Φαντάσματα από το παρελθόν δεν πρέπει να ανησυχούν κανέναν
30/10/2016 18:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαντάσματα από το παρελθόν δεν πρέπει να ανησυχούν κανέναν

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα νέο κόμμα, χωρίς παρελθόν, λάθη, γκάφες, πρόσωπα αποτυχημένα και πολιτικές που έχουν αποδοκιμαστεί από το λαό. Υπό κανονικές συνθήκες, σε μια κανονική χώρα η ΝΔ θα έπρεπε να έχει διαλυθεί και να ξαναφτιαχτεί με νέα υλικά, ως ένα κόμμα αστικό, ευρωπαϊκό με βασικές αρχές την αξιοκρατία, την προκοπή, την αριστεία και τη δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου αλλά ταυτόχρονα καθαρού, χωρίς δηλαδή όλα όσα έχει σήμερα ο δημόσιος τομέας. Εν πάση περιπτώσει, αυτήν έχουμε αυτήν εμπιστευόμαστε, τουλάχιστον όσο οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είναι ανύπαρκτες και η Αριστερά απειλεί να διαλύσει τη χώρα.

Στα βαρίδια του παρελθόντος η ΝΔ πρέπει να βάλει και ορισμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, και πολλές γκάφες και ανόητα πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά και βεβαίως ορισμένα λάθη που πάει να επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα βαρίδια, στα πρόσωπα εκείνα που η κανονική, τίμια, σοβαρή και μακριά από λαϊκισμό δεξιά, θα έπρεπε να συμπεριλάβει είναι και ο Βύρωνας Πολύδωρας. Αλλά είναι και όλοι όσοι «δεξιοί» έτειναν χείρα βοηθείας στον Αλέξη Τσίπρα μόνο και μόνο για μια θεσούλα ή μια επίφαση εξουσίας.

Μείζον λάθος για μια μερίδα της ΝΔ να υποθάλψει ή στην καλύτερη περίπτωση να στηρίξει δια της σιωπής της την Αριστερά. Δε μιλάμε για δεξιούς τύπου Καμμένου, αυτός έχει «κάψει» μυαλά εδώ και χρόνια, είναι μια κατηγορία μόνος του.

Μιλάμε για όλα εκείνα τα αποτυχημένα πρόσωπα και οι άθλιες πρακτικές πάνω στις οποίες ποντάρει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Παπαγγελλόπουλος και ο Πολύδωρας και όλοι οι καραμανλικοί που έχουν πάρει θέση στον κρατικό μηχανισμό ή είναι κρυφοί συμβουλάτορες ήταν στο παρελθόν αποτυχημένοι. Λιγότερα πρόσφεραν στην παράταξη σε σχέση με τη ζημιά που προκάλεσαν. Σ’ αυτούς ποντάρει ο Τσίπρας όπως και στους αποτυχημένους και τελειωμένους Πασόκους που μαζεύει. Από Κοτσακά, Κουρουμπλή, Μπόλαρη μέχρι Ξενογιαννακοπούλου και Τζουμάκα. Και δεν το κάνει από διαστροφή. Πρώτον το κάνει γιατί η Αριστερά δεν έχει στελέχη και δεύτερον γιατί έτσι νομίζει ότι η ΝΔ θα πάθει… ταράκουλο και θα διασπαστεί. Είναι μια κλασική τακτική διάσπασης ενός κόμματος που δεν το λες και στιβαρό. Η Νέα Δημοκρατία πάντα είχε πρόβλημα ενότητας. Όταν ήταν ο Καραμανλής είχε πρόβλημα με τους Καραμανλικούς, όταν πήρε το κόμμα ο Σαμαράς είχε εναντίον του τους πάντες και τώρα ο Κυριάκος έχει ξανά τους Καραμανλικούς να ελέγχουν μεγάλο μέρος του κόμματος. Ο Τσίπρας λειτουργεί απλά ως πυροκροτητής σε μια βόμβα που είναι πάντα ενεργή και που «τρώγεται» για να σκάσει.

Αλλά εδώ είναι το κόλπο. Η Νέα Δημοκρατία αν θέλει να δει εξουσία και κυρίως αν θέλει να βοηθήσει την πατρίδα πραγματικά πρέπει να μην ενδιαφέρεται και να μην εκνευρίζεται με τις επιλογές του Τσίπρα και των «δεξιών» φίλων του. Ούτε ο Προκόπης, ούτε ο Μίμης, ούτε ο Βύρωνας ούτε ο κάθε τελειωμένος που θέλει να αναστηθεί, πρέπει να απασχολεί τη ΝΔ. Πρέπει με νέους ανθρώπους να προχωρήσει μόνη της και να συγκρουστεί με όλους όσοι το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα σώσουν το τομάρι τους και πώς θα κρατήσουν λίγη από την ανύπαρκτη εξουσία τους.

Η ΝΔ δεν πρέπει καν να απαντά στις προκλήσεις και να μπαίνει στο «τρυπάκι» του Τσίπρα. Οι αποτυχημένες επιλογές και οι αποτυχημένοι πολιτικοί και της δεξιάς έχουν καταδικαστεί και ανήκουν στο παρελθόν. Φαντάσματα από το παρελθόν δεν πρέπει να ανησυχούν κανέναν. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τον Μητσοτάκη είναι πώς θα φτιάξει ένα σοβαρό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας με ένα καλό επιτελείο από πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα.

Κι όχι να κάθεται και να τσακώνεται σαν τα κοκόρια για τον Πολύδωρα και το ΕΣΡ. Όσο ο Τσίπρας και ο Παππάς παίζουν παιχνίδια με τις άδειες η οικονομία πάει κατά διαβόλου και ετοιμάζεται τέταρτο μνημόνιο. Έχει απάντηση η ΝΔ επ’ αυτών ή απλά θα ασχολείται με τα κανάλια;