Φώτα και σκοτάδια...
15/04/2017 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φώτα και σκοτάδια...

Δεν ξέρουμε αν το έχετε παρατηρήσει αλλά κάθε φορά που υπάρχει μια επέτειος, ένα γεγονός πανελληνίου ενδιαφέροντος, κάποιοι δημιουργούν θέμα. Άλλος για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, άλλος για να βγάλει τα απωθημένα του, άλλος για να πάρει τα ωραία και άγια ψηφαλάκια. Π.χ. μόλις πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου οι μισοί Έλληνες τσακώνονται με τους άλλους μισούς για το τι έγινε το 1973, αν υπήρξαν νεκροί, αν πήραν μέρος και οι δεξιοί στην εξέγερση, αν μόνον οι αριστεροί έχουν δικαίωμα να γιορτάζουν.

Και κάθε χρόνο… του κουτρούλη ο γάμος, λες και δεν έχουμε με τίποτε άλλο να ασχοληθούμε.

Κάθε φορά που έρχεται το Πάσχα ο… αιώνιος τσακωμός είναι το Αγιο Φως. Αν είναι πράγματι άγιο, αν πρέπει να έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους, αν οι αριστεροί είναι άθεοι και οι δεξιοί χριστιανοί και όλες μαζί οι ανοησίες της αρκούδας.

Μαλλιοτραβήγματα αριστερών και δεξιών για το Φως, τον χριστιανισμό, το Πάσχα κι αν αυτό είναι παγανιστικό και άλλα τέτοια. Έτσι και φέτος ασχοληθήκαμε ουκ ολίγες φορές με το θέμα, μιας και φαίνεται πως ότι «κοιμίζει» το λαό είναι μια χαρά ναρκωτικό. Ασχοληθήκαμε με τον Μπαλαούρα που είπε το έθιμο παγανιστικό ή με κάποια… Βάκη που το είπε «Ψευδόθαμα» όπως το έλεγε και ο Κοραής.

Για να εξηγούμαστε. Είναι αδιάφορο αν το Αγιο Φως είναι τόσο Αγιο ή το ανάβουν με κάποιον αναπτήρα στα Ιεροσόλυμα. Και είναι αδιάφορο γιατί το πιστεύουν κάποια εκατομμύρια ανθρώπων και καλώς ή κακώς οφείλουμε να τους σεβόμαστε.

Είναι επίσης αδιάφορο αν είναι παγανιστικά έθιμα αφού έχουν περάσει στο λαό και κάποιοι θέλουν να τα τιμούν. Και είναι αδιάφορο αν όντως είναι μια μεγάλη ανοησία να φέρνεις το Φως με τιμές αρχηγού κράτους, αφού αυτό θέλουν πολλοί και το πιστεύουν.

Άλλωστε η μεταφορά ξεκίνησε από την… Δήμητρα Λιάνη που φόρτωσε την Ολυμπιακή με έξοδα για να φέρνει το Φως από το 1988 και μετά. Δεν είχαμε πάθει τίποτε μέχρι τότε να ανάβουμε το φως από ένα καντηλάκι ή ένα κεράκι.

Άμα θέλει να το φέρνει η Αριστερά που δεν τολμά να το καταργήσει ας πληρώσει τη μεταφορά η ίδια ή ας βρει χορηγούς ώστε να ικανοποιήσει το χριστεπώνυμο πλήθος.

Πρέπει να παρατηρήσουμε, όμως, δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις είναι πλέον στημένες και δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Επίτηδες ο Μπαλαούρας άνοιξε το θέμα και το συνεχίζουν οι Συριζαίοι για να κάνουν ντόρο. Και οι υπόλοιποι έχουν πέσει στην παγίδα και ασχολούνται με τα φώτα και τα σκοτάδια.

Το δεύτερο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ή όποια πολιτική δύναμη θέλει να διώξει τον Τσίπρα, κάνει συνεχώς το μεγάλο λάθος. Ασχολείται με το αν ο Τσίπρας είναι άθεος, αν βάφτισε ή όχι τα παιδιά του, αν παντρεύτηκε ή έχει σύμφωνο συμβίωσης. Ασχολείται με το αν οι αριστεροί δεν πιστεύουν στο Θεό, αν πάνε στην Εκκλησία, αν κάνουν τον σταυρό τους και άλλα τέτοια. Για θυμηθείτε ότι και πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με τα ίδια ασχολούνταν κάποιοι. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ορισμένοι ότι ο κόσμος ασχολείται με την αθεΐαή όχι του Τσίπρα και των Συριζαίων. Αδιάφορο τους είναι εκτός από κάποιους φανατικούς που νομίζουν ότι αν προβάλλουν το αντιχριστιανικό αριστερό στυλάκι θα τσιμπήσει ο κόσμος και δεν θα τους ψηφίσει. Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε τον Τσίπρα με 36% και δεν θα τον φορτωνόμαστε τόσο καιρό. Αν οι χριστιανοί που είναι το 99% του ελληνικού λαού ψήφιζε με βάση το θρησκευτικό συναίσθημα τώρα δεν θα υπήρχε αριστερά.

Αλλού πρέπει να δοθούν οι μάχες, αλλού είναι το πραγματικό πρόβλημα, αλλού είναι ο πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί. Ας μην πέφτουν λοιπόν στην παγίδα ορισμένοι. Τα περί αθεΐας δεν περνάνε και τζάμπα αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα τρώμε.