Για ποιον λόγο άραγε έγινε η επίσκεψη – φιάσκο;
11/12/2017 10:37
Του Strange Attractor
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιον λόγο άραγε έγινε η επίσκεψη – φιάσκο;

Πολύς λόγος έγινε και πολύ μελάνι χύθηκε για το φιάσκο της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο οποίος Ερντογάν (να τα λέμε αυτά) τρώει 3-4 Τσίπρες για πρωινό…

Γι’ αυτό και η επίσκεψη ήταν επιτυχής για … την Τουρκία. Διότι ο Σουλτάνος αφενός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πει τα δικά του και να κάνει παιχνίδι σε ευρωπαϊκό έδαφος, αφετέρου έφερε ξανά στο προσκήνιο πάγιες τουρκικές θέσεις οι οποίες χρόνια τώρα έχουν απορριφθεί από την Ελλάδα και από την διεθνή κοινότητα, τονώνοντας όμως το τουρκικό φρόνημα και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους.

Αυτή τη φορά όμως δεν είχε μπροστά του τον καταρτισμένο Σαμαρά αλλά τον θλιβερό Αλέξη. Ο οποίος παρεμπιπτόντως πήρε τη γνωστή στάση του καημένου πάνω στην πολυθρόνα την ώρα που ο Ερντογάν με περισσό θράσος έκανε παιχνίδι παίζοντας τους δικούς μας μονότερμα.

Σίγουρα η ελληνική κυβέρνηση, με τον ερασιτεχνισμό και την αφέλεια που την χαρακτήριζε από την αρχή, όπως τότε που νόμιζε ότι θα κάνει «μπου» και θα μας παρακαλάνε οι ξένοι να μας δανείσουν, πίστευε ότι θα βγει νικήτρια από την συνάντηση, και πως θα πείσει τους αμφισβητίες της ότι μπορεί να είναι άχρηστη σε ζητήματα οικονομίας, αλλά τουλάχιστον στα εθνικά θέματα είναι βράχος!

Εσύ είσαι που το λες; Ο Ερντογάν της επιφύλαξε μια σφαλιάρα που ακόμη καίει στο μάγουλο του «ελληναρά» Αλέξη… και όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά όπως όλα δείχνουν χειροτέρεψαν.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήδη η Τουρκία, πριν καλά καλά επιστρέψει στο σπίτι του ο Σουλτάνος, δεσμεύει πολλές περιοχές, ακόμα και στα ανοιχτά της Κύπρου για στρατιωτικές ασκήσεις, αμφισβητώντας για πολλοστή φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο. Τον είδε από κοντά δηλαδή ο Ερντογάν τον δικό μας, και αποθρασύνθηκε έτι περαιτέρω..

Και να ήταν μόνο αυτό; Εκτός του ότι ο Τούρκος ηγέτης έθεσε θέμα συνθήκης Λωζάνης, και επανα- οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών, ανακάτωσε και το άκρως ευαίσθητο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, απευθυνόμενος (εκτός προγράμματος) στα μέλη της ως Τούρκους, σκοράροντας δηλαδή χατ τρικ εκτός έδρας.

Ούτε στα πιο αισιόδοξα όνειρά του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ερντογάν το πόσο κερδισμένος θα έβγαινε από την επίσκεψη αυτή, αφού δεν νομίζω να μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος της ανεπάρκειας των συριζανέλ, ή το τι κατσαπλιάδες συναποτελούν την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως λένε τώρα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κάποιοι οι οποίοι σε αντίθεση με τους συριζαίους κυβερνώντες κατάλαβαν τον διασυρμό μας, έλειπε από την συνάντηση ο Μπάνος ο τουρκοφάγος, γι’ αυτό και αλώνιζε ο Τούρκος… Γι’ αυτό και έπαιζε εν ου παικτοίς, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Προκόπη Παυλόπουλου να ψελλίσει μια δυο κοινοτοπίες. Τι να πει κανείς;

Πάντως, για όσους απορούν πως και γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να οργανώσει αυτή την επίσκεψη άνευ λόγου και αιτίας, και μάλιστα εντελώς απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμους πόντους σε εθνικό επίπεδο, η απάντηση μπορεί να είναι απλή, απλούστατη.

Εκτός του ότι θέλει να ρίξει την μπάλα στη κερκίδα, αποσπώντας την προσοχή μας από την φοροκαταιγίδα, τους πλειστηριασμούς, την αυξανόμενη ανεργία, την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, τους Ρουβίκωνες που αλωνίζουν και το έγκλημα που έχει θεριέψει, θυμίζω ότι η παρούσα ανερμάτιστη σε όλα συγκυβέρνηση, που ακόμη επιβιώνει έχοντας κάνει χίλιες δυο κυβιστήσεις και συμβιβασμούς, με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς πιο νεοφιλελεύθερη κι από το κόμμα του Τζήμερου, στηρίζεται σε μια σαθρή και ισχνότατη πλειοψηφία μόλις 153 συριζαίων και ψεκασμένων βουλευτών. Οι τρεις εκ των οποίων είναι Μουσουλμάνοι της Δυτ. Θράκης με ό,τι αυτό σημαίνει.

Συνεπώς, από τον Σεπτέμβριο του ’15, η περήφανη αυτή κυβέρνηση, είναι όμηρος τριών Μουσουλμάνων, και κάνει ό,τι μπορεί για να τους ευχαριστήσει, διότι όποια ώρα θέλουν την ρίχνουν. Γιατί όμως δεν το κάνουν; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει πονηρά.

Εν κατακλείδι, μπορεί η επίσκεψη αυτή να ήταν επιθυμία (διαταγή) των τριών αυτών βουλευτών, για δικούς τους (αλλά και για τουρκικούς λόγους), οπότε τα σκυλιά δεμένα. Έκαναν ότι μπορούσαν οι δικοί μας αρμόδιοι, αλλά τελικά νικητής στους επικοινωνιακούς πόντους για τις μάζες που τον λατρεύουν βγήκε ο Ερντογάν. Με τους δικούς μας να τρέχουν σαν ζαλισμένα κοτόπουλα να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα… και με τον υφυπουργό Αμανατίδη, αυτόν τον γίγαντα της εξωτερικής πολιτικής, να εκλιπαρεί μάταια τον Σουλτάνο να μη μιλήσει πάνω από δυο ώρες στους μειονοτικούς της Κομοτηνής, και μάλιστα εκτός προγράμματος… Τώρα το πώς βρέθηκε μικροφωνική εγκατάσταση σε χρόνο ντε τε ας μας το πει κάποιος που γνωρίζει… Εγώ δεν δύναμαι.

Orthografos.blogspot.gr