Για μια νέα πραγματική Δεξιά
12/11/2015 16:49
Του Akenaton
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για μια νέα πραγματική Δεξιά

Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί δραματικά, ο ρυθμός του πολιτικού παιχνιδιού είναι καταιγιστικός, ο αντίπαλος μέσα στη δίνη των ιδεοληψιών, της ανικανότητας και των ψεμάτων του μέρα με τη μέρα καταρρέει.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά και να καταφέρει πολύ γρήγορα να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε μια – πιθανότατα σύντομα – νέα πολιτική μάχη, θα πρέπει να αλλάξει, εκτός από τον αρχηγό της, ριζικά και η ίδια.

Η αλλαγή αυτή πρέπει οπωσδήποτε να αποδώσει ένα καινούριο κόμμα, στελεχιακά ανανεωμένο, ιδεολογικά προσανατολισμένο και απαλλαγμένο από βαρωνίες, οικογενειοκρατία και ιδιοκτησιακά σύνδρομα.

Όλα αυτά, συντείνουν σε συγκεκριμένα απαιτούμενα, που συνοπτικά θα μπορούσαν να περιγραφούν ως εξής: ξήλωμα της κομματικής επετηρίδας, διάλυση των φατριών, των «τσελιγκάτων» και των αμαρτωλών σογιών, άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία ώστε να προσελκύσει ικανά στελέχη εκτός του κομματικού σωλήνα και πλήρη αποενοχοποίηση της δεξιάς ιδεολογίας, αυτής που παντού σχεδόν στον δυτικό κόσμο έχει επικρατήσει, κυβερνά και οδηγεί τις κοινωνίες στην ανάπτυξη με τον ένα ή τον άλλο κομματικό μανδύα.

Η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή από το να γίνει μια νέα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ που θα κυβερνήσει μετά την λαίλαπα πολλών δεκαετιών αριστερού και «δεξιού» κρατισμού. Μια τέτοια ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ δεν θα έχει ανάγκη παρά φύση συναινέσεις και θολά κυβερνητικά σχήματα. Αντίθετα, θα προτείνει ευθαρσώς ένα πλήρες πολιτικό – κυβερνητικό αφήγημα που θα πείσει την κοινωνία να της εμπιστευτεί την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Ένα αφήγημα που θα περιέχει όλα εκείνα που είναι προαπαιτούμενα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δεδομένου πως μονάχα μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι ικανή να επιτύχει κάτι τέτοιο. Τούτο είναι γνωστό σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, εκτός της μεταπολιτευτικής «Δανίας του νότου».

Και δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, επειδή ποτέ δεν υπήρξε σε αυτή την χώρα μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΕΞΙΑ παράταξη, η οποία θα σκορπίσει τους μύθους και τα φαντάσματα της αριστεράς που επί δεκαετίες την δυναστεύουν και θα παρουσιάσει τον «βασιλιά» γυμνό, αγκαλιά με την αποτυχία, την μιζέρια και την ισοπέδωση προς τα κάτω που στην πραγματικότητα επαγγέλλεται. Μια ΔΕΞΙΑ που θα ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, υπέρ του κέρδους. Μια ΔΕΞΙΑ που θα πολεμήσει τον κομματικό συνδικαλισμό ΚΑΙ την διαπλοκή των κρατικών εργολάβων. Μια ΔΕΞΙΑ που θα πατάξει την διαφθορά, την γραφειοκρατία, την αναποτελεσματικότητα, την ατιμωρησία και την τεμπελιά ενός ασύδοτου, πλαδαρού, κομματοκρατούμενου δημόσιου τομέα, ΚΑΙ την ίδια ώρα θα φροντίσει ώστε να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση και να εισπράττονται οι φόροι, τα τέλη και οι ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Μια ΔΕΞΙΑ τέλος που χωρίς καμιά ενοχή και μασημένα λόγια θα αναδείξει και θα δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, θα εξορθολογήσει την απονομή δικαιοσύνης και θα ανοίξει μια νέα, ξεκάθαρη, εθνική και ανυποχώρητη ατζέντα στην εξωτερική πολιτική και στα κρίσιμα εθνικά θέματα, που χαίνουν ανοικτές πληγές στα πλευρά του Έθνους.

Η επερχόμενη εκλογή νέου αρχηγού θα (πρέπει να) αποτελέσει την θρυαλλίδα όλων αυτών των αλλαγών και πολιτικών επανατοποθετήσεων. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί από την βάση του κόμματος, θα πρέπει όχι μονάχα να συμβαδίζει αρμονικά με όλες αυτές τις προαπαιτήσεις αλλά και να τις υπερακοντίζει. Αποκλείονται όθεν όλοι οι «γόνοι», οι «επίγονοι», οι κάτοχοι θέσεων κομματικών «επετηρίδων», οι «κληρονόμοι», οι «κομματικοί δεινόσαυροι», οι ετερόφωτοι, οι έχοντες ανάγκη στήριξης και όλοι όσοι τρομάζουν στην ιδέα να θεωρηθούν ή να παραδεχτούν πως είναι ΔΕΞΙΟΙ με την έννοια που πιο πάνω ξεκάθαρα ετέθη.

Προτιμάται αυτός που είναι έτοιμος να «πολεμήσει», να ξεσκεπάσει την «αριστερή» απάτη, να υποστηρίξει σθεναρά τις αποκρατικοποιήσεις, τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, την μείωση των φόρων, την προσέλκυση ξένων και ντόπιων επενδυτών για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη που μονάχα από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να προέλθει. Προτιμάται αυτός που θα πει αλήθειες, θα επενδύσει στην λογική, θα εργαστεί σκληρά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ακόμη και όταν φαίνεται πως η κοινωνία αρχικά δεν τον ακολουθεί. Είναι προτιμότερο να επιτεθείς κατά μέτωπο στην χρόνια «αριστεροπάθεια» της χώρας με κίνδυνο να χάσεις κάποια εκλογή αρχικά, παρά να προσπαθήσεις να την αντιγράψεις όπως έκανε η ΝΔ μετά την μεταπολίτευση. Στην πρώτη περίπτωση, αργά ή γρήγορα θα επικρατήσεις κατά κράτος και θα ηγεμονεύσεις ανορθώνοντας την Πατρίδα. Στην δεύτερη, το πολύ-πολύ να αποτελέσεις το απαραίτητο κυβερνητικό διάλειμμα μιας αριστερόστροφης κυβερνητικής διαδρομής, μη ωφελώντας καθόλου την χώρα και τους πολίτες της.

Ο μόνος υποψήφιος που φαίνεται να έχει τις αρετές, τις ποιότητες, τα χαρακτηριστικά και την πολιτική δυναμική που περιγράψαμε παραπάνω είναι κατά τη γνώμη μου ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η ΝΔ και ο κόσμος της πρέπει να κάνουν με αποφασιστικότητα και κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες όσων επιθυμούν την συνέχιση της παρούσας αρρωστημένης και ψευδεπίγραφης ΔΕΞΙΑΣ, το επόμενο βήμα. Οι καιροί ου μενετοί και οι ευκαιρίες που χάνονται σπάνια εμφανίζονται ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deltaplus avatar
  deltaplus 12/11/2015 17:00:49

  Εμεις οι απλοι πολιτες οταν ειδαμε οτι ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ δεν επιθυμουσε επανεκλογη, απο την πρωτη στιγμη και με ολες μας τις δυναμεις ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

 2. deltaplus avatar
  deltaplus 12/11/2015 17:04:58

  Tο ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ στις 14/11 στην θεσ/νικη ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/11/2015 17:17:59

  Πολύ σωστός Ακένατον! Σε καιρούς που η Πατρίδα κινδυνεύει ενδιάμεσες λύσεις δε χωρούν. Αυτή η Κυβέρνηση εκτελεί το σχέδιο Κίσσινγκερ που δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και ΓΑΠ και ο Μητσοτάκης τότε.

 4. deltaplus avatar
  deltaplus 12/11/2015 17:31:27

  ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΞΕΣΑΛΩΣΕΣ!!!!!

 5. Ιωαννης Ιωαννου avatar
  Ιωαννης Ιωαννου 12/11/2015 18:12:41

  Καποτε τσακωνονταν οι "χριστιανοι" για την πιστη τους ! Τοτε βρεθηκε ενας Αυτοκρατορας και τους ορκισε να Ομολογησουν : Πιστευω εις ενα θεο πατερα παντοκρατορα κτλ..κτλ..κι εκαναν μια Αυτοκρατορια για 1.000 χρονια !!!
  Αν υπαρχουν "Ανθρωποι" που σεβονται και πιστευουν στο ΕΓΩ τους,οφειλουν να ΟΜΟΣΟΥΝ :
  ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ
  ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ.....
  οπου Πατρις..εκει που ΒΑΖΕΙ Ποδι ο Πατερας για να ζησουν τα Παιδια του....
  αν καταλαβαινετε "ζωντοβολα" οπως θα'λεγαι κι ο Περικλης (ο Γιαννοπουλος)

 6. εφη τσιγκα avatar
  εφη τσιγκα 12/11/2015 18:15:14

  Εμεις οι απλοι οπαδοι και ψηφοφοροι το ειδαμε εξ αρχης.....εσεις οι οι ειδικοι...τρομαρα σας τοδατε τωρα...οταν δηλαδη η Ελλαδα ξεψυχα!!!!
  Ας ειναι εστω και τωρα.... δωστε τη μαχη ολοι σας εσεις απο δω και μεις απο το πεζοδρομιο...μηπως και σωθει η πατριδα εστω και στο παραπενετε!!!
  Μακαρι να εκλεγει ο Αδωνις.....και να στειλει στο σπιτι τους πουλημενους και ανθελληνες Αριστερους του κωλου.....και προπαντος...να απαλλαγει η παραταξη απο την Ντορα και την δολοπλοκια της!!!!!!!
  Αυτο θα το χαρω πιο πολλυ απο ολα!!!Το χρωσταω στο Σαμαρα ...που αγαπησα οσο κανεναν αλο αρχηγο της ΝΔ!!!!
  Πατριωτης ...τιμιος...δουλευταρας.....και ΑΞΙΟΣ ΕΛΗΝΑΣ!!!!!!

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 12/11/2015 18:33:22

  Μπράβο Akeanton, το λέω με όλη μου την καρδιά και ξέρεις ότι έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

  Παλιά, στις "μαύρες" δεκαετίες του 1970-80, μια από τις πολλές αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις που υπηρχαν ήταν η "αντικρατική πάλη", γνωστότερο μέλος της οποίας ήταν ο Τσουτσουβής. Αυτή την οργάνωση μου θύμισε το κείμενό σου. "Αντικρατική πάλη", να δαμάσουμε αυτό το άθλιο κράτος. Με άλλη έννοια όμως.

  Όταν λέμε εμείς "αντικρατική πάλη" εννοούμε αυτό το άθλιο κράτος βδέλλα που εκπροσωπεί μια κάστα κρατικοδίαιτων συμπολιτών μας που έχουν αποφασίσει να ζουν εις βάρος των υπολοίπων, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

  Αντί για το κράτος-βδέλλα που μας φόρτωσαν οι Φαναριώτες από την 1-1-1822 (Επίδαυρος), θέλουμε ένα κράτος που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Όχι ένα κράτος που να υπόσχεται στους μισούς ότι θα ζουν εις βάρος των άλλων μισών με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

  Και ναι, ο Άδωνις είναι μια τέτοια ευκαιρία, είναι η ευκαιρία της χώρας να συνεχιστεί η οικοδόμηση του έργου που πρόλαβε να θεμελιώσει μόνον ο Αντώνης Σαμαράς.

  Η ζωή είναι αμείλικτη, ο χρόνος είναι εχθρός μας, η πνοή δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα που βιώσαμε επί Σαμαρά πρέπει να περάσει στην επόμενη γενιά. Πολύ θα θέλαμε να βιώναμε κι άλλα από τον ίδιο τον Σαμαρά, όμως οι συμπολίτες μας δεν ήταν έτοιμοι γι' αυτό. Πρέπει να περάσει η σκυτάλη τώρα σε κάποιον που όχι μόνον θα τιμήσει, όχι μόνον θα συνεχίσει το έργο του Σαμαρά, αλλά θα δώσει τον ρόλο που δικαιούται και στον ίδιο τον Σαμαρά.

  Και όχι σε κάποιους που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδομήσουν τον ίδιο και το έργο του, από κόμπλεξ και μίσος διότι αυτοί οι ίδιοι δεν μπορούν ούτε το 1% αυτών που έκανε ο Σαμαράς να φτιάξουν.

  Ψήφο αξιοκρατική, όπως το 2009. Αυτό είναι το αίτημα του καιρού μας.

 8. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 12/11/2015 19:22:54

  Εύγε Ακενατόν.

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/11/2015 22:02:15

  Ωραίο κείμενο με πάθος και πόνο.
  ΜΙά τέτοια δεξιά που χρειάζεται η χώρα δεν την επιθυμούν τα λόμπι.
  Σημαίνει λοιπόν πανέξυπνο αρχηγό και ταυτόχρονα μαχητή.
  Μάλιστα το ταλέντο της ενωτικότητας είναι πάρα πολύ κρίσιμο.
  Το βαπόρι με το όνομα Νέα Δημοκρατία θα κλυδωνιστεί στο άμεσο μέλλον
  κατά την αποψή μου και θέλει σύνεση για να παραμείνει εν πλώ.
  Μακάρι να ξημερώσουμε και κάποιος ηγέτης να νοιάζεται για το Έθνος
  να μιλήσει για Ιερά και

 10. deltaplus avatar
  deltaplus 12/11/2015 22:47:34

  Το διαβασα 62 φορες απο το απογευμα ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.

 11. Nnn avatar
  Nnn 12/11/2015 23:27:25

  Συμφωνω για ψηφο στον Αδωνη! Ειναι η πιο ωφελιμος ψηφος για το παρον αλλα και για τον σε βαθος χρονο! Τοτε η αριστερα θα ψαχνει να βρει αυτον που θα μπορει να αντιμετωπισει τον λογο του!

 12. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 12/11/2015 23:35:01

  Ναι.

 13. Naruto avatar
  Naruto 12/11/2015 23:54:17

  Φαραώ εύγε θαυμάσιο άρθρο .
  Η ελλαδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επι εξ συνεχή χρόνια η οικονομία της είναι σε ύφεση και εχει χάσει το25% του ΑΕΠ της σε καιρό ειρήνης .
  Ολα αυτά τα χρόνια δεν άκουσα απο τους πολιτικούς μας ούτε μια λογική πρόταση για έξοδο απο την κρίση . Επειδή ο λαός θέλει αυτό ακριβώς να ακούσει , ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ θα πρεπει να καταθέσει λογικές και εφικτές προτάσεις για ολα τα προβλήματα .
  Διαβάζοντας το άρθρο είναι φανερό οτι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι γνωστό ( χρόνια αριστεροπάθεια ) . Είναι λοιπον κρίμα αφού γνωρίζουμε το πρόβλημα να μην μπορούμε να το διορθώσουμε .

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 13/11/2015 00:25:56

  Εύστοχο άρθρο, τώρα πάμε για να κερδίσουμε πρώτα την κοινωνία να τη στρέψουμε δεξιότερα, είναι ιδανική ευκαιρία τώρα που είναι αντιπολίτευση η ΝΔ να περάσει σε σκληρή αντιπολιτευτική αντεπίθεση. Πρώτα τα μυαλά, αλλιώς η χώρα δε σώζεται.

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/11/2015 00:32:03

  Νομίζω ότι και για έναν επιπλέον λόγο πρέπει να στηριχθεί και να βγεί ο Γεωργιάδης: Είναι ο μόνος από τους τέσσερεις υποψήφιους που δέχτηκε επίθεση από αναρχοσυριζαίους πρίν την ομιλία του στο Βόλο,άρα είναι ο μόνος που φοβούνται από την άλλη πλευρά, στη Ν.Δ. Ελπίζω μόνο να διορθώσει,εάν βγεί,λίγο τον πολιτικό του λόγο περιορίζοντας κάποιες εκφράσεις που εκλαμβάνονται ως γραφικότητες.
  Υ.Γ. Χαίρομαι αγαπητέ Ακενατόν που διαβάζω άρθρο σου μετά από πολύ καιρό.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/11/2015 00:50:06

   Καλημέρα φίλτατε Κυθηριε και εγώ έχω καιρό να διαβάσω σχόλιο σου .
   Για τον Γεωργιάδη έχεις δίκαιο , πιστεύω όμως οτι μπορεί να διορθωθεί γιατι είναι εργατικός και επίμονος .

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Naruto 13/11/2015 00:57:38

    Χαίρομαι κάθε φορά που διαβάζω σχόλιό σου αγαπητέ φίλε Naruto,έχεις την εκτίμησή μου.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/11/2015 00:15:17

   Κι εγώ χαίρομαι που σας "ξαναβλέπω" φίλε μου!

 16. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 13/11/2015 00:55:49

  Μια πραγματική δεξιά οφείλει καταρχάς να επενδύσει στις αρετές των Ελλήνων και όχι να επικοινωνεί με νεοφιλελεύθερη ρητορική.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Λούμπεν 13/11/2015 10:40:22

   Οι λαοί που έχουν αρετές διακρίνονται στον ελεύθερο ανταγωνισμό και οι αποτυχημένοι λαοί πατώνουν.

 17. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/11/2015 01:58:29

  ᾿Εξαιρετικό, CONGRATS, Akenaton!

  Τελικά τά ὄνειρα μου γιά μιά ΔΕΞΙΑ παράταξη παίρνουν σάρκα καί ὁστά χάρη στόν ΑΔΩΝΗ!

 18. Νικ avatar
  Νικ 13/11/2015 03:37:37

  Η φωτογραφία στον άγνωστο στρατιώτη είναι όλα τα λεφτά!

  Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση εδώ και τώρα.

  Να βγει πρόεδρος να τελειώνουμε....

  Αφού δεν είναι μέσα ο Σαμαράς μου είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα!

  Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο!

 19. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/11/2015 10:58:12

  Και να μην επιλέξει κανείς Γεωργιάδη, αν θέλει πρόεδρο εργατικό, αποτελεσματικό, δεξιό και όχι νερόβραστο δεξιό , με αρχές και ήθος, πάλι καταλήγει στον Αδωνι.

  Επισημαίνω και τη δήλωσή του στον Σκάϊ περί Ορθοδοξίας και συντάγματος και της ανάγκης μη χωρισμού κράτους-Εκκλησίας -εφόσον όπως είπε η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο λαός . Εξάλλου το σύνταγμα μιλάει -όπως ανέφερε- και για την "επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία τουΧριστού...").

 20. George N avatar
  George N 13/11/2015 11:07:21

  Η κρίση κατά αυτό ωφέλησε την Ελλάδα. Αποκάλυψε ότι ο Βασιλιάς ήταν γυμνός. Ο κρατισμός κάνει τελικά όλους φτωχότερους αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ξεκινάει από την αντίληψη, την επαφή με την πραγματικότητα και προχωράει στα υλικά για να τελειώσει με αυταρχικότητα, εσωτερικούς εχθρούς και στην συνέχεια στο αίμα.
  Αν και στην Ελλάδα το κράτος έχει θεοποιηθεί ενώ ότι δεν ελέγχεται από αυτό έχει κυνηγηθεί, το ευχάριστο είναι ότι μέχρι τώρα η πρακτική του αυταρχισμού στην χώρα ποτέ δεν ήταν ακραία. Ίσως να φταίει το φως που την λούζει.
  Το κατά πόσο όμως μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί έτσι μπορεί να κάνει την υπέρβαση παραμένει ζητούμενο. Το αν η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για κάτι τέτοιο μετασχηματίζοντας πρώτα τον εαυτό της, μοιάζει mission impossible. Ακόμα και το ΚΚΕ φαντάζει πιο πιθανό σε ένα τέτοιο ρόλο όπως πχ έγινε στην Κίνα. Μπορεί άραγε ένα τσούρμο κοτζαμπάσηδες να κοινωνήσουν τον Διαφωτισμό? Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία...

 21. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/11/2015 15:12:16

  Το σάπιο σύστημα στα σπλάχνα της ΝΔ που ροκάνιζε τον Σαμαρά (χωρίς αποτέλεσμα όμως) κάνει την επάνεμφάνισή του με την ξεκάθαρη δήλωση Βορίδη υπερ ΤζιΤζικώστα.
  Προσπαθεί στον "επιθανάτιο ρόγχο του" να στρέψει το παιχνίδι. Τα ταξίματα του Τζιτζικώστα ότι θα τους κάνει άρχοντες στο κοινοβούλιο -εφόσον αυτός δεν θα μπορεί να παρευρίσκεται - πιάνουν τόπο.

  Ενας λόγος παραπάνω γιά δαγκωτό στον Αδωνι.

 22. Dimitris Xristodoulou avatar
  Dimitris Xristodoulou 13/11/2015 16:00:35

  Δλδ αυτός που θα καταφέρει να ενώσει το κόμμα και να αντιπαρατεθει με τον Τσίπρα είναι ο Άδωνις; Τι στοιχεία αρχηγού έχει; Μπορεί να σταθεί απέναντί στον Τσιπρα; η κοινωνία πως τον βλέπει; με τις δηλώσεις που έχει κάνει μας έκαψε πολλές φορές. Είναι καμικάζι αλλά αυτό δεν μπορεί να τον κάνει αρχηγό.

 23. akenaton avatar
  akenaton 13/11/2015 23:52:22

  @Dimitris Christodoulou: Τα ίδια λέγανε και για την Θάτσερ. Η "κόρη του παντοπώλη" με την παράξενη φωνή την αποκαλούσαν. Για να σωθεί η Ελλάδα χρειάζεται ακριβώς την δική της Θάτσερ. Έ, ο "γιος του βιβλιοπώλη" μπορεί να γίνει ο Θάτσερ της Ελλάδας. Έχει τα "μέζεα" που λέει κι εκείνος ο ανεκδιήγητος ο Ζουράρις.

 24. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 14/11/2015 08:59:57

  Akenaton, ειπες την σωστη λεξη: "Θατσερ " χρειαζομαστε και εμεις στην Ελλαδα, μια Θατσερ που εσπασε τα μουτρα των Αγγλων κρατικοδιαιτων, εκλεγομενη ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ !!! Φανερη ΔΕΞΙΑ , που επεισε τους ΑΓΓΛΟΥΣ οτι το λεγομενο "κεντρο" ειναι στην πραγματικοτητα η δημοκρατικη δεξια !! Και που επανεξελεγη αλλες δυο φορες !! Αυτο χρειαζομαστε στην Ελλαδα, τωρα περισσοτερο απο ποτε, και αυτο ο Αδωνις εχει και την ιδεολογια και τα κοτσια να το δωσει !...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.