Εθνική τραγωδία προ των πυλών;
30/01/2016 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνική τραγωδία προ των πυλών;

(Ανανεωμένο)«Δεν ξεχνώ». Είναι μια φράση που για ορισμένους δεν έχει πολύ νόημα. Για άλλους συμπυκνώνει μια ολόκληρη ζωή, την περηφάνια για την καταγωγή, την αγωνία για το μέλλον της πατρίδας αλλά κυρίως μια χαρακιά μέσα στην καρδιά και το μυαλό. Μια χαρακιά υπενθύμισης των γεγονότων που δεν πρέπει να ξεχνιούνται ποτέ.

Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης είχε πει: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»Πόσο δίκιο είχε και πόσο θα πονούσε αν ζούσε στο δραματικό για την Ελλάδα τετραήμερο των Ιμίων.

20 χρόνια πέρασαν από μια βαριά και ταπεινωτική ήττα για την Ελλάδα. Από μια χαρακιά στην ένδοξη ιστορία της χώρας. Μακριά από εμάς τα εθνικιστικά παραληρήματα της Χρυσής Αυγής και των τζάμπα «πωλητών» της πατρίδας. Μακριά από εμάς τα φασιστικά στοιχεία που οικειοποιούνται τέτοιες στιγμές. Όμως, τα Ίμια πρέπει όλοι να τα θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε για το μέλλον. Διότι δυστυχώς οι εθνικές τραγωδίες δεν τελειώνουν ποτέ, παρά μόνο αν οι πολίτες είναι σε εγρήγορση κι έχουν μάθει από τα λάθη τους. 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που την ελληνική σημαία την… πήρε ο αέρας, όπως είπε και ο Πάγκαλος. Και στη θέση τους στα ελληνικά Ίμια μπήκε μια τουρκική σημαία από «δημοσιογράφους» - πράκτορες της Άγκυρας. Ήταν 25 Ιανουαρίου 1996 όταν ο τότε δήμαρχος Καλύμνου ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια, φοβούμενος ότι η Τουρκία θα εγείρει εδαφικές αξιώσεις στην περιοχή. Τον συνόδευσαν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής Καλύμνου, ένας ιερέα και δύο πολίτες.

Λίγες ώρες μετά οι Τούρκοι εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Στις 28 Ιανουαρίου, το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατέβασε την τούρκικη σημαία και ύψωσε ξανά την Ελληνική. Εκείνο το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια και ξεκίνησε το «επεισόδιο» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη.

Οδήγησε όμως σε μια τραγωδία. Οι τρεις σύγχρονοι ήρωες Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός προστάτεψαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και έπεσαν στο πεδίο της μάχης την αποφράδα εκείνη ημέρα της 31ης Ιανουαρίου. Ακολούθησε το χάος, η υποχώρηση, η απόσυρση των σημαιών και των στρατιωτικών δυνάμεων από πού; Από τα ελληνικά εδάφη. Τότε μπήκαν οι βάσεις για να έχουμε σήμερα γκρίζες ζώνες και να απαιτούν οι Τούρκοι συνδιοίκηση του Αιγαίου.

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Έχουν γραφτεί τόσα και τόσα εδώ και 20 χρόνια. Για τους προδότες, για τους ήρωες, για τους ανόητους ή για τους προσκυνημένους. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Αυτό, όμως, που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι μια νέα εθνική τραγωδία. Μπορεί αυτή να μην έχει όπλα, να μην έχει ελικόπτερα και βατραχανθρώπους στα Ίμια. Η επόμενη εθνική τραγωδία μπορεί να γίνει σε κάποια κλειστή σύσκεψη στις Βρυξέλλες. Μπορεί να είναι μια απόφαση κάποια Επιτροπής ή κάποιου άθλιου Γερμανού, Ολλανδού, Βέλγου. Ή ακόμη μπορεί να είναι και απόφαση ενός προδότη Έλληνα που θα πουλήσει την πατρίδα του, όχι για αργύρια αλλά από ανοησία, από έλλειψη πατριωτισμού.

Η Ελλάδα έκανε δεκαετίες αγώνα για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία κατάφερε να μπει στον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Να έχει κοινό νόμισμα, να ταξιδεύει παντού χωρίς ελέγχους, να εισπράττει κονδύλια (που δυστυχώς κατασπατάλησε), να έχει ένα αίσθημα ασφάλειας που δεν είχε ποτέ τα τελευταία 50 χρόνια. Η Ελλάδα έζησε τα τελευταία χρόνια την πιο ειρηνική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, και σ’ αυτό συνέβαλε η ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα στα Ίμια, η χώρα κινδυνεύει να ζήσει μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Είτε με την έξοδό της από το ευρώ είτε με την αποβολή της από τη Σένγκεν. Αν συμβεί ένα από αυτά ή και τα δύο η Ελλάδα επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Με κλειστά σύνορα, με εθνικό νόμισμα, με μηδενική προστασία μιας ευρύτερης οικογένειας, με ελέγχους σα να είμαστε κάτοικοι μπανανίας.

