Επιτηδευμένοι συριζαίοι...
10/08/2019 12:00
Του Factor X Jr
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτηδευμένοι συριζαίοι...

Μπορεί η νέα κυβέρνηση με την... άδολη υποστήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι οι μέρες του συριζαϊκού σκότους αποτελούν παρελθόν και ξετυλίγεται ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Και πολύ φοβούμαστε ότι εάν ο κύριος Μητσοτάκης και οι συνδαιτυμόνες του δεν αλλάξουν τακτική σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Επί της ουσίας η μόνη αλλαγή που έχει υπάρξει από την πτώση του Τσίπρα και της παρέας του είναι μια στοιχειώδης επιστροφή στην κανονικότητα.

Το μπάχαλο της συριζαίικης διακυβέρνησης δηλαδή αντικαταστάθηκε από τον γνωστό μεταπολιτευτικό πολιτικό καθωσπρεπισμό.

Με τους νέους κυβερνώντες εντούτοις να μοιάζουν με... επιτηδευμένους συριζαίους.

Καθώς μέχρι στιγμής έχουν διατηρήσει ανέγγιχτο τον πυρήνα της πολιτικής του Τσίπρα και για να επισκιάσουν την ανακολουθία τους ρίχνουν πυροτεχνήματα στον αέρα.

Όπως το επιτελικό κράτος, το οποίο μάλλον θα έπρεπε να ονομαστεί μητσοτακικό.

Ασχέτως αν θέλουν να το παρουσιάσουν ως μεγάλη μεταρρύθμιση, πρόκειται για τον απόλυτο συγκεντρωτισμό εξουσιών που δεν έχει στόχο την εξυγίανση του κράτους, αλλά τον πλήρη έλεγχο των πάντων και στα πάντα από τον Μητσοτάκη και τους «κολλητούς» τεχνοκράτες.

Διότι εάν ήθελαν να συντονίζουν το κυβερνητικό έργο όπως διατείνονται, θα έφτιαχναν μια σφιχτή ομάδα παρακολούθησης των υπουργών όπως έκανε π.χ. ο Σαμαράς και θα λυνόταν το πρόβλημα.

Αντίθετα προτίμησαν να στήσουν έναν υδροκέφαλο μηχανισμό που θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να εγκαθιδρύσει το καθεστώς του. Απλώς επειδή διαθέτει πολιτική πείρα λόγω οικογένειας δεν το κάνει άγαρμπα όπως ο Τσίπρας αλλά με... νομοθετικό τακτ.

Συνεχίζοντας την επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών οι νέοι κυβερνώντες έβγαλαν από την φαρέτρα την κατάργηση του ασύλου, την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την διεύρυνση των δόσεων, την ρύθμιση για τους ΟΤΑ, τις διατάξεις για την επιτροπή ανταγωνισμού, τα φάρμακα, τις συντάξεις, τα εργασιακά... κλπ.

Με εξαίρεση το άσυλο που δεν τόλμησαν να το καταργήσουν ολοκληρωτικά προφανώς για να μην ξεθωριάσει ο... μπλε ποταμίσιος σημιτισμός της κυβέρνησης και τις αλλαγές στα εργασιακά όπου ο εργοδότης θα μπορεί πάλι να απολύει κατά το δοκούν, τα υπόλοιπα ήταν αυτονόητες κινήσεις αποκατάστασης αδικιών και επαναφοράς στην αστική ομαλότητα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρηξικέλευθες τομές.

Κοινώς πασπαλίσματα για να κρύψουν την αποικιοκρατική - εθνομηδενιστική σκυτάλη που πήραν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς όμως δεν κρύβεται.

Στο Μακεδονικό η κυβέρνηση προέβη σε μεγαλειώδη κυβίστηση.

Στην οικονομία αναμένει τις εντολές από τις Βρυξέλλες. Μένει να δούμε αν τελικά θα της επιτρέψουν να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τα πλεονάσματα και ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν. Νέα μέτρα ή ξεπούλημα του κρατικού πλούτου;

Στο μεταναστευτικό ο αρμόδιος υπουργός ξεπέρασε ακόμη και την Τασία. Πλέον πρόσφυγες και λαθρομετανάστες δεν θα λιάζονται μόνο, αλλά θα μπορούν να ερωτεύονται και να παντρεύονται στην Ελλάδα. Και εις ανώτερα κύριε υπουργέ.

Στα εθνικά η κυβέρνηση έχει δεθεί ακόμη πιο σφιχτά κι από τον Τσίπρα στο άρμα των «συμμάχων» και αναμένει το θαύμα στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διενέξεων.

Φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά για την ασφάλεια της χώρας, αμφιλεγόμενα πρόσωπα που το μοναδικό τους προσόν είναι οι σχέσεις τους με τον μπαρμπα Σαμ.

Ας ελπίσουμε στο τέλος να χάσουμε μόνο το Καστελόριζο.

Με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής για το επόμενο δεκαήμερο, προτείνουμε στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την λεβεντογέννα Κρήτη.

Ίσως ο ηρωισμός του νησιού, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του, να τον εμπνεύσει και να αλλάξει ρότα.

Διαφορετικά ο χαρακτηρισμός του... επιτηδευμένου συριζαίου θα καταστεί ανεξίτηλος.