Ένας βοσκός στην Πίνδο…
28/02/2016 15:15
​Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας βοσκός στην Πίνδο…

Ποτέ το τουρκικό κράτος στην μακρά αγκαζέ συμπόρευση του με το παρακράτος δεν έδωσε δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή. Ο ισλαμοφασίστας, τρομοκράτης και δουλέμπορος Ερντογάν, σκουπίζει τα ματωμένα πασούμια του πάνω στα μούτρα όλης της Ευρώπης. Φτύνει πάνω στο διεθνές δίκαιο, στην καλή γειτονία. Κάθε μέρα σκοτώνει, βασανίζει, φυλακίζει πολίτες του. Αγκαλιά με το ISIS, το ψυχοπαίδι του, διαπράττει Γενοκτονία κατά των Χριστιανών, Σιιτών, Αλαουιτών, Κούρδων στην Μέση Ανατολή. Στέλνει τρομοκράτες στην Ευρώπη, τα κονομάει από λαθρεμπόριο πετρελαίου των αποκεφαλιστών, από το δουλεμπόριο των προσφύγων που ο ίδιος δημιουργεί.

Δείτε στο χάρτη το Καστελόριζο. Τώρα που γράφω έχει 200 κατοίκους και 1000 μουσουλμάνους πρόσφυγες και λαθραίους. Αν ήσασταν πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης που θέλει να πάει Ευρώπη, το τελευταίο μέρος που θα διαλέγατε, είναι να πάτε να κολλήσετε σε αυτό τον όμορφο βράχο στην κάτω ανατολική γωνιά της Μεσογείου. Πολύ απλά ο δουλέμπορος, ο νόμιμος δικτάτορας της Τουρκίας είπε: «Στείλτε 1000 στο Καστελόριζο».

Γιατί; Διότι χωρίς το Καστελόριζο δεν υπάρχει ελληνική ΑΟΖ που να εφάπτεται με αυτήν Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου. Στον αέρα η τετραμερής οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία.

Η Τουρκία δεν μας ρίχνει ούτε μια σφαίρα ντουφεκιού, μας ρίχνει όμως σαν πολυβόλο μουσουλμάνους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Τα βόρεια σύνορα έχουν de facto κλείσει κι έρχεται και το de jure. Θα κολλήσουν εδώ στρατιές ολόκληρες. Κι όταν τους τελειώσουν τα χρήματα, χώρια τους βαλτούς που ήρθαν με αυτή την αποστολή, θ’ αρχίσουν τα ντράβαλα. Μπορεί τότε ο δουλέμπορος να επικαλεστεί τα δεινά των μουσουλμάνων αδελφών του γι’ άλλη μια «ειρηνευτική επιχείρηση», έναν μικρό, τόσο δα Αττίλα ΙΙΙ. Δεν πιστεύω να αισθάνεστε ανασφάλεια με τον ακομβίωτο στρατάρχη ή τον χαρωπό μαιευτήρα που ήθελε να γκρεμίσει και τον φράχτη στον Έβρο; Ήδη μάθανε να λένε, σαν την Καλουτά, στους νατοϊκούς ναυταίους το «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα».

Ποιοι είναι οι στόχοι του βαθέος τουρκικού κράτους; Μέσω του μεταναστευτικού/προσφυγικού όπλου άλωση της Ευρώπης, διάλυση του ελληνικού συστήματος εθνικής ασφάλειας, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, καταπόνηση του προσωπικού, αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης, με συνεχώς διαθέσιμη πρώτη ύλη για προβοκάτσιες. Ακύρωση της ελληνικής ΑΟΖ, σπάσιμο του ενιαίου χώρου από εδώ έως το Ισραήλ και την Αλεξάνδρεια με τουρκική σφήνα, που θα είναι εφικτή με εκτουρκισμένο το Καστελόριζο ή με «ιδιαίτερο» καθεστώς του, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από τόν 25ο μεσημβρινό κι ανατολικότερα, με το καλό ή με το άγριο και το ΝΑΤΟ να κάνει τον μιλημένο επιδιαιτητή.

Η Αποτροπή της τουρκικής δολιότητας απαιτεί κλείσιμο των ανατολικών συνόρων μας, κάθε διαθέσιμο μέσο των ΕΔ και των ΣΑ, κράτηση σε ξερονήσια ως την απέλαση όλων των μη προσφύγων, ακόμη και φυσική εξόντωση των Τούρκων διακινητών κι εκμεταλλευτών των προσφύγων, καταγγελία της Τουρκίας παντού, Μαύρη Βίβλο της δράσης της κι απαίτηση κυρώσεων σε βάρος της.

Ακόμη κι αν όλοι μας τρελαθούμε και θέλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη της χώρας, να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης και διαφωνεί μόνο ένας (1) βοσκός σε μια πλαγιά της Πίνδου, η εθνική αλλά και τυπική νομιμότητα είναι με αυτόν. Και όποιοι οδηγούν το Έθνος στην έκπτωση, είτε ενεργώντας, είτε αδρανώντας, ας γνωρίζουν πως ανάμεσα στις πολυκατοικίες, ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά, υπάρχει ακόμη ένα άλσος με πεύκα κραταιά. Τα Έξι λίγο πιο ψηλά από τα άλλα …

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)