Τα όσα αποκάλυψε ο άφρων Βαρουφάκης πρόσφατα, το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της Ευρώπης, δείχνουν ότι η εθνική τραγωδία μπορεί να συμβεί όταν κυβερνά μια αγέλη ανοήτων.

Άλλωστε, η οικονομική καταστροφή που έχει ζήσει η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και κυρίως το οικονομικό Βατερλό που έζησε από πέρυσι τον Ιανουάριο εξαιτίας της… περήφανης διαπραγμάτευσης, είναι λίγο – πολύ μια εθνική τραγωδία. Μπορεί να μην έχει ήρωες, μπορεί να μην έχει εχθρούς φανερούς, έχει όμως, δράματα που καλύτερα να μη ζούσαμε. Και που καλύτερα να μην έχουμε χειρότερες καταστάσεις.

Όμως, κανείς θα πρέπει να αναρωτηθεί, με το Προσφυγικό να είναι στην πρώτη γραμμή, πόσο μπορεί να απέχει μια κρίση στο Αιγαίο που θα προκαλέσει εθνική τραγωδία; Οι Τούρκοι έχουν «ξεσαλώσει», τα εσωτερικά τους αδιέξοδα τους κάνουν όλο και πιο επικίνδυνους την ίδια στιγμή που η Ελλάδα στηρίζει την εξωτερική της πολιτική σε ανίκανους και απάτριδες.

Μήπως κάποια στιγμή κι εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το ποιοι οδηγούν το καράβι της πατρίδας. Το 1996 ο Σημίτης και η παρέα του επιβραβεύτηκαν για το έγκλημα των Ιμίων. Το 2015 ο Τσίπρας και το σινάφι του επιβραβεύτηκαν για το έγκλημα στην οικονομία. Άραγε πότε θα πάψουμε να είμαστε συνεργοί σε εγκλήματα κατά της πατρίδας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS7028/01/2016 23:58:16

  "...με μηδενική προστασία μιας ευρύτερης οικογένειας..." Τι πράγμα;;;;

  Που την είδατε την "προστασία", από ποια "οικογένεια", όταν τη χρειαστήκαμε;

  40% του εδάφους της Κύπρου (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ εδώ και μια δεκαετία) είναι υπό τουρκική κατοχή ακόμα. Μάλλον η "δίκαιη και βιώσιμη λύση" θα την επιβραβεύσει.
  Το casus belli, αν η Ελλάδα εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο (!), που πρωτοδιατυπώθηκε πριν 20 χρόνια, ισχύει ακόμα. Κανενός στην Ευρώπη δεν καίγεται καρφί.
  Τρελοί εξοπλισμοί, για να είμαστε σε θέση στοιχειωδώς να αμυνθούμε απέναντι στον άρπαγα γείτονα και να υπερασπιστούμε τα (ευρωπαϊκά) σύνορα, επιβάρυναν το κρατικό χρέος αλλά δεν κόστισαν απολύτως τίποτα στην "οικογένεια" (για να μη σχολιάσω τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών της).
  Η Ελλάδα κατηγορείται γιατί δέχεται μετανάστες, ενώ η Τουρκία, που τους στέλνει, επαινείται (!!!!) και χρηματοδοτείται (!!!!!!!!!) για να συνεχίσει να τους στέλνει (ενώ εμείς οι "κακοί" δεν τους πνίγουμε, όπως ενδόμυχα ελπίζουν οι ευρωπαίοι "οικογενειάρχες").
  Να μη επεκταθώ στο οικονομικό, όπου ούτε τους τόκους που κερδίζουν δε δέχονται (και γιατί άλλωστε, κορόιδα είναι;) να κουρέψουν.

  ΟΧΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".

  Όσο για το φόβο " τι θα κάνουμε μόνοι μας", υπάρχουν και οι "εξ αγχιστείας συγγενείς", τύπου ΝΑΤΟ...

 2. nnm avatar
  nnm29/01/2016 00:19:48

  Ή νίκη της πατρίδας θα είναι να ξανά αποκτήσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που είχε κατακτησει με θυσιες και σοβαροτητα πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση οι μουρλοι ! Τα υπόλοιπα θαλθουν μετά νομοτελειακά! Ελπίζω να προλάβουμε γιατί ο χρόνος πια τελειώνει !

