Έρμαια των προδοτών
15/05/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρμαια των προδοτών

Ω του θαύματος. Δεν ασχολούμαστε με τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ενδιαφέρει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που από χθες καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης θα πάρουν έως και 30% μικρότερη σύνταξη απ’ ότι πριν μερικές ημέρες.

Κανείς δε νοιάζεται για τη φοροκαταιγίδα που έρχεται ή για τις υψηλές εισφορές που επιβάλλονται χωρίς αντίκρισμα. Ούτε για τον δημοσιονομικό κόφτη, την μεγαλύτερη ντροπή στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία.

Ο Τσίπρας για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται μετρ της επικοινωνίας καθώς τώρα έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην πολιτική. Με τα σενάρια για ανασχηματισμό και τα πρόσωπα που ακούγονται και με την πρόταση για νέο εκλογικό νόμο, που ασφαλώς ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες διαβάζουν και ακούνε διάφορες φήμες και ξεχνάνε τι ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες και τα νομοσχέδια που θα έρθουν μέχρι τις 24 Μαΐου.

Θα κάνει ο Αλέξης διεύρυνση προς το κέντρο; Θα μπούνε στην κυβέρνηση ο Χριστοδουλάκης, ο Ρέππας, ο Φλωρίδης, ο Καστανίδης, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Κουβέλης ή η κόρη του, η Κατσέλη ή Οδυσσέας Βουδούρης;

Θα βρει ο Τσίπρας τεχνοκράτες που θα φέρουν την ανάπτυξη; Άραγε θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να «εισπηδήσει» στο μεταρρυθμιστικό κέντρο που διεκδικεί από την άλλη και ο Μητσοτάκης;

Και βεβαίως: Πότε θα ξυπνήσει ο Αλέξης και θα αρχίσει να παίρνει τηλέφωνα; Μετά την αξιολόγηση, μετά το Συνέδριο ή το φθινοπωράκι ώστε να μην καεί ο ανασχηματισμός το καλοκαίρι;

Κι από την άλλη: Θα ψηφίζουν και οι 17χρονοι; Θα πάρει κανένας μπόνους εδρών και πόσο θα είναι αυτό;

Όλη η ατζέντα διαμορφώνεται από τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου και τα υπόλοιπα κόμματα, ειδικά η ΝΔ, είναι απλά «παρακολουθήματα». Ο Τσίπρας κάνει παιχνίδι και οι άλλοι τον κοιτάνε σαν χαζοί αντί να αναδείξουν το μείζον πρόβλημα. Την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας που φέρνουν τα αριστερά μνημόνια. Μα καλά, θα κάνει κανένας καμιά περιοδεία στην Ελλάδα; Θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις; Θα κινητοποιήσει τον κόσμο; Θα γεμίσει καμιά πλατεία; Ο Κυριάκος που είναι; Έκανε μια επίσκεψη σε ένα σχολείο και τέλειωσε η μάχη της καθημερινότητας; Η Φώφη, ο Ποταμίσιος και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που χάθηκαν; Κάνουν συνέδρια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, τσακώνονται για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στο γάμο της Κεντροαριστεράς και αγνοούν παντελώς ότι ο κόσμος τους φτύνει. Τους φτύνει και αναγκάζεται να πάει στο μη χείρον βέλτιστον, όπως πιστεύει δηλαδή στον Τσίπρα. Ο οποίος μπορεί να είχε αυταπάτες και να τις ξεπέρασε όμως όλοι οι υπόλοιποι έχουν τις δικές τους αυταπάτες όταν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι θα εγκαταλείψουν εύκολα το γκουβέρνο.

Δεν τον αφήνουν οι επιχειρηματίες που κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικές δυνάμεις, και εντός της Δεξιάς, που θεωρούν ότι το «παιδί είναι καλό και τα καταφέρνει μια χαρά».

Αν λοιπόν δεν υπάρξει μια γενικότερη κινητοποίηση ο Τσίπρας θα διαμορφώνει κατά πως γουστάρει την πολιτική ατζέντα, όλοι θα τον κοιτάνε σαν χάνοι κι αυτός θα κερδίζει χρόνο.

Αγαπητοί Έλληνες, δεν είναι ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο εκλογικός νόμος το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η ίδια η κυβέρνηση και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την πατρίδα και όλους εσάς. Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με το δέντρο, θα παίρνει φωτιά το δάσος. Κι όσο θα συντελείται ο βιασμός της Ελλάδας και της δημοκρατίας από την ψευτοαριστερά εμείς όλοι, και κυρίως οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, θα ασχολούνται με τα ελάσσονα.

Κανένα όραμα, καμιά εθνική στρατηγική, κανείς ηγέτης να πάρει από το χέρι τη χώρα και να την βγάλει στο ξέφωτο. Το ερώτημα είναι βασανιστικό: Τι πατρίδα θα παραδώσουμε μωρέ στα παιδιά μας;