Ένα ακόμη κόλπο βγαλμένο από το παρελθόν...
02/02/2017 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα ακόμη κόλπο βγαλμένο από το παρελθόν...

Όπως ακριβώς το είχαμε φανταστεί. Οι «λαγοί» της κυβέρνησης είναι πολλοί. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των ακραίων κύκλων της Ευρώπης περισσότεροι του ενός, δηλαδή του Νίκου Ξυδάκη και όλη αυτή η συζήτηση που άνοιξε για τη δραχμή είναι ξεκάθαρα οργανωμένο σχέδιο του Μαξίμου. Αν είναι σχέδιο που πράγματι έχει βάση, δηλαδή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψουμε στη δραχμή, αυτό θα το δούμε εν καιρώ.

Το σίγουρο είναι ότι οι «λαγοί» που βγήκαν και κουνάνε τη φτέρη, το κάνουν αυτή τη χρονική περίοδο προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που έρχονται αμάσητα και από την κοινοβουλευτική ομάδα και από την κοινωνία.

Ένας «μπαμπούλας» πάντα χρειάζεται και μια γερή δόση... σανού ακόμη περισσότερο όταν η διαπραγμάτευση έχει πάρει φωτιά κι όταν οι απαιτήσεις των ξένων «καίνε».

Μετά τον Ξυδάκη οι κ. Κυρίτσης και Σπίρτζης μίλησαν ξεκάθαρα για προετοιμασία επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, και το ίδιο έκανε και η Σία Αναγνωστοπούλου. Όλοι τους στη γραμμή Ξυδάκη που είναι προφανώς γραμμή Μαξίμου και η οποία πρέπει να επικοινωνηθεί το ταχύτερο στην κοινωνία και σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Για το πόσο ανόητο είναι να συζητάμε για επιστροφή στη δραχμή το έχουμε αναλύσει. Ας αφήσουμε τους Συριζαίους να εκτίθενται.

Όμως, επειδή υπάρχουν και τα «ατυχήματα», επειδή υπάρχουν και οι ακραίοι που καραδοκούν, καλό είναι να μασάμε τα λόγια μας. Όμως, δεν μπορεί να μην αποκαλύψουμε το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση. Την ώρα που συζητάμε για μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή για φόρους που θα πλήξουν όλους τους Έλληνες. Την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θυμηθεί πως είναι καλύτερη από τον... Ιωάννη Μελισσανίδη στις κωλοτούμπες και να υπογράψει μέχρι και τις χαρτοπετσέτες του μπάρμπα Σόιμπλε, ρίχνει το «τυράκι» για να πέσει στη φάκα το ποντικάκι, ο λαός δηλαδή.

Ένα ακόμη κόλπο βγαλμένο από το παρελθόν...