Επιχείρηση... Αποπροσανατολισμός
07/06/2016 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση... Αποπροσανατολισμός

Αλλαγή ατζέντας με στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, επιχειρεί η κυβέρνηση βάζοντας στο τραπέζι τη Συνταγματική αναθεώρηση. Η σκόπιμη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη ότι μπορεί να πάει η χώρα σε δημοψήφισμα για απλή αναλογική και αλλαγές στο Σύνταγμα δείχνει ότι θα περάσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο με... κυβερνητικές παρλαπίπες σχετικά με το «όραμα» του Τσίπρα και του Κατρούγκαλου για το Σύνταγμα.

Φυσικά και δεν είχε με τίποτε άλλο να ασχοληθεί η Ελλάδα, αφού δεν έχει άλλα προβλήματα, ας κάνει κι ένα δημοψήφισμα ακόμη. Άλλωστε, αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι εύκολο να περάσει στον κόσμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να μας κάνει... μαθήματα Δημοκρατίας. Και ποιος να αρνηθεί κάτι τέτοιο;

Όμως, το σκηνικό που στήνει η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τον πολιτικό αυτισμό της. Ούτε καν αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, γιατί «καίγεται» σήμερα ο Έλληνας. Όταν κανείς δεν έχει να πληρώσει, η απαισιοδοξία έχει χτυπήσει «κόκκινο», τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό, οι επιχειρήσεις κλείνουν κάτω από το βάρος της φορολογίας, της αδιαφάνειας, της έλλειψης κινήτρων, η κυβέρνηση ρίχνει στην «αρένα» ένα... εύκολο θέμα. Εύκολο γιατί ποιος θα έλεγε όχι σε αλλαγές που χρειάζεται το Σύνταγμα; Ποιος δεν θα ήθελε πιο ευρεία αντιπροσώπευση με απλή αναλογική; Ένα τέτοιο δημοψήφισμα που θα συνέβαλε στην ανανέωση του Συντάγματος θα έπαιρνε... 99%. Ποιος θα αντιδρούσε π.χ. στο να μην υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή για τη διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα;

Όμως, αυτά τα θέματα λύνονται με ευρύ πολιτικό και κοινωνικό διάλογο και με ψηφοφορία στη Βουλή. Δεν έχει ανάγκη η χώρα, ούτε χρόνο για να χάνει, προκειμένου να κάνει δημοψήφισμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι του Τσίπρα είναι. Χρησιμοποιεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για να πιαστεί και να διασωθεί σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του.

Αγνοεί ή δεν θέλει να παραδεχθεί ότι το μυαλό του κόσμου είναι στο μέλλον του, στο πώς θα βγει από την κρίση η χώρα, πώς θα γίνει η μεγάλη μεταρρύθμιση που χρειάζεται το κράτος, πώς η Ελλάδα θα αναστηθεί, πώς θα φτιαχτεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο Τσίπρας μπορεί να το παίζει... Νίκος Γκάλης και να κάνει ταχυδακτυλουργικά με τη μπάλα του μπάσκετ, όμως, δεν θα γλιτώσει από την οργή του κόσμου. Οποια όπλα κι αν χρησιμοποιήσει, όσα δημοψηφίσματα κι αν διοργανώσει, όσα μαθήματα Δημοκρατίας κι αν μας κάνει.