Εκτός τόπου και χρόνου η ΝΔ
11/04/2018 18:00
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός τόπου και χρόνου η ΝΔ

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Είμαστε ένα βήμα πριν από το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Στη γειτονιά μας στήνεται καυγάς Ρωσίας με ΗΠΑ. Κινδυνεύει ο τουρισμός από τις πολεμικές ιαχές.

Και ταυτόχρονα ο Τσακαλώτος λέει ακριβώς αυτά που λένε όσοι έχουν σχέση με την οικονομία, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει ένα… μεταμνημονιακό μνημόνιο.

Κι ενώ δηλαδή έχει πάρει φωτιά ο… πωπός μας, στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με το αν ο Σαμαράς με το πρόσφατο άρθρο του χτυπάει τον Κυριάκο; Ασχολούνται με το να απαντούν στις προβοκάτσιες του Μαξίμου για το ποιος είναι αρχηγός και ποιος όχι;

Τρώνε το χρόνο τους με το να διαψεύδουν ότι υπάρχει πρόβλημα στο κόμμα;

Είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να υπάρχει έστω κι ένας στην οδό Πειραιώς που να τρώει το χρόνο του σε παραπολιτικές ανοησίες για τις οποίες ουδείς ενδιαφέρεται.

Είναι αυτό καθημερινότητα για ένα κόμμα που θα είναι σε λίγο καιρό εξουσία, αν ο λαός του δώσει την εντολή; Πραγματικά απορούμε ακόμη και με το να υπάρχουν κάποια γαλάζια στελέχη που να κάνουν τέτοιες διαρροές, να λένε σε δημοσιογράφους τι θα γράψουν και να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Μη γράψεις αυτό. Μη γράψεις εκείνο. Ο Κυριάκος είναι μια χαρά, ισχυρός, θα είναι αυτοδύναμος. Ο Σαμαράς στηρίζει Μητσοτάκη, δεν ενδιαφέρεται για την αρχηγία». Κάτι τέτοια διαρρέονται και κάποιοι έχουν και την άποψη ότι είναι σοβαρές κουβέντες που πρέπει να δώσουμε σημασία.

Μα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχουν πάθει ιδρυματισμό; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς με τα εσωκομματικά τους; Ότι ο κόσμος αγωνιά για τον πόλεμο, για την τσέπη του, για την ασφάλειά του;

Και δεν τον νοιάζει τι κάνει ο Κυριάκος, ο Αντώνης, ο Κώστας, ο Αλέξης, η Φώφη ή ο κάθε ένας πολιτικός που κρύβεται μέσα στα κάστρα του και στα καπετανάτα του και χάνει την αίσθηση με την πραγματικότητα.

Τα κόμματα αν θέλουν να ξανακερδίσουν τον κόσμο πρέπει να αλλάξουν και πρέπει να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία. Όχι με τη λογική των… ακτιβιστών μπαχαλάκηδων της αριστεράς. Αλλά με τη λογική της επίλυσης των προβλημάτων, της δημιουργίας οραμάτων, της υπηρέτησης της δημοκρατίας και των θεσμών, της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας.

Η ΝΔ ως αστικό κόμμα ακούει ή θα κάνει και πάλι τα λάθη του παρελθόντος που την έφεραν στη δυσάρεστη θέση να βλέπει τον ανύπαρκτο Γιώργο πρωθυπουργό και τον επικίνδυνο Αλέξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων;