Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
12/12/2019 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελληνοτουρκικά: Μερικές προτάσεις απεγκλωβισμού...

Πως θα μπορούσε ένα μικρό κράτος, που το ευνοεί η γεωγραφία του αλλά όχι οι γείτονές του, να εξορύξει φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ του, συμπεριφερόμενο ως κυρίαρχο, εντός πλέγματος πολυμερών συμμαχιών και διμερών σχέσεων, δρώντας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, με αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών του και με αποφασιστικότητα έναντι των όποιων προκλήσεων του επιφυλάσσει η Ιστορία και η Γεωγραφία του, διερωτάται σε σχόλιό του στο Antinews ο Ιεροφάντης.

Ιδού οι προτάσεις του:

1. Ενισχύω εσωτερικά το εθνικό και πατριωτικό συναίσθημα και καταπολεμώ τον εθνομηδενισμό, τη μαυρίλα, το μπόλιασμα, την ηττοπάθεια, τους Αντίχριστους και γενικά, τη διαβρωτική δράση κάθε είδους εθνοτερμίτη και εθνο-θρησκευτικοαποδομητή (ΜΚΟ, ΜΜΕ, (δήθεν) καλλιτεχνικό λόμπι, καθηγηταριό άεθνων με μούσι και ταγάρι, αλληλέγγυοι, κλπ).

2. Τιθασεύω το μεταναστευτικό ρεύμα, μονομερώς, με άμεσα μέτρα σκληρής αποτροπής, το οποίο, κατά παραδοχή όλων πλέον, συνιστά ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

3. Απελευθερώνω όσο πιο γρήγορα γίνεται την οικονομία μου και τους δρώντες σε αυτή, από τα δεσμά του σταλινικού κρατισμού, της σοσιαλμανιακής πολυνομίας, της αρνησιδικίας και του ασφυκτικού φορολογικού πλαισίου.

4. Δεν κάθομαι σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων προκαταβολικά με κανέναν, ούτε εκπέμπω μηνύματα προς οιαδήποτε κατεύθυνση, προδιαγεγραμμένου συμβιβαστικού πνεύματος για το οτιδήποτε.

5. Ξεκινώ διπλωματικό μαραθώνιο και δεν παρακαλώ, αλλά ασκώ πιέσεις, σε φίλους και συμμάχους, για καθαρές θέσεις υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο συμμετοχής σε κοινά fora.

6. Επανεξοπλίζομαι όσο πιο γρήγορα γίνεται (α) με βαριά οπλικά συστήματα από χώρες που εκτιμώ ότι πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά θα με ενισχύσουν και (β) με έξυπνες, εγχώρια ανεπτυγμένες λύσεις.

7. Στηρίζω ισχυρά, χώρες με τις οποίες αναπτύσσω στρατηγικές συγκλίσεις, στις δικές τους τακτικές επιδιώξεις, εφόσον αυτές δεν αντιστρατεύονται τον πυρήνα των εθνικών συμφερόντων μου.

8. Καταθέτω συντεταγμένες ΑΟΖ (σε όλο το εύρος της, μονομιάς) στα Ηνωμένα Έθνη και ζητώ πολιτισμένα και με διάλογο από όλους τους γείτονές μου, να συνεννοηθούμε.

9. Οριοθετώ ΑΟΖ με τους φίλους και συμμάχους γείτονες που αποδέχονται συνεννόηση και συνάπτω υψηλής διαβάθμισης διμερείς διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής.

10. Καθορίζω οικόπεδα εκμετάλλευσης και τα διανέμω σε ενδιαφερόμενους σε όλο το εύρος της ΑΟΖ (πχ η EXXON παίρνει ένα πακέτο με οικόπεδα στον Κυπαρισσιακό κόλπο, το Λιβυκό πέλαγος και ανοικτά του Καστελόριζου).

11. Στις φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, προτείνω προσφυγή στα διεθνή διαιτητικά fora, επί τη βάση αμοιβαίων συνυποσχετικών και χωρίς απειλή ή χρήση βίας, ή μονομερών ενεργειών αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων εκατέρωθεν.

12. Στην απειλή έμπρακτης αμφισβήτησης κυριαρχικού δικαιώματος από φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, απαντώ με, αναλογικές της απειλής, αποτρεπτικές ενέργειες.

13. Ασκώ πολιτική και δια της προβολής της ένοπλης ισχύος μου.

14. Στην έμπρακτη αμφισβήτηση κυριαρχικού δικαιώματος από φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, απαντώ με κλιμακούμενη άσκηση βίας που φτάνει μέχρι και σε συντριπτικό τοπικό πλήγμα στον αμφισβητία και επίδειξη τοπικής εναέριας και θαλάσσιας κυριαρχίας.

15. Φίλες και σύμμαχες χώρες που προβαίνουν σε έμπρακτες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων κατατάσσονται πλέον με όρους Εθνικής Στρατηγικής, στις εχθρικές χώρες.

16. Στην απειλή γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης από εχθρικές χώρες, διαθέτω δόγμα προληπτικού πλήγματος σε αυτές και κυρίως, μέσα και ανθρώπους, για να το εφαρμόσω.

Μια μικρή προσφορά απεγκλωβισμού από το Antinews.

Άραγε θα τολμήσει η κυβέρνηση να υιοθετήσει έστω και τις μισές;

Ίδωμεν….