Εθισμένοι στη βία
26/10/2017 14:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθισμένοι στη βία

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης αλλά και η χθεσινή καταδρομική επιδρομή των μπαχαλάκηδων στον Ευαγγελισμό, δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα και βεβαίως είναι το ίδιο έργο, το κακοπαιγμένο όταν συμβαίνει κάτι και όλοι σπεύδουν να το καταδικάσουν… πλην ίσως του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μάτια μόνο για τους αγαπημένους του επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να καταδικάσει τέτοια γεγονότα που είναι απλά η Ελλάδα του σήμερα. Είναι μέρος της καθημερινότητάς μας τα επεισόδια, οι ξυλοδαρμοί, οι μολότοφ, οι απειλές, το σπάσιμο και κάψιμο περιουσιών. Κι αν κάνουν κάτι καλά οι μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόροι, αναρχικοί ή όπως αλλιώς μπορούμε να τους πούμε, είναι ότι έχουν εθίσει την κοινωνία στη βία. Σπάνε ένα αστυνομικό τμήμα και ο κόσμος λέει: «Ε και τι έγινε. Μπάτσοι είναι δεν θα πάθουν τίποτε».

Ορμάνε στα γραφεία γιατρών και τους απειλούν και βρίσκονται κάποιοι να πουν «σιγά τα αίματα. Τα… παίρνουν οι γιατροί, άρα καλά τους κάνουν».Δολοφονεί κάποιος έναν δικηγόρο και αμέσως το θύμα γίνεται βορά στα σκυλιά.

Καίνε το βιβλιοπωλείο του Άδωνι, του Κώστα, του Μήτσου κ.λπ, και αμέσως το δικαιολογούν ως επαναστατική πράξη.

Μπουκάρουν στη Βουλή ή κάνουν παρέλαση στα Εξάρχεια με όπλα και ο κόσμος τους θεωρεί ακτιβιστές. «Αν δεν τα κάνουν αυτά οι νέοι τότε ποιοι θα τα κάνουν; Άλλωστε… έχει καθαρίσει η περιοχή από ναρκωτικά», λένε οι κακοθελητές.

Έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη. Για το γεγονός ότι η καθημερινότητα έχει γίνει αβίωτη επειδή οι αναρχικοί αισθάνονται άνετοι, ελεύθεροι κι ωραίοι για να κάνουν τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει οι ινστρούχτορες.

Όποιος γράφει γι’ αυτά τα θέματα είναι ταυτόχρονα ακροδεξιός, φίλος του Άδωνι, οπαδός του Σαμαρά, ρατσιστής και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα. Τολμάς να αναφερθείς στα Εξάρχεια κι αμέσως σου βάζουν τη στάμπα του συντηρητικού, του φασίστα που θέλει να αλλάξει τη… φυσιογνωμία της περιοχής. Πλήρης επικράτηση της “μπαχαλοποίησης” με τη βοήθεια της αριστερής κυβέρνησης και την χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος από την αντιπολίτευση. Διότι δεν αρκούν οι ανακοινώσεις καταδίκης επεισοδίων, εκτός κι αν πρέπει να υπάρξει θύμα για να γίνει και η απαραίτητη κινητοποίηση. Χρειάζεται ξεσηκωμός για τα θέματα ασφάλειας, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες που έχουν αποκοιμηθεί από την… επαναστατική δράση των “παιδιών”.

Όμως, και οι ανακοινώσεις - προαναγγελίες επιθέσεων σε pet shops, κρεοπωλεία κ.λπ. δείχνει αφενός τη φαιδρότητα της όλης υπόθεσης και αφετέρου ότι οι τύποι έχουν ξεσαλώσει και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Μέχρι και στις εκλογές μπορεί να κατέβουν με μανιφέστο «σώστε τα χάμστερ από τους δολοφόνους».

Ίσως να θεωρούν κάποιοι αστείο το όλο σκηνικό. Όμως, κανείς δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα η οποία διατηρεί σήμερα στρατό πολιτοφυλακής που κάνει ό,τι θέλει με την ανοχή της κυβέρνησης. Που παρεμβαίνει όποτε θέλει και που είναι μάλιστα και μέρος του πολιτικού σκηνικού μας, της ζωής μας. Είναι κομμάτι μας κι εμφανίζεται όχι σαν μια παράνομη ομάδα ανόητων που θα έπρεπε να… σηκώνουν το σαπούνι στις φυλακές Κορυδαλλού. Αλλά επαναστάτες που κάνουν καλό στη χώρα.

Αυτό είναι το χειρότερο. Ο εθισμός στη βία είναι πιο καταστροφικός από τις μολότοφ και τις βόμβες.