 3. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή29/01/2016 03:47:54

  ᾿Αναρωτηθὴκατε, πατριῶτες, ἄν, ὅλα αὐτά τά κοσμοιστορικά πού συμβαίνουν μέ τήν "πρώτη φορά ἀριστερά" καταστροφική συριζανελ κυβέρνηση, στό τιμόνι τῆς μαρτυρικῆς Πατρῖδας βρισκὸταν ὁ Ευπατρίδης ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ;;;;;

  Ποῦ ἤσασταν ὡρέ τότε πού μᾶς ζητοῦσε νά τόν ἐμπιστευθοῦμε;;;; ἀλλοῦ τά κροκοδείλια δάκρυα τώρα!! You had your chance and you blew it!!!

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής29/01/2016 10:22:45

  «Άραγε πότε θα πάψουμε να είμαστε συνεργοί σε εγκλήματα κατά της πατρίδας;», ρωτά ο καλός αρθρογράφος. – Η απάντησή μου είναι ΠΟΤΕ! Εκτός αν ξυπνήσουμε κάποτε και συνειδητοποιήσουμε κάτι πολύ απλό, ότι δηλαδή στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν κακόμοιροι και δυστυχισμένοι πολίτες, αλλά εγκληματικά ηλίθιοι και αμετανόητοι ψηφοφόροι. Οι υπόλοιποι, όμως, τι φταίνε;

 5. ΑντιΕυρωπαίος avatar
  ΑντιΕυρωπαίος29/01/2016 19:10:14

  Το μέλλον μας δεν είναι πλέον στην ΕΕ. Πρέπει πάση θυσία να φύγουμε και να πολεμήσουμε ξανά για τη γη μας! Τι δεν καταλαβαίνετε πια? Θα είμαστε ΟΛΟΙ ερμαια των ζώων!!

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ29/01/2016 19:40:28

  ¨οπως βλέπετε και από τα σχόλια, οι ελλαδίτες ξαναπροφέρουν το κάλιο σαρίκι τούρκικο, μόνο που αυτή τη φορά λένε ''Κάλιο Χαλιφάτο πακιστανικό παρά ευρώ χωρίς επίδομα κεραίας''.

  ΑΥΤΟΙ ψήφισαν την κυρία Λιάζονται, ΜΕΤΑ το άνοιγμα των συνόρων, γιατί ήλπιζαν ακόμα σε διορισμό παιδεραστών.

  Να τους χαίρεστε. Η Ελλάς απέθανε, αυτό μας αξίζει. Καλό Χαλιφάτο.

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ30/01/2016 22:12:19

  Η χώρα όπου κυβερνούν τα Μη Σύνορα των Εξαρχείων και των τράφικερ, όπου νομοθετεί ο Κουφοντίνας και το κράτος με λεφτά του φορολογούμενου ανεβάζει έργα του Ξηρού, γιατί ''οι δολοφονίες της 17Ν είχαν κέντρο τον άνθρωπο'', απλά είναι εγκεφαλικά, ηθικά, εθνικά και οικονομικά νεκρή.

 8. Παράξενος avatar
  Παράξενος30/01/2016 22:27:00

  Η Τουρκία θα κινηθεί όταν ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει έξοδο από ΕΕ. Ο όχλος δε θα της αντισταθεί γιατί δε βάζει τίποτα πάνω από τη ζωούλα του.

 9. giorgos avatar
  giorgos30/01/2016 22:43:07

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ & ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ & ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2010 ΣΤΑ 220 δις ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ & ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ . ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ & ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

 10. Vassilis avatar
  Vassilis30/01/2016 22:58:27

  ΠΙΣΣΑ και ΠΟΥΠΟΥΛΑ οσο ειναι νωρις γιατι οπως το πανε μαλλον για λιθοβολισμο τους βλεπω.-

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης30/01/2016 23:55:35

  Εχεις δίκιο. Όμως συμβάλεις με το διαχωρισμό των ανθρώπων της παράταξης σε Καραμανλικούς κλπ ....Έτσι χάνουμε εμείς και κυβερνούν οι άλλοι...Αυτό θέλουν τα λαμόγια ..!!!!!!!

 12. δημης avatar
  δημης31/01/2016 02:02:40

  ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ::;;;;;
  Μιας και :
  -Φτιάξαμε μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  -Ανάπηρη στην ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ με τη μή εκλογή της ηγε΄σιας της Δικαιοσύνης...
  -Απροσάρμοστη στην πιστή και καθολική εφρμογή των ΝΟΜΩΝ
  -Εξαρτημένη από ΕΣ-ΕΞ συμφέροντα, οικογένειες και παρέες..
  -Δημοκρατία των ανεύθυνων και ατιμώρητων υπουργών -των ασύδοτων συδικαλιστών -των μοσχοαναθρεμένων δημοκρατων "γνωστών αγνώστων ".....
  -Δημοκρατία -Άσυλο και εκδοτήριο πιστοποιητικών δημοκρατικότητας με κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα παιδιατα δικά μας "τα αριστερά "...
  -Δημοκρατία των άχρηστων των υπάκουων των κάτω του μετρίου του νεποτισμού ...των πελατειακών σχέσεων του οστρακισμού των Αρίστων
  -"δημοκρατία "του γυάλινου τόσμου της τηλεόρασης όχι του βιβλίου του θεάτρου της μουσικής ...
  --Δημοκρατία της υποχρηματοδοτούμενης Παιδείας ,της ενθάρρυνσης του κοματισμου σε όλες τις βαθμίδες της......
  Καιρός να κατεβούμε από τα σύννεφα και να μην κάνουμε ότι πέφτουμε από αυτά .....
  Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΑ.

 13. ΤΤ avatar
  ΤΤ31/01/2016 02:15:41

  Γιώργο να σας απαντήσω εγώ. ΔΕΝ λέω κουβέντα για το χρέος, βρίζω τους παλαβούς των Εξαρχείων που ψήφισαν Μη Σύνορα.

  Άλλο η χρεωκοπία, άλλο η ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ.

  Άλλο επίσης το να νομοθετεί ο Κουφοντίνας. Για να αντιστρέψω το ερώτημα, το τυρί το είδατε (θα καταργούσαν ΕΝΦΙΑ, θα επανέφεραν παιδεραστές), την φάκα ΔΕΝ την είδατε;

  Δεν είδατε ότι έλεγαν No borders, να επανέλθουν οι καταχραστές που απέλυσε ο κακός Άδωνις , να έρθει όλο το Πακιστάν;

  Ποιός έχει τα ταπεινά κίνητρα, ποιός είναι ο ανερμάτιστος από τους δύο;

 14. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος31/01/2016 02:24:22

  Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν εν ου παικτοίς, δηλαδή αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι πράγματα που δεν θα έπρεπε, διότι είναι πολύ σοβαρά, πολύ κρίσιμα και έχουν ιερό χαρακτήρα, χωρίς αιδώ και περίσκεψη. Με κακεντρέχεια και μισαλλοδοξία για τους επιτυχημένους, που ήδη τους εξαθλίωσαν στον τυχοδιωκτική ισοπέδωση που επιδιώκουν. Με κρυφές ατζέντες και απειλές όσων δεν συμμορφώνονται προς τις ιδεοληπτικές τους εμμονές. Με ολιγωρίες και παλινωδίες και παιδιάστικες τακτικές ανταρτοπόλεμου. Σαν να έχουν σκοπό να αφανίσουν όλη μας την ιστορική διαδρομή, χωρίς όραμα, διαπραγματευτική τακτική και πατριωτική ευθύνη. Επιχαίρουν που το Αιγαίο, ανοικτή θάλασσα της ειρήνης και της αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς, γίνεται υγρός τάφος των ταλαιπωρημένων μεταναστών και προσφύγων και σιγοντάρουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, μένοντας ηθελημένα άπραγοι στην πυρκαγιά που ξαπλώνεται και μπορεί να μας αφελληνίσει. Ίσως γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν ανταλλάγματα στην διαπραγμάτευση, επισύροντας την ανθρωπιστική σημαία για τους χειμαζόμενους μετανάστες. Αυτό όμως συνιστά προμελετημένη καταστροφή της εσωτερικής σύνθεσης και του κοινωνικού ιστού της χώρας, που με την φτωχοποίηση του συνόλου των Ελλήνων, την οδηγεί σε μια προεκπληρούμενη προφητεία, αναπότρεπτης εθνικής τραγωδίας.

 15. Γιάννης Οικονομόπουλος avatar
  Γιάννης Οικονομόπουλος31/01/2016 06:09:53

  @giorgos
  Επειδή το χρέος μιας χώρας δεν μετράται και δεν μελετάται οικονομοτεχνικά, σε απόλυτους αριθμούς αλλά σε σχέση με το ΑΕΠ της κάθε χώρας. Έτσι, το 2009, η ΝΔ παρέδωσε το χρέος στο 112% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα και μετά την εξαετή μνημονιακή σφαγή, στην οποία μας έχωσε ο ΓΑΠ και το εξαιρετικής συλλήψεως πρόγραμμα των δανειστών, στο οποίο και επιμένουν (γιατί άραγε;) το ελληνικό χρέος είναι στο μη διαχειρίσιμο 180% του ΑΕΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.