Γιατί Άδωνι
14/12/2015 15:28
Του Διογένη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί Άδωνι

Μετά από την ξεφτίλα της 22ας Νοεμβρίου, οι υποστηρικτές του πολλά βαρύ Βαγγέλα, που έκαμνε τεμενάδες στον Τσίπρα για να συγκυβερνήσουν, πλην όμως ο λαός του έριξε ένα μείον 7,5%, πάγωσαν. Ο Βαγγέλας κατέρρεε στα μάτια όλων. Πριν περάσουν 48 ώρες από την ξεφτίλα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μέσα στη γενική κατακραυγή, ομολογώντας εμμέσως το κομμάτι των ευθυνών του.

Ωιμέ. Θρήνος στους καραμανλικούς. Ποιον να υποστηρίξουν τώρα; Τον αναξιόπιστο και βαθιά ανήθικο κύριο Τζιτζικώστα; Ή τον γιο του Μητσοτάκη; Καλά, για τον «ακροδεξιό» Άδωνι δεν το συζητούσαν καν.

Ήταν τέτοια η ξεφτίλα του κάποτε «ενωτικού» Βαγγέλα, που μέχρι και ο ίδιος ο μόνιμος κάτοικος Ραφήνας αποστασιοποιήθηκε, μη θέλοντας να φορτωθεί τα άγη που θα του επισώρευε η συνέχιση της εκπροσώπησης τού καραμανλισμού από τον πολλά βαρύ Βαγγέλα.

Τι κι αν ο μόνιμος κάτοικος Ραφήνας το μετάνιωσε και αποφάσισε τελικά ότι τον Βαγγέλα θέλει και κανέναν άλλον; Το θέμα έπαιξε ελάχιστα στα μέσα ενημέρωσης και είναι αμφίβολο εάν θα επηρεαστεί εντέλει έστω και ένας ψηφοφόρος. Οι κομματικοί της ΝΔ φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται πια από τα εκ Ραφήνας κελεύσματα.

Τώρα όμως, ναι, μια νέα μόδα επικρατεί. «Κυριάκος». Για τον Τζιτζικώστα δεν το συζητούν, αλλά ο «Κυριάκος» σου λέει, ναι, αυτή είναι η λύση; Γιατί; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν να απαντήσουν και πολλά σε αυτό.

Ο άχρωμος και άοσμος Κυριάκος έγινε γνωστός στον πολιτικό στίβο επειδή ήταν γιος του Μητσοτάκη. Τώρα βέβαια επειδή δεν είναι της μόδας τα τζάκια, δεν τον εξυπηρετεί αυτό πια. Καλά βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην πρώτη του εμφάνιση στη Β΄ Αθηνών το 2004 ως γιος του Μητσοτάκη, όμως τώρα πώς θα αποκτήσει ευρύτερα ερείσματα; «Ξεχάστε το», μας λέει. «Δεν είμαι πορφυρογέννητος». Σοβαρά; Ε τότε πώς βρέθηκες άνθρωπέ μου εκεί που βρίσκεσαι; Με την αξία σου; Μην τρελαθούμε.

Είναι γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο άχρωμος και άοσμος Κυριάκος κατάφερε να γίνει συμπαθέστερος. Ας θυμηθούμε όμως, ότι ο Κυριάκος δεν ξεκίνησε να λέει κάποια σωστά πράγματα τώρα τον Οκτώβριο, αλλά αμέσως μετά την ήττα της ΝΔ τον Ιανουάριο 2015. Όταν με εμφανή ανυπομονησία περίμενε κι αυτός πώς και πώς να φύγει ο Σαμαράς από τη μέση για να ανοίξει στο «δελφινάριο» η κούρσα της διαδοχής.

Και πώς ξαφνικά ξεκίνησε να λέει ο άχρωμος και άοσμος Κυριάκος κάποια σωστά πράγματα την επομένη της ήττας της ΝΔ:

Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις. Η πρώτη είναι ότι δεν ήθελε να τα λέει πιο πριν, διότι δεν ήθελε και τόσο να στηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η δεύτερη είναι ότι απλώς δεν ήξερε να τα λέει. Και, ενόψει της πολυαναμενόμενης διαδοχής, ο γενάρχης του Μητσοτακέικου, διαβλέποντας σοφά ότι η Ντόρα ήταν από κάθε άποψη καμένο χαρτί, αποφάσισε να επενδύσει στον «νεαρό» (αν και ηλικίας ήδη 47 ετών) Κυριάκο. Τότε λοιπόν ανέλαβαν σύμβουλοι επί συμβούλων να στρώσουν τον πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από μόνος του δεν είχε να πει τίποτε ιδιαίτερο, και να που κατάφεραν το αποτέλεσμα που βλέπετε στις οθόνες σας.

Πιθανόν βέβαια να είναι ένας συνδυασμός και των δύο, όμως όπως και να το κάνουμε, η μεταμόρφωση του Κυριάκου μετά το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου ήταν εντυπωσιακή. Έκλεισε την καριέρα του ως υπουργός σε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα της κυβέρνησης Σαμαρά χωρίς να θυμάται κανείς κάτι ιδιαίτερο, πέρα από μια μορφή αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία ποτέ και κανέναν δεν κέρδισε. Αφήνοντας μάλιστα ανοικτό ένα από τα κυριότερα κομμάτια της μετά τις ευρωεκλογές αξιολόγησης του προγράμματος, αυτό της συμπλήρωσης του αριθμού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Το οποίο πλήρωσε αρκετά ακριβά η κυβέρνηση Σαμαρά στη διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια...

Όλα αυτά, σε κοντράστ με το έργο του «γραφικού» Άδωνι, στον οποίο σήμερα ακόμη και οι Συριζαίοι αναγκάζονται να βγάλουν το καπέλο (στα μουλωχτά φυσικά, μην τυχόν τους πάρουν χαμπάρι οι οπαδοί τους).

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, τέλος πάντων, ο Κυριάκος είναι σήμερα της μόδας. Ειδικά σε όσους πιο πριν έλεγαν ότι θα ψηφίσουν Μεϊμαράκη και τώρα πια ούτε που το θυμούνται.

Γιατί όμως έγινε τόσο της μόδας ο Κυριάκος; Όταν μάλιστα α) αυτά που λέει, τα λέει πολύ καλύτερα και στο πρωτότυπο (όχι σε κοπιάρισμα) ο Άδωνις του οποίου β) ο Κυριάκος δεν έχει ούτε το 10% των ικανοτήτων; Ο Άδωνις παράγει από μόνος του πεντακάθαρο και ζηλευτό πολιτικό λόγο, τον οποίο εύκολα αναπαραγάγουν σε πιο «κυριλέ» μορφή οι πολυάριθμοι σύμβουλοι του Κυριάκου;

Η εξήγηση είναι απλή: Οι κομματικοί της ΝΔ ντρέπονται να ψηφίσουν Άδωνι! Τους φαίνεται «γραφικός». Τους φαίνεται «λίγος». Τους φαίνεται «φωνακλάς». Τους φαίνεται «κάπως». Τους φαίνεται υπερβολικά «σαμαρικός».

Κι όμως, αν ο Άδωνις έχει ακόμη σήμερα την ταμπέλα του γραφικού, αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο Άδωνις από μπέσα και μόνον δεν θέλησε ποτέ να αποκηρύξει τον άνθρωπο που τον έβαλε στην πολιτική, τον πράγματι γραφικό, ελλαδέμπορο κλπ. Καρατζαφέρη, του οποίου την υπαρκτή γραφικότητα κουβαλάει ως ταμπέλα εν μέρει ακόμη και σήμερα, χωρίς να υπάρχει όμως το παραμικρό τέτοιο στοιχείο στην δική του πολιτική παρουσία. Και, δεύτερον, διότι μπήκε μπροστά μόνος αυτός στα κανάλια για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, όχι τώρα που μέχρι και ο Τζιτζικώστας αναγκάζεται να το εκθειάσει, αλλά όταν οι πάντες, εκτός και εντός ΝΔ, αισθάνονταν την υποχρέωση να το «πυροβολήσουν». Και έτσι τσαλακώθηκε στην ιδεολογική και πολιτική μάχη, καυγαδίζοντας στα τηλεπαράθυρα με εμφανείς και αφανείς Συριζαίους.

Πόσες φορές είδαμε τον Κυριάκο να βγαίνει μαχητικά να υπερασπίζεται το έργο του «καλύτερου πρωθυπουργού της Ευρώπης», κατά τον Ιρλανδό Έντα Κένι;

Πόσες φορές τον είδαμε να ισοπεδώνει στα κανάλια αριστερούς και λοιπούς Συριζαίους;

Μίλησε ποτέ κανένας από τους εχθρούς αυτής της παράταξης για καμία ζημιά που τους έχει κάνει ο Κυριάκος; Τι θα φοβηθεί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο με τον Κυριάκο επικεφαλής της ΝΔ;

Τι έχουμε ακούσει από τον Κυριάκο που να μην είναι κυριλέ αναπαραγωγή του πολιτικού λόγου που από στήθους εκπονεί ο Άδωνις;

Κι όμως, η ψήφος στον «Κυριάκο» γίνεται αυξανόμενα της μόδας. Γιατί; Διότι ντρέπονται να ψηφίσουν τον, τάχατες, «γραφικό» Άδωνι!

Πάρτε το απόφαση, ειδικά εσείς οι κομματικοί: Η επιλογή στις 20 Δεκεμβρίου είναι ΣΥΡΙΖΑ ή μη ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια έχουμε τον επίσημο Συριζο-υποψήφιο, Βαγγέλα, που ως άλλη πέμπτη φάλαγγα εντός της ΝΔ δεν κρύβει τις προτιμήσεις του. Από την άλλη έχουμε την πρώτη επιλογή του Λαζόπουλου (τον Τζιτζικώστα – αν και τώρα κι ο Λάκης θέλει Μεϊμαράκη). Και τον γιο του Μητσοτάκη. Που τι εχέγγυα σας δίδει ότι αύριο δεν θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, «χάριν της πατρίδος»;

Όσοι δεν θέλετε ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε σίγουρα ότι δεν πρέπει να ψηφίσετε Μεϊμαράκη. Μην εκπλαγείτε όμως, αν ψηφίσετε Κυριάκο και χτυπιέστε αύριο-μεθαύριο ότι τελικά σας βγήκε και αυτός ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι τελευταίο, ως συμβουλή στους καραμανλικούς: Ο Καραμανλής, αγαπητοί μου, από την ώρα που θα ταυτιστεί ανοικτά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τελειωμένος. Ήδη τελειώνει, καθώς ταυτίζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο με τον Τσίπρα. Αν διασπάσει με τον τρόπο αυτό τη ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι μεθαύριο δεν θα έχει στο χέρι του παρά τη σφραγίδα τού κόμματος που ίδρυσε ο θείος του.

Αν θέλετε να έχει έστω και τον παραμικρό ρόλο στο αύριο της κεντροδεξιάς και της χώρας ο Καραμανλής σας, ο μόνος τρόπος είναι να υπάρχει αύριο στο πολιτικό προσκήνιο το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του. Και για να υπάρχει, πρέπει να είναι το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, μαύρο φίδι που σας έφαγε όλους σας.

Αν κάποιοι λοιπόν πρέπει να ψηφίσουν Άδωνι, αυτοί είναι πρωτίστως οι καραμανλικοί. Για να υπάρχει αύριο η ΝΔ. Διότι, μέχρι να καταλάβει ο μόνιμος κάτοικος Ραφήνας ότι ο μεϊμαρακισμός-παυλοπουλισμός είναι το υπέρτατο στάδιο εκφυλισμού του καραμανλισμού, θα είναι πια πολύ αργά για αυτόν. Και για τη χώρα, αλλά πρωτίστως για αυτόν. Ακόμη και εάν καταφέρει – πράγμα αμφίβολο – να γίνει οικουμενικός πρωθυπουργός, όπως φαίνεται να στοχεύει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 14/12/2015 16:21:46

  Μπραβο για το αρθρο... Και ξαναλεω οτι ο καθενας μας πρεπει να ξυπνησει αλλους 5 δεξιους αυτην την εβδομαδα... Οι συνεντευξεις του Αδωνι βρισκονται στην σελιδα του ( adonisgeorgiadis.gr) και ΠΕΙΘΟΥΝ οποινδηποτε δεξιο τις δει...
  Ας τις δειξουμε εμεις σε φιλους ακομα αμφιταλαντευομενους.....

 2. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 14/12/2015 16:47:52

  Το σχολιο του Διογενη ειναι σοφο.Εχει πιασει ολες τις πλευρες του θεματος Αδωνη,Καραμανλη.Σαφως ο Αδωνις υπερεχει σε ολα τα σημεια γιατι οτι λεει ειναι δικο του,ειναι μορφωμενος,αυτοφωτος,δεν μπορει να τον αντικρουσει ουτε εχθρος ουτε φιλος,(αληθεια εχει κανενα βουλευτη φιλο πια)? Καποτε υπηρχε καποιος ονοματι

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 14/12/2015 17:03:10

  Γιατί Άδωνι;

  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

 4. dvn avatar
  dvn 14/12/2015 17:17:31

  ολη ,μα ολη την προεκλογικη ατζεντα των εσωκομματικων εκλογων της νεας δημοκρατιας την εχει βαλει ο Αδωνης! ηγεμονια της αριστερας,μειωση φορων,απορριψη πατριδοκτονου συριζα,σκανδαλο τραπεζων....

 5. Vassilis avatar
  Vassilis 14/12/2015 18:09:55

  Διογενη μπραβο για το αρθρο.-

 6. θεσσαλος avatar
  θεσσαλος 14/12/2015 18:37:03

  Άδωνι δαγκωτό..'Ολη την εβδομάδα πρέπει να δώσουμε αγώνα..

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/12/2015 19:12:02

  Ήμουν απ' αυτούς που θεωρούσαν τον Άδωνη γραφικό.Ιδιαίτερα δε κακή εντύπωση μου έκανε μάλιστα τότε,η εχθρική του στάση κατά του Σαμαρά,πρίν έλθει στη Ν.Δ.... Τώρα πιστεύω ότι ο Άδωνις είναι και μαχητής,και αληθινός. Σε αντίθεση με τους άλλους τρείς που είναι άγευστοι,άοσμοι,άτολμοι δηλαδή ακατάλληλοι για τη θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτήν του Πρωθυπουργού αργότερα. Εγώ που είμαι αδαής περί τα της πολιτικής διαπλοκής και των ιντριγκών της καρέκλας και της εξουσίας,τουλάχιστον έτσι τους βλέπω κα καταλαβαίνω... Μένει λοιπόν να υποστηρίξουμε τον Άδωνη,την μόνη υποψηφιότητα η οποία συγκεντρώνει τις προσδοκίες για να σταματήσει κάποτε την κατηφόρα της αριστερής λαίλαπας του Τσίπρα και της παρέας του...

 8. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 14/12/2015 19:25:08

  Συνεχιζω το προηγουμενο σχολιο λογω λαθους ,ονοματι λοιπον Βοριδης.Παει κι αυτος γιατι ηθελε να τον ρωτησει ο Αδωνις λες και ειναι κηδεμονας του! Λιγοι φιλοι ,πολλοι εχθροι. Ο Αδωνις ειπε τη μαγικη λεξη.Θελω να γκρεμισω την ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας.Μιας αριστερας κιβδηλης,με σκοτεινο προσωπο,διπλης οψεως που τοσα χρονια ξεγελουσε και ηρωποιειτο στα ματια των Ελληνων.Τωρα που την ζουν ολοι απο κοντα βλεπουν κι ας μην το λενε ποσο ψευτικη ηταν Ο Αδωνις μπορει να τους πολεμησει γιατι ειναι καθαρος,χωρις πατρωνες,χωρις κεφαλαιο,χωρις ταξιματα,χωρις εξαρτησεις.Μιλα καθαρα στις περιοδειες του,αναπτυσσει προγραμμα,ακουει τα τοπικα προβληματα,απαντα στα σοβαρα ερωτηματικα των πολιτων,εχει οραμα δημιουργιας.Ειναι ακουραστος,αληθινος,μορφωμενος,αυτοδημιουργητος,δημοκρατικος και το κυριοτερο δεν ειναι αγνωμων.Το εδειξε με τη σταση του εναντι του ΑΣ ,κι ας τον παρεξηγησαν καποιοι προς δημιουργια εντυπωσεων για να τον βλαψουν.Αν ολα αυτα σας εκφραζουν ψηφιστε τον για μια νεα ΝΔ για μια μεγαλη και περηφανη Ελλαδα.Καντε το πριν ειναι αργα για ολους μας.

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 14/12/2015 19:40:57

  Εγώ δεν ήμουν ποτέ Ν.Δ. ( ψήφιζα Πα.Σο.Κ) (Σημίτη- Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου - Βενιζέλο) Μπορώ να σας αναλύσω το σκεπτικό μου επί τροχάδην Σημίτης > Κώστα Καραμανλή, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου > Κώστα Καραμανλή (κυρίως λόγω της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΠΕΛΑΤΟΚΡΑΤΕΙΑΣ!!! με εξαίρεση τις ιδιωτικοποιήσεις ο Κώστας Καραμανλής είναι από τους ΠΟΛΥ κακούς πρωθυπουργούς. α) Λαμβάνει από το Σημίτη κράτος με έλλειμμα αλλά με Ολ.Αγώνες και έτοιμο με μικρή προσαρμογή και σοβαρές αποφάσεις για Ασφαλιστικό και εργασιακά να ρυθμιστεί για τα επόμενα 20 χρόνια... αποτυγχάνει. β) 0 μεταρρυθμίσεις, γ) 2 φορές σε επιτήρηση με ψευδή στοιχεία και αστείους υπουργούς οικονομικών, δ) Μαζική πρόσληψη στο δημόσιο, ε) Κάηκε η Αθήνα - Ελλάδα και πάλι δεν τη πλήρωσε κανείς. στ) ΜΗΔΕΝ ανανέωση στην Ν.Δ.
  Γ.Α.Π. έφερε το Δ.Ν.Τ. και έφτιαξε τον ESM σε διάστημα 6 μηνών ( πολύ δυνατή εξωτερική πολιτική!) β) δεν άφησε την Ελλάδα να χρεωκοπήσει, γ) Δημιούργησε το προσχέδιο για τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου για την Α.Ο.Ζ. πάνω στον οποίο ΣΟΦΑ πάτησε και ο Σαμαράς. Απέτυχε να διαολοστείλει το παλαιό κρατικίστικο Πα.Σο.Κ., τους συνδικαλιστές και να εφαρμόσει γρήγορα ΟΛΕΣ τις μεταρυθμίσεις που ΤΟΣΟ έχει ανάγκη η ΠΑΤΡΙΔΑ (εφάρμοσε Καλλικράτη, Διαφάνεια, Ηλεκτρονική Συνταγογράφιση) στα + του ότι όταν η Ελλάδα χρειάστηκε συγκυβέρνηση, έφυγε ακόμα και από πρωθυπουργός.. στα "-" ότι έπρεπε να συγκρουστεί ταχύτερα με τα συμφέροντα.
  Τέλος για τον Βενιζέλο , α) το PSI, β) επιβράβευση για το γεγονός ότι έβαλε την Ελλάδα πάνω από το κόμμα, γ) στο ότι και σαν υπουργός οικονομικών και σαν υπουργός εξωτερικών άσκησε τα καθήκοντά του σε υψηλό επίπεδο, αντάξιο του μορφωτικού του πεδίου.
  Το δίδυμο Σαμαράς - Βενιζέλος, θα γραφτεί στην Ελληνική Ιστορία με ΧΡΥΣΑ γράμματα, θα αναγνωριστεί το έργο τους, έστω και ετεροχρονισμένα.
  Ο Άδωνις είναι ο μόνος από τους 4 υποψήφιους που με εκφράζει. Με όσους φίλους μου το έχω συζητήσει ασχέτως κομματικών διαχωρισμών, θα πάμε να τον στηρίξουμε και ΑΝ βγεί θα ψηφίσουμε πλέον Ν.Δ. με μεγαλύτερη συνείδηση του γιατί το πράττουμε. Γνωρίζω άτομα που ψήφισαν Κ.Κ.Ε, και Συ.Ριζ.Α (ασχέτως με το ότι δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση) που και αυτοί εκφράζουν τουλάχιστον ενδιαφέρον για τον Άδωνι... κάτι το οποίο ΔΕΝ Το βλέπω στους άλλους υποψηφίους.. και ήθος έχει και αρχές έχει και γράμματα γνωρίζει και βγαλμένος από τους ελ.επαγγελματίες είναι και γνώστης της ιστορίας (μέγα asset για έναν πρωθυπουργό).

 10. Μακης Κεφαλονίτης avatar
  Μακης Κεφαλονίτης 14/12/2015 20:34:17

  Είναι απολύτως σαφές. Δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή. Πάμε όλοι μαζικά για να εκλέξουμε αρχηγό της Νεας Δημιοκρατίας τον ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

 11. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 14/12/2015 21:34:43

  ΑΔΩΝΙΣ, ΙΤ ΙS! Τέρμα ὁ "πολιτικὸς πολιτισμὸς"! Full ἐπίθεση στήν ἡγεμονία τῆς ἀριστερᾶς τοῦ κ. . λου πού ἔγινε ὁ νεκροθάφτης τῆς ῾Ελλάδας.

  Τέμα οἱ ἄοσμοι, ἄνευροι καί ἄχρωμοι τοῦ κομματικοῦ σωλῆνα καί τῶν "οἰκογενειῶν". Θέλομε ἀεικίνητους καί πολέμιους τοῦ τσίπρα καί τῶν "ξεχασιάρικων" συντρόφων του.

  Καί ἐπειδή τό αἶμα νερό δέν γίνεται, ποῦ θά βόλευες τήν μεγάλη ἀδελφή, ἄν ἐκλεγόσουν πόεδρος, Κυριάκο;;;

 12. Επαρχιώτης avatar
  Επαρχιώτης 14/12/2015 22:05:21

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΔΩΝΙ γιατί σαν άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς και όχι βολεμένο κομματόσκυλο του σοβιετικού κρατισμού, με εκφράζει απόλυτα και μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας. ΤΕΛΟΣ Η ΕΝΟΧΙΚΗ ΔΕΞΙΑ που από το 81 και μετά.....κατάφερε να φέρει στην εξουσία τα μπουμπούκια του πολυτεχνείου τούς ξεπεσμένους πασοκοαριστεροκλέφτες του δημοσίου χρήματος και εμπέδωσε τον κρατισμό με τα γνωστά αποτελέσματα. Το μόνο που φοβάμαι είναι το αδιάβλητο των εκλογών και τα στησίματα........

 13. Τζανής avatar
  Τζανής 14/12/2015 23:07:22

  "Ο Αδωνις ειπε τη μαγικη λεξη.Θελω να γκρεμισω την ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας".

  Το φάντασμα της αριστεράς. Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά αριστερά.

 14. ΑΝΝΑ Κ. avatar
  ΑΝΝΑ Κ. 15/12/2015 02:56:05

  Μακάρι να εκλεγεί..... Είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την διαφορά! Αρκετά πια ! Είδαμε και το καλό των επαγγελματιών της πολιτικής. Πλην του Σαμαρά, για τον οποίο πιστεύω ότι υπήρξε ένας πολιτικός μεγάλης πνοής αλλά και αδικημένος από τις περιστάσεις που αντιμετώπισε σ' όλη του την πορεία, όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να "φτουρήσουν" στις σημερινές άγριες συνθήκες. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στον Άδωνι να κάνει ό.τι μπορεί για την Ελλάδα μας, που είναι σίγουρο ότι την λατρεύει παθιασμένα!

 15. takikostas avatar
  takikostas 15/12/2015 07:54:50

  https://www.youtube.com/watch?v=bjyaOJGJUYE&feature=youtu.be Θέλει ήχο ;-) Το νέο ραδιοφωνικό σποτ των εθελοντών του Άδωνι

 16. vk avatar
  vk 15/12/2015 10:57:55

  Έχετε απόλυτο δίκιο. Κι εγώ από το ΠΑΣΟΚ προέρχομαι και αισθανόμουνα πολύ άσχημα το 12 όταν έγινε υπουργός ο Άδωνις. Όμως έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε και να καταλάβουμε, ότι υπάρχει μία τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα. Πρώτη φορά θα γραφτώ σε κόμμα, και με στενοχωρεί που θα είναι η ΝΔ. Αλλά είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές. Ο Άδωνις πρέπει να στηριχτεί.

 17. Νικήτας avatar
  Νικήτας 15/12/2015 11:20:41

  Ο Άδωνις θα τους κοπανήσει όπως ο Πούτιν τους ισλαμιστές.
  Μπήκε ο μπίγκ Βλαδίμηρος και καθάρισε μιά τελειωμένη υπόθεση.
  Με τους μη μου άπτου άκαπνους και εξασφαλισμένους προκοπή δεν γίνεται.
  Προσωπικά θα πάω λόγω Άδωνη να ψηφίσω
  για μιάν πατριωτική δεξιά που μιλάει και βλέπει Ελληνικά πρωτίστως
  και έπειτα ευρωπαικά.
  Πρός το συμφέρον της Πατρίδος και τη Ευρώπης.

 18. socrates avatar
  socrates 15/12/2015 11:25:51

  Οποιοσδήποτε άλλος εκλεγεί, πλην του Αδώνιδος, θα βοηθήσει την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
  Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι κακό για την Ελλάδα.

 19. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/12/2015 13:22:43

  Πέρα από όλα τ'άλλα....,
  τώρα θυμήθηκα και συγχίστηκα, γιατί η τρόικα έσκιζε την κυβέρνηση Σαμαρά και ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ...... (άλλο αν χρειάζονταν, κι άλλο αν πρέπει να γίνουν κατ'εντολήν, εκβιαστικά, λες και ήθελαν να δώσουν βούτυρο στο ψωμί της ωρυόμενης συριζαιικης αντιπολίτευσης) και τώρα όχι απολύσεις, αλλά αυξήσεις (!) στους μισθούς και είναι όλα ΟΚ?
  Όχι μπλόκο εδώ?

 20. sousana avatar
  sousana 15/12/2015 16:30:32

  Ολοι απο την οικογενεια θα ψηφισουμε Αδωνι. Ολοι μας του ευχομαστε καλη επιτυχια για το καλο αυτης της υπεροχης χωρας με τους αλλοπροσσαλλους κατοικους.

 21. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 15/12/2015 18:01:06

  Αδωνι επειδη το αξιζει ! Κυριε Καραμανλη ο Μειμαρακης με την απαξιωτικη του συμπεριφορα απεναντι στον Αντωνη Σαμαρα ειναι εγγυητης της διασπασης της παραταξης.Απορω πως δεν βλεπετε το αδικο!Κυρια Ασημακοπουλου,και κυριε Σκρεκα τι ακριβως τιματε και τι ακριβως επιβραβευετε με την στηριξη του Τζιτζικωστα ;Πιστευω οτι η ηθικη, η εντιμοτητα, και η καρδια του απλου Νεοδημοκρατη δειχνει ξεκαθαρα πια τον δρομο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.