κυβέρνησε και οιί το έφαγαν...

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ03/02/2016 19:04:04

  Λυπάμαι που βλέπω ότι η υπόθεση του Βατοπέδιου θεωρείται σκάνδαλο, από εμάς -όπως άκριτα γίνεται από την από εκεί πλευρά. Οσα δικαστήρια έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο γέροντας Εφραίμ βγαίνει δικαιωμένος . Η αφοσίωσή του στο να φτιάξει το απέραντο μοναστήρι του, από τα ερείπια που το βρήκε, και να περιχαρακώσει την περιουσία της μονής, έγινε εφαλτήριο συκοφαντίας από τους επικριτές του για πολιτικούς και μόνον λόγους. Το να χρησιμοποιούμε εμείς, όμως, τα σαθρά επιχειρήματα των σοσιαλι/η/στών με την δεξιά τσέπη, δεν υπηρετεί την αλήθεια και το δίκαιο.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα@ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ03/02/2016 19:54:16

   Ετσι αγαπητη!!!!

  • Γιάννης Οικονομόπουλος avatar
   Γιάννης Οικονομόπουλος@ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ04/02/2016 07:05:16

   Οι πάμπολλες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν πρωτίστως το Ελληνικό Δημόσιο, αναγνωρίζοντας ότι ουδεμία βλάβη υπέστη από την όλη υπόθεση. Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ίχνος πολιτικού ή άλλου "μαύρου" χρήματος. Κατά συνέπεια, πόσο δίκαιο έχετε!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ@ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ04/02/2016 08:45:14

   Πολύ σωστά!

 5. περι avatar
  περι04/02/2016 19:11:34

  δεν κάνει ο Κυριάκος....δεν σε τραβάει για ηγέτης! Ο λαός πονά από τα μέτρα του Τσίπρα, και ο Κυριάκος εμφανίζεται ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ...Αν είναι δυνατόν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.