Εξοντώστε τον
15/03/2018 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξοντώστε τον

Γράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημοσιογράφος

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σκληρό καρύδι. Έχει τη στόφα του Δεξιού που δεν υποχωρεί. Του πολιτικού που μας αρέσει ή όχι, δίνει τον αγώνα όπως τον νομίζει και που δεν βάζει νερό στο κρασί. Το απέδειξε και το αποδεικνύει, πολλές φορές ακόμα κι αν χρειάζεται να γίνει δυσάρεστος και προς τον δικό του πολιτικό κόσμο.

Μπορεί στη διαδικασία της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή οι περισσότεροι να στάθηκαν στο δικαιολογημένο κι ανθρώπινο δάκρυ του Παναγιώτη Πικραμμένου. Όμως ένας πολιτικός άνδρας δεν λυγίζει. Ετοιμάζεται να δώσει αγώνα και να πονέσει τον αντίπαλο. Αυτό θα κάνει και ο Αντώνης Σαμαράςκατά όλων όσων συκοφαντούν.

Χθες λοιπόν είδε το φως της δημοσιότητας μια «αποκάλυψη». Πως δήθεν ο πρώην πρωθυπουργός είχε ιδιοχείρως στείλει σημείωμα στη Novartis κι άλλα χαριτωμένα όπως τα περί πρόσκλησης του σε ημερίδα στο Νταβός από τη φαρμακευτική. Σαφώς ο Αντώνης Σαμαράς ούτε το Νταβός επισκέφθηκε, ούτε υπάρχει κάτι σοβαρό στην όλη ιστορία.

Δεύτερον, παρουσιάζουν ως στοιχείο… «ενοχής», σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα. Που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες.

Όμως το να επιδιώκει η κυβέρνηση κάθε τρεις και λίγο, μόλις στριμώχνεται με περιπτώσεις όπως αυτή του Μακεδονικού ή του Ιβάν Σαββίδη σε μια λογική «Novartis δια πάσαν νόσο…» να ρίχνει λάσπη, είναι μια τακτική που έχει μικρό χρονικό ορίζοντα. Μια στρατηγική – μη στρατηγική που δείχνει κάτι βαθύτερο. Τη γύμνια όσων έστησαν μια κακή φάρσα και την ένδεια εξεύρεσης πραγματικών στοιχείων.

Με στρακαστρούκες και δήθεν αποκαλύψεις, σκάνδαλο που να πλήττει ένα πολιτικό πρόσωπο κύρους επιπέδου πρωθυπουργού χώρας δεν υπάρχει. Κατά το πρότυπο της παλιάς ταινίας λοιπόν εμείς επιμένουμε: ή «show me the money» ή να σταματήσουν οι σαχλαμάρες και το κακό θέατρο.

Δεν μπορεί ένα σημείωμα, ένα τηλέφωνο που κάποιος έγραψε και μια πρόσκληση από αυτές που πολιτικά πρόσωπα δέχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά να θεωρούνται «συγκλονιστικά στοιχεία». Δεν μπορεί εδώ και ένα μήνα κάποιοι να επιδιώκουν να διασύρουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με αστειότητες.

Και τελικά με οπλοστάσιο σαν κι αυτό, το πιθανότερο είναι πως όχι μόνο δεν θα καταφέρουν την εξόντωση των πολιτικών που θέλουν να εμπλέξουν αλλά θα καταφέρουν το αντίστροφο. Μάλλον οι ίδιοι θα είναι που τελικά θα «αυτοεξοντωθούν». Ηθικά, πολιτικά και σε επόμενη φάση και ποινικά. Γιατί καλά τα χωρατά, όμως αν δεν αποδειχθεί η ενοχή όσων σήμερα καταγγέλλονται, θα έλθει η στιγμή που θα αναζητηθούν άλλου τύπου ευθύνες. Κι αυτές μόνο πολιτικές δεν θα είναι.

ΥΓ: Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε και μια άλλη «παράσταση» που στήνεται. Αυτήν της κατάδειξης του πρώην πρωθυπουργού ως του πραγματικού πολιτικού φίλου του Ιβάν Σαββίδη. Αυτά έγραφε η … έγκυρη – τρομάρα της – Εφημερίδα των Συντακτών. Κι όμως. Ο Πόντιος επενδυτής ήταν που σε συνέντευξή που σε εμένα προσωπικά έδωσε απέδιδε μομφές κατά του Αντώνη Σαμαρά και υποστήριζε ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα. Είπαμε λοιπόν σύντροφοι: προπαγάνδα, προπαγάνδα, όμως προσοχή μη χάσετε και τα μυαλά σας ε;

Πηγή: lastpoint.gr