Έξω οι βλάχοι από το Μαξίμου
25/10/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έξω οι βλάχοι από το Μαξίμου

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν; Τι θέλει ο Λάκης Λαζόπουλος δίπλα στον Τσίπρα και τον Ολάντ; Πώς διασκεδάζουν αυτοί οι τρεις στο νυχτερινό κέντρο και πώς την επόμενη ημέρα ο Λάκης «φάντης μπαστούνης» εμφανίζεται και στο Γαλλικό Ινστιτούτο που έχει διοργανώσει εκδήλωση για νέους καλλιτέχνες στους οποίους ο Γάλλος πρόεδρος αφιέρωσε λίγο χρόνο είτε γιατί πιστεύει πράγματι στον πολιτισμό είτε για λόγους αβρότητας;

Γενικώς, είναι ο Λαζόπουλος ο επίσημος εκπρόσωπος του Συριζαίϊκου πολιτισμού; Είναι αυτός η εικόνα που θέλει να βγάλει η Ελλάδα στο εξωτερικό; Τι θα έλεγε άραγε ο Φρανσουά, ο αγαπητός Πρόεδρος αν μπορούσε να δει και να καταλάβει για μια φορά έστω τι είναι αυτό που πραγματικά εκπροσωπεί ο Λάκης ο γύφτος του Αλτσαντίρι;

Είναι άραγε αυτό που θέλει η χώρα που γέννησε έναν απίστευτο πολιτισμό να την εκπροσωπεί ένας Λάκης κι ένας Μπαλτάς ως υπουργός; Είναι τέτοια η κατάντια της πατρίδας που στο πλευρό του Αλέξη δεν βρίσκονται σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά ο Λαζόπουλος;

Όσοι ξέρουν την ιστορία του εθνικού διασκεδαστή, του βασικού εκπροσώπου της στρατευμένης, προπαγανδιστικής stand up comedy θα θυμούνται ότι έκανε τα πάντα για να μην υπηρετήσει την πατρίδα. Να βγει Ι5 γιατί είχε… ψυχολογικά προβλήματα. Είναι ο ίδιος που φιλοξενήθηκε στην αυλή του Πασοκιστάν και της Μιμής, πέρασε μια φάση με τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη για να καταλήξει να γίνει ο… Γκαίμπελς της Αριστεράς στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Χρησιμοποιώντας το χιούμορ που «τσακίζει κόκκαλα», ένα ακροατήριο τζάμπα που τον ακούει με ανοικτό το στόμα, και μια θεματολογία από αυτές που ο κόσμος θέλει να ακούει, έχει καταφέρει να γίνει ο κύριος εκφραστής της αριστερής θολοκουλτούρας. Και είναι αλήθεια, τα καταφέρνει μια χαρά. Μέχρι και την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αντέξει κι αυτός και να στηθεί στα τέσσερα όπως και ο φίλος του ο Αλέξης.

Έκανε μια και μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση τους τελευταίους μήνες κι αυτή ήταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τυχαίο;

Όμως, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο Λάκης αλλά τι είναι για τον ελληνικό πολιτισμό και γιατί να είναι δίπλα στον πρωθυπουργό και σε έναν τόσο υψηλά ιστάμενο προσκεκλημένο όπως ο Ολάντ. Τι να είπαν άραγε για τον πολιτισμό της χώρας μας και τι εμπειρίες να αντάλλαξαν;

Είναι απλά τα πράγματα. Ο Λάκης ο γύφτος είναι αυτό που θέλει ο Τσίπρας. Εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα της πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστερά. Μια κλειστή, περιχαρακωμένη και ψεκασμένη χώρα, μια συντηρητική κοινωνία που κάθεται στον καναπέ και ακούει τις αρλούμπες του Λαζόπουλου, γελάει, κάνει κριτική, βρίζει όσους του «επιβάλλει» ο τηλεδιασκεδαστής. Αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτε για να αλλάξει ο ίδιος και η χώρα του. Ο Λάκης του έμαθε να τρώει κουτόχορτο σε ζωντανή μετάδοση κι όταν αυτός πλουτίζει και το παίζει αριστερός του χαβιαριού, το χάπατο ο τηλεθεατής – ψηφοφόρος βρίζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αποθεώνει τον Αλέξη.

Τι καλύτερο για τον Τσίπρα, τον αμόρφωτο, επαρχιώτη, ιδεοληπτικό και ψεύτη πολιτικό από το να έχει φίλο του έναν… Λάκη. Αυτή είναι η Ελλάδα του Αλέξη, αυτούς τους ανθρώπους του… πολιτισμού χρειάζεται.

Όχι, δίπλα στον Ολάντ δεν βρέθηκαν άνθρωποι σοβαροί στη χώρα αυτή που τιμούν την πατρίδα από το δικό τους μετερίζι. Δεν βρέθηκε ο Λάνθιμος ο σκηνοθέτης που βραβεύεται παντού, ούτε η σκηνοθέτης Ραχήλ Τσαγκάρη.

Δεν ήταν εκεί νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, δεν ήταν η… δεξιά Περιστέρη της Αμφίπολης. Δεν ήταν άνθρωποι που έστησαν και συντηρούν το Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν ήταν κανείς τους. Αυτοί είναι από άλλο ανέκδοτο, όχι από αυτά που λέει ο Λάκης και ξεραίνονται όλοι στα γέλια.

Η Ελλάδα των Λαλάκηδων είναι εδώ και είναι κυρίαρχη. Και θα μας εκπροσωπεί για καιρό, ακόμη κι όταν θα έρχονται σημαντικοί ξένοι στην ευρωπαϊκή αυτή επαρχία. Ο Αλέξης είναι αυτός που είναι, δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο φίλο από τον Λαζόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/10/2015 09:12:20

  Ο Λάκης είναι η συνέχεια του Καραγκιόζη.Δεν πρέπει να υποτιμάται ο ρόλος του Καραγκιόζη στον νεοελληνικό λαικό πολιτισμό.Τελικά η διαφορά δεξιάς - αριστεράς στην Ελλάδα είναι περισσότερο πολιτιστική παρά ταξική.
  Η δεξιά πάντα έτεινε προς το αρχαιοελληνικό ιδεώδες,μια δύσκολη πορεία να μεταμορφωθεί ένας λαός που ήταν δευτέρας κατηγορίας υπήκοος μιας παρακμασμένης αυτοκρατορίας όπως η οθωμανική σε ευρωπαικό την στιγμή που η Ευρώπη θεωρεί ένα από τα θεμέλια του πολιτισμού της την αρχαία Ελλάδα.Από εκεί και η καθαρεύουσα,και τα αρχαία και η μίμηση της Δύσης και το ανήκομεν εις την Δύσιν.Η τάση αυτή έδωσε πολλά,πέτυχε να γίνει η Ελλάδα το πλουσιότερο κράτος των Βαλκανίων αλλά προκάλεσε και μεγάλες αντιδράσεις και προκαλεί ακόμη.
  Από την άλλη μεριά η αριστερά πάντα είχε αλλεργία στους "καθαρευουσιάνους" και την έψαχνε στον λαικό πολιτισμό,ο οποίος όμως λαικός πολιτισμός όπως και να το κάνουμε είναι ένας πολιτισμός μεσανατολίτικος και βαλκανικός,ο πολιτισμός υποτελών ραγιάδων ενός ισλαμικού κράτους,δηλαδή ο πολιτισμός του Καραγκιόζη.
  Αυτή η τάση έγινε εξουσία πρώτη φορά το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου την ίδια στιγμή που μπαίναμε στην ΕΟΚ με τη λυσσώδη προσπάθεια Καραμανλή.
  Αυτή η αντιφαση μας ακολουθεί παντού ως τώρα : ο Λαζόπουλος στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι ακριβώς αυτό : ο συμβολικός Καραγκιόζης στα ευρωπαϊκά σαλόνια γιατί όπως είπε και ο Γιούνκερ για να δικαιολογήσει την ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη "Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να είναι στη Β΄Εθνική",μόνο που ο Πλάτωνας έζησε πριν 2.500 χρόνια ενώ ο Καραγκιόζης είναι πολύ πιο πρόσφατος.

 2. Ηλιοποτης avatar
  Ηλιοποτης 25/10/2015 09:59:48

  Θερμότατα συγχαρητήρια για το άρθρο!
  Βάναυση η προσβολή. Τραυματική για όλους μας. Διότι οι επιλογές προσώπων απο εναν Πρωθυπουργό
  έχουν πάντα συμβολική αξία.
  Τιμούν δηλαδή τον άριστο. Που ευρισκομενος δίπλα στον ξένο επισκέπτη, θα κανει τους Ελληνες υπερήφανους.
  Ο Τσιπρας δεν τίμησε την Ελλάδα. Αποτίμησε απλά το πολιτιστικό βάρος του κόμματός του.
  Με ελάχιστα σοσιαλιστικά γραμμάρια σοβαρότητας.
  Γράφοντας άλλη μια φορά την Πατρίδα μας στα παλαιότερα αριστερά υποδήματά του....

 3. Bill avatar
  Bill 25/10/2015 10:43:31

  Αν γνώριζα γαλλικά θα έστελνα επιστολή στον Γάλλο Πρόεδρο με όσα ό γύφτος Λάκης του έσερνε τότε με το σκάνδαλο Τιαρβελερ,ελεγε ότι τον βλέπει και γελαει , τώρα που τον είδε από κοντά γέλασε άραγε; και καλά ο Τσίπρας πήρε μαζί του έναν όμοιό του η Γαλλική πρεσβεία που έστειλε τις προσκλήσεις δεν γνώριζε τις απόψεις του Λαζόπουλο για τον πρόεδρό της;

 4. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 25/10/2015 16:27:40

  δεν μου αρέσει καθόλου ο τίτλος του άρθρου!

 5. Χρονογράφημα avatar
  Χρονογράφημα 25/10/2015 19:21:45

  Διαβάζοντας το άρθρο σας, θυμήθηκα ότι φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο Χορν, ο Μινωτής κι ο Χατζηδάκις...

 6. Mr.Panos avatar
  Mr.Panos 25/10/2015 23:08:42

  Kαλά ολα αυτά αλλά εχθες η προχθές τον είδα στον αντένα να βρίζει χυδαία τον Ολάν!!!

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 26/10/2015 00:14:19

  Δεν είμαι βλάχος, αλλά βλάχοι σημαίνει Ρωμαίοι, μη στρατιώτες. Συνεκδοχικά, αγρότες.

  Θα ήμουν υπερήφανος για τέτοια καταγωγή, Ρωμα'ι'κή.

  Οι Πολωνοί ακόμα και σήμερα λένε την Ιταλία ''Βλωχ''.

 8. deltaplus avatar
  deltaplus 26/10/2015 00:59:58

  Πολλα συγχαρητηρια για το αρθρο.....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ...

 9. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 26/10/2015 17:10:12

  Η αριστερά της παρακμής και της ισοπέδωσης. Μεγαλεία.

 10. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 26/10/2015 17:15:10

  Είναι μιά επιβεβαίωση και ο Λάκης για να καταλάβουμε τι είχε στο μυαλό του ο Τσίπρας, αυτός ο αγνός πατριώτης που λυπήθηκε τους έλληνες που υπέφεραν από τα μνημόνια και είπε να βάλει ένα χεράκι να τους βοηθήσει..... και τελικά βρέθηκε να βοηθά τα φιλαράκια του και τους κολλητούς και όσους άλλους έτρεξαν να συνδράμουν το τολμηρό το παληκάρι το γενναίο που πολέμησε μόνο του στα μαρμαρένια αλώνια και νίκησε τον εαυτό του. Την τσεπούλα τους κύριοι, γι αυτήν μας δουλεύουν ψιλό γαζί και βέβαια θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο θα υπάρχουν αδαείς και ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι και οπαδοί της μιάς δεκάρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.