Είναι ντροπή να μας κουνάνε το δάκτυλο οι Σκοπιανοί
12/04/2016 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι ντροπή να μας κουνάνε το δάκτυλο οι Σκοπιανοί

Η χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Σκοπιανός πρόεδρος στο Mega, μία μέρα μετά από τα επεισόδια στην Ειδομένη είναι μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ελληