Γαία πυρί μειχθήτω
27/01/2016 20:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαία πυρί μειχθήτω

Το συμπέρασμα της χτεσινής συζήτησης στη βουλή για το ασφαλιστικό όπως το κατέστησε σαφές ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο οι προτάσεις της κυβέρνησης και όχι το τελικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή. Το τελικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τελεί υπό την αίρεση των δανειστών, του κουαρτέτου και ο πρωθυπουργός άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο ότι τελικά αυτό που θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή θα είναι χειρότερο.

Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: «πάμε σε μια διαπραγμάτευση. Η ιδιαιτερότητα που έχουμε τούτη εδώ την ώρα είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα υπό επιτήρηση, δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία μας και άρα η εκλεγμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό που προτείνει ή αυτό που θα ψηφίσει κατά πλειοψηφία ο ελληνικός λαός, αν δεν έχουμε και την έγκριση του κουαρτέτου πια, ενός κουαρτέτου που διαφωνεί μεταξύ του, ενός κουαρτέτου όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που φοβόμαστε και λέμε όλοι «μην οδηγήσουν εκ νέου σε καθυστερήσεις». Στο κλείσιμο της χτεσινής συζήτησης στη βουλή στην τελική του ομιλία ο Τσίπρας φρόντισε να διαλύσει κάθε αμφιβολία ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επιπλέον περικοπών στις συντάξεις καθώς όπως είπε η μη περικοπή συντάξεων οφείλει να γίνει δεκτή από τους θεσμούς όπως έγινε δεκτή σε άλλες χώρες όπου αποδέχτηκαν ισοδύναμα όπως αυτά που προτείνει η κυβέρνηση.

Τα παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από σαφή και όλοι ξέρουμε πως ξεκινάει και πως καταλήγει κάθε διαπραγμάτευση. Γίνεται πάντα αυτό που θέλει ο πιο ισχυρός. Άρα ο Τσίπρας ξέρει ότι στο τέλος θα πάει σε νέες οδυνηρές περικοπές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εφαρμόζει την πεπατημένη για να διώξει από πάνω του το πολιτικό κόστος. Αυτό που είπε είναι ότι τις περικοπές των συντάξεων τις θέλει το ΔΝΤ και την έπεσε στο Μητσοτάκη ότι ως νεοφιλελεύθερος πιέζει προς σ’ αυτή την κατεύθυνση στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα ανέφερε απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: « Και ενώ όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι διαφορετικές απόψεις, έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που έρχεται και ουσιαστικά τοποθετείται στο Κοινοβούλιο παίρνοντας τις θέσεις τις πιο ακραίες μέσα σ’ αυτό το κουαρτέτο. Ταυτίζεται, δηλαδή, με δυο λόγια, για να τα πούμε καθαρά, με τις απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ξεκίνησε με το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν περίπου δύο μήνες ζητώντας υποτίθεται να υπογράψουν μια κοινή δήλωση οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν θέλουν περικοπές συντάξεων. Ουσιαστικά ο Τσίπρας ήθελε να τους δέσει πίσω από τη δική του διαπραγματευτική γραμμή γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα αρνηθούν και έτσι τώρα μετά και τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή να λέει ξεκάθαρα ότι εγώ διαπραγματεύομαι για να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις που ζητάει ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ και με τις οποίες συμφωνεί ο Μητσοτάκης.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Στο μεταξύ η διαπραγμάτευση μάλλον θα πάρει και πάλι δραματικό χαρακτήρα. Ο Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέει ότι δεν μπορεί να κάνει διάλογο στη βάση των αιτημάτων των αγροτών για απόσυρση των προτάσεων της κυβέρνησης γιατί κινδυνεύουμε με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός περιγράφει ότι οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να παίξουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων τραβώντας στα άκρα τη διαπραγμάτευση με το θέμα του Grexit στο τραπέζι.

Απέναντι σ’ αυτά η ΝΔ σε ότι αφορά τις περικοπές για από εδώ και πέρα επί της ουσίας κάνει την πάπια, προτείνει συμμετοχή μεταξύ άλλων ιδιωτική ασφάλιση ή συμψηφισμό επιδοτήσεων με ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και άλλα όπως το πάγωμα των μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους για να εξευρεθούν ισοδύναμα για ένα μέρος ώστε να είναι μικρότερες οι περικοπές στις συντάξεις. Τελικά απλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ απευθύνονται στα ακροατήριά τους, τα περιχαρακώνουν και όλα αυτά τη στιγμή που αν η διαπραγμάτευση εξελιχθεί όπως περιγράφεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τα πράγματα θα οδηγηθούν σε σκηνικά ανάλογα με αυτά του καλοκαιριού μετά το δημοψήφισμα.

Το πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι να καταστεί το πολιτικό σύστημα όμηρος των πιέσεων των δανειστών προκειμένου η βουλή να ψηφίσει περικοπές με πλειοψηφίες ανάλογες του τρίτου μνημονίου στο όνομα της ανάγκης για κλείσιμο της αξιολόγησης και αποφυγής του Grexit. Δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό για να μπουν τα τρακτέρ στη βουλή και να γίνει μύλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια πολιτική που δεν την πιστεύει, δεν την αποδέχεται ως ιδιοκτησία του και δεν την υπερασπίζεται αλλά την υπηρετεί προσπαθώντας να μεταθέσει το δικό του πολιτικό πρόβλημα στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα και η ΝΔ με τη σειρά της έχει παγιδευτεί σε μια πολιτική που στο όνομα της πίστης στην Ευρώπη σύρεται από το ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται μέρος των καθυστερήσεων που θέλουν να παίζουν οι εταίροι για να επιβάλλουν τα πιο ακραία αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Και μόνο το γεγονός ότι τώρα οι Νεοδημοκράτες βουλευτές τρέμουν στην ιδέα μήπως και δεν αντέξει να ψηφίσει τις περικοπές η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και πάει στα χέρια του Μητσοτάκη η καυτή πατάτα, τα λέει όλα. Ο κόσμος δεν είναι χαζός και καταλαβαίνει.

Όπως επίσης καταλαβαίνει ότι ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια, Λεβέντης απλά δεν υπάρχουν, είναι της πλάκας και με ημερομηνία λήξεως.

Και τελικά η εικόνα μιας βουλής που στο τέλος θα συναινεί να θυσιάζει κάθε προοπτική γι’ αυτό τον τόπο είναι η τέλεια συνταγή για την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος. Όποιος νομίζει ότι οι κοκορομαχίες Τσίπρα και Μητσοτάκη μπορούν να ξεγελάνε εσαεί τον κοσμάκη και να φτιάξουν ένα διπολικό πολιτικό σύστημα στέρεο, σταθερό και με κοινωνική απήχηση είναι βαθιά γελασμένος. Γιατί σε τελική ανάλυση όποιες και αν είναι οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο και όσο και αν εμφανίζονται μεγάλες, αυτό που μετράει στον κόσμο είναι το τι έχει στην τσέπη του και αν μπορεί να ζήσει. Και η πραγματικότητα λέει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 27/01/2016 21:58:08

  Θα κοκορομαχουν και στο τελος θα φερουν τη Χρυση Αυγη......
  Στον Γαλαξια που ζουν δεν εχουν παρει μυρουδια τον θυμο του κοσμου ο οποιος θα προτιμησει να τα ρημαξει ολα αλλα να τους παρει κι αυτους μαζι. Ας μελετησουν τι σημαινει τυφλη οργη και μαλιστα απο ανθρωπους που δεν εχουν να χασουν τιποτα πια.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρηνα 28/01/2016 17:14:37

   Πολύ φοβάμαι ότι θα φέρουν κάτι χειρότερο,όχι τη Χρυσή Αυγή Ρήνα...

 2. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 27/01/2016 22:08:39

  Σωστές οι επισημάνσεις περάστε όμως και στο ''δια ταύτα''.Τι δέον γενέσθαι.

 3. LWC (liberal world citizen) avatar
  LWC (liberal world citizen) 27/01/2016 22:12:56

  Η χρυσή ευκαιρία της ΝΔ για μακρόχρονη πολιτική κυριαρχία είναι εδώ. Τολμηρός λόγος στην οικονομία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μακριά από κρατισμό, εθνικισμό, ομοφοβία και ξενοφοβία. Τόλμα Κυριάκο!

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ LWC (liberal world citizen) 27/01/2016 23:48:06

   TO κόμμα που ψάχνετε υπ΄ρχει και λέγεται ΠΟΤΑΜΙ.

   Υπάρχουν κι άλλα 4-5 ίδια στη Βουλή.

   Ιδιωτική οικονομία και εθνοκράτος, αυτή είναι η Δεξιά.

   Αλλιώς θα γίνει FDP και θα μείνει εκτός βουλής.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ LWC (liberal world citizen) 27/01/2016 23:49:28

   Το να έχουμε οι Έλληνες πατριδα ΔΕΝ είναι ρατσισμός και ξενοφοβία, ρατσισμός και ελληνοφοβία είναι το να μας κάνετε μειονότητα στον τόπο μας...

 4. Vassilis avatar
  Vassilis 27/01/2016 22:41:20

  Το Συμπαν εχει καει....απλα μερικοι ακομη δεν το εχουν καταλαβει.

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 23:06:19

  Το να έχουν κι οι Έλληνες κάπου μια πατρίδα δεν είναι ρατσισμός, το να μας κάνετε με το ζόρι μειονότητα στον τόπο μας είναι ρατσισμός και ελληνοφοβία.

  Το κόμμα που ψάχνετε αγαπητέ world citizen υπάρχει ήδη και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 23:07:52

  Οσοι ΔΕΝ μασάμε μερίδιο από τα 5.000 USD το κεφάλι, μπορεί να ΜΗΝ γουστάρουμε να γίνουμε Χαλιφάτο.

  Απορώ που παριστάνετε ότι το πρόβλημα θα είναι η βίζα για Ιταλία, κι όχι η ελληνική μειονότητα μέσα σε ένα Χαλιφάτο δεκάδων εκατομμυρίων Πακιστανών και Μαροκινών και Σομαλών και...

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 23:28:58

  Η χρυσή ευκαιρία της ΝΔ να γίνει κι αυτή FDP, να μείνει κι αυτή εκτός βουλής.


  Μα ναι, ας γεμίσουμε με 10 εκατομμύρια Παστούν να ανθίσει η ελευθερία και η ανεκτικότητα.

  Σοβαρά όποιος παραπονιέται στην σημερινή Ελλάδα για ρατσισμό και ξενοφοβία, απλά δεν έχει ντροπή.

  Σύμφωνα με την απογραφή του 2011,υπήρχαν 1.750.000 αλλοδαποί στη χώρα. Έκτοτε, πιθανόν κι άλλοι τόσοι.

  Κι όμως, παρά το ότι έχουμε σίγουρα ένα 20% παράνομων αλλοδαπών, παρά το ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ 60% των φόνων γίνονται από αλλοδαπούς, ο Έλληνας δεν αντιδρά βίαια.

  Λίγη ντροπή.

  Επίσης , το να έχουμε κι οι Έλληνες κάπου μια πατρίδα ΔΕΝ είναι ρατσισμός και ξενοφοβία, ρατσισμός κι ελληνοφοβία είναι το ότι μας κάνετε μειονότητα στον τόπο μας.

  Για να ξαναέρθω στην ΝΔ, αν δεν γίνει Χριστιανοδημοκρατία, δηλαδή Νόμος, Τάξη , Έθνος, Ατομική ιδιοκτησία, Ιδιωτική οικονομία, συνταγματικο φρένο χρέους με αυτόματες περικοπές, ας ετοιμάζεται να κάνει παρέα στο ΠΑΣΟΚ.

  ΑΝ δεν πάμε σε δίπολο άκρας Αριστεράς- άκρας Δεξιάς, ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ δηλαδή, όπως και σε άλλα failed states:

  ΣΥΝΟΡΑ ΧΤΕΣ βρε τράφικερ , μας καταντήσατε failed state.

 8. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 23:34:50

  Ζούμε φοβερές στιγμές Πράβδας, η ΕΡΤ απεκάλεσε όλες τις υπόλοιπες ευρωπα'ι'κές κυβερνήσεις ξενοφοβικές.
  .
  .
  Είμαστε κανονικά στη φάση με το ανέκδοτο που ο οδηγός στο αντίθετο ρεύμα λέει ''Μόνο ένας; Χιλιάδες τρελοί στο αντίθετο ρεύμα είναι''.


  .
  .
  Η μετωπική με την πραγματικότητα έρχεται.

 9. Νικ avatar
  Νικ 27/01/2016 23:45:46

  Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο...

  Ο Τσίπρας πήρε την χώρα στο πλεόνασμα και την έβαλε στα ελλείματα!

  Ότι και να μας πει δεν πείθει....

  Ο Σαμαράς έβγαζε από το μνημόνιο την χώρα με τις τράπεζες ανοικτές.

  Ο Τ

 10. Νικ avatar
  Νικ 27/01/2016 23:54:37

  Τι να μας πει ο Τσίπρας;

  Τράπεζες στα όρια της κρίσης....

  Επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους!

  Κάποιοι εκ του εξωτερικού επενδυτές ήρθαν σήμερα για εξηγήσεις αφου χάνουν χρήματα!

  Άλλα του είχε τάξει ο Δραγασάκης!

  Ο Τσίπρας τελείωσε μαζί με τον Καμμένο το ξέρει άλλωστε...

  Κάτι θέλει να διασώσει και δεν φεύγει ακόμα...

  Το θέμα είναι τι;

  Ίσως τα βολέματα των "συντρόφων" του!

  Ο Κυριάκος του τα έψαλε ένα χεράκι δεν φτάνει όμως μόνο αυτό!

  Χρειάζεται ουσιαστική αντιπολίτευση στην οικονομία και η εμπειρία....

  Η εμπειρία του Αντώνη Σαμαρά!

  Εγώ θα το ξαναπώ μόνο ο Σαμαράς μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/01/2016 09:02:43

  @LWC,
  Να σε παντρέψει κι εσένα ο Καμίνης να ηρεμήσεις...

 12. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 28/01/2016 12:29:28

  Τι Τσίπρας (ανάθεμα την ώρα που βρέθηκε στον δρόμο μας βέβαια) και τι Μητσοτάκης και τι όλα τα άλλα τα παιδιά όπως η Φώφη, επάγγελμα Γεννηματά και τι ποτάμια και λιμνούλες, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μας σώζει ούτε ο Θεός ο ίδιος, και αυτός πρόβλημα θα είχε. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ή ας το παραδεχτούμε, όσο υπάρχει Μέρκελ και Σόϊμπλε τόσο το πουλόβερ που λέγεται ΕΕ θα ξηλώνεται, είναι εμφανές πλέον δια γυμνού οφθαλμού. Ηδη σήμερα που γράφουμε, έχουμε ευρωπαϊκές χώρες που βάλουν (ακόμη λεκτικά) η μία εναντίον της άλλης, σε λίγο θα πάρουν και τα όπλα η μία κατά της άλλης. Το προσφυγικό είναι μιά καλή αιτία. Αλλωστε όλοι οι ευρωπαϊκοί πόλεμοι είχαν και από μιά αιτία ..... Νομίσαμε κι εμείς τα βλαχαδερά της νοτίου βαλκανικής, που στην συνέχεια μας αποκάλεσαν με όσα κοσμητικά επίθετα διέθεταν, ότι θα μπούμε στην αγκαλιά των πολιτισμένων...... τώρα απλά ξέρουμε ποιοί είναι οι πολιτισμένοι, απλά ακόμη δεν έχει συντελεστεί εκείνη η ζύμωση που χρειάζεται για να τους πούμε ρε αντε και στο διάολο.

 13. George N avatar
  George N 28/01/2016 12:54:31

  Ούτε με 17,5% του ΑΕΠ για συντάξεις, ούτε με 60% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες, ούτε με ανοικτά σύνορα, ούτε με τελευταία αγορά εξοπλισμού την μιάμιση μοίρα F-16 πριν....δέκα χρόνια! μπορεί να πορευτεί η Ελλάδα. Κάθε ένα από αυτά τα θέματα φτάνει για να υπάρξει Game Over. H ΝΔ πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει πως θα τα λύσει όλα αυτά αντί να κάθεται στις περιστρεφόμενες πόρτες. Το πρόβλημα με αυτές είναι ότι επιταχύνουν συνέχεια και κάποια στιγμή η έξοδος θα μοιάζει με εκτόξευση στο διάστημα...

 14. Ρηνα avatar
  Ρηνα 28/01/2016 14:37:41

  https://www.youtube.com/watch?v=xk9LG-krPNc

  Εχει δικιο ο Μαρτιος που λεει τι μελλει γενεσθαι. Ακουστε το ηχητικο , ολοκληρο καλυτερα αλλα οπωσδηποτε μεχρι το 3ο λεπτο, μην περιμενετε λεει τιποτα πια απο τους πολιτικους, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Ας κατανοησει ο καθενας το νοημα των λογων ενος γεροντα που ερμηνευει λογια Αγιων και ας προετοιμαστει. Αυτα δεν ειναι παραμυθια οπως πολλοι νομιζουν, η ιστορια γραφεται και συλλογικα για λαους αλλα και ατομικα για τον καθενα μας......

  Αν επικεντρωθουμε μονο στα οικονομικα γιατι ετσι μας σπρωχνουν θα ειναι η καταστροφη μας. Οταν καθαριζει το μυαλο και καλυτερα εκτιμα καταστασεις και καλυτερα ψηφιζει και καλυτερους ηγετες αναδεικνυει, πατριωτες και οχι διαπλεκομενους και τοτε ο Θεος αφηνει τους ανθρωπους να ξεμπλεξουν μονοι τους τα κουβαρια. Αλλιως αναλαμβανει Εκεινος και τοτε πραγματικα "γαια πυρι μειχθητω....."

 15. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 28/01/2016 16:16:47

  @ LWC (liberal world citizen)

  ΝΑΙ, ναι. ...Τόλμα Κυριάκο να τα ισοπεδώσεις όλα, αλλά τότε φρόντισε ν΄αλλάξεις και χώρα και ψηφοφόρους.
  Αν δεν υπάρξει αξιοπρεπής ζωή και σεβασμός για τον Ελληνικό λαό, μεταναστεύστε οι βολεμένοι μαζί με τους πανπρόθυμους ταχυδακτυλουργούς της δυστυχίας τους δίχως τίμημα δημίους, κι αμέτε Γερμανία μεριά, να κάνετε τα υπηρετάκια του Σόϊμπλα (αν σας δεχτεί βεβαίως κι αυτός).

 16. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 28/01/2016 17:57:11

  Η ιστορία είναι η γνώση του παρελθόντος της ανθρωπότητας. Αποτελεί πυξίδα για το παρόν και προσδιορίζει κατά μεγάλο μέρος το μέλλον. Όταν αφήνεις τον ολετήρα να μπει σπίτι σου, θα το βρεις κατεστραμμένο. Οι Έλληνες δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν και δεν σεβάστηκαν τις αξίες του πολιτισμού μας. Στην αδιάκοπη προπαγάνδα των αριστερών μηδενιστών κατέστρεψαν την δημιουργικότητα κατά τρόπο μη αναστρέψιμο, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί οι ανοικοκύρευτοι όσο και να προσπαθήσουν μόνο καταστροφή φέρουν, ενώ τα επίχειρα τα δρέπει ο Ελληνικός λαός καθημαγμένος. Σαν μια φάρσα της ιστορίας, που μας ξεγέλασαν ανεπιστρεπτί.
  Η ιστορία

  Ήτανε ψεύτρα η ιστορία που μας διδάξανε,
  με ψευδεπίγραφα, δολοπλοκίες και επιγράμματα,
  έδωσαν ψίχουλα σ’ όλους αυτούς που την εγράψανε,
  και αυτοί κρατήσανε τον κόσμο όλο με διατάγματα.
  ----------------------------------------------
  Έμαθαν τους νέους να πολεμούν για τις πατρίδες,
  με περισσή αυταπάρνηση και γενναιότητα,
  με μαεστρία όμως τους έκλεψαν τον ήλιο και τις ελπίδες,
  όλοι αυτοί που κολυμπάνε μεσ’ στη φαυλότητα.
  -------------------------------------------------------
  Έστειλαν δεκαοκτώ στρατιές μαζί και εφόδου τάγματα,
  με διαταγή τους απροσκύνητους όλους, για να συλλάβουν,
  μα η αγάπη είναι γνωστό, δεν συλλαμβάνεται με διατάγματα,
  και είναι αργά γι’ όλους αυτούς, να καταλάβουν.
  ------------------------------------------------------
  Βγήκαν στους δρόμους λαός και αγρότες,
  την ιστορία που μας ξεγέλασε καταδικάζουνε,
  σαν πυροκρότημα μέσα στη νύκτα κτυπούν οι μπότες,
  άνθρωπο έναν ψάχνουν να’ βρουν, όλοι μαζί γι’ αυτόν φωνάζουνε.
  --------------------------------------------------------
  Γυναίκα ήτανε η ιστορία όμορφη σαν παραμύθι,
  που την ξεγύμνωσαν, μικροί και άσημοι σ’ ένα ξενύχτι,
  μόνη και ανήμπορη, εκεί την άφησαν να παραπαίει,
  στ’ άσπρα τα στήθη της, με μαύρα γράψανε, αυτή πως φταίει.
  -----------------------------------------------------------------------
  Γυμνή τη βρήκανε σε μια γωνία, πικρά να κλαίει,
  με μάτια ολόμαυρα, χείλη τρεμάμενα, σιγά να λέει,
  όσα και αν έμαθα όσα και αν είδα όλα τα χρόνια,
  αυτοί που νίκησαν, στρεβλή με ρίξανε στην καταφρόνια,
  ----------------------------------------------------------------------------------
  Ήτανε λάθος η ιστορία που μας διδάξανε,
  με αλχημείες, ανοησίες, ψεύτικα πράγματα,
  και αυτοί οι λίγοι που πολεμήσανε για τα οράματα,
  δεν μας τους είπαν, δεν τους εμάθαμε, τους προσπεράσανε.
  --------------------------------------------------------------

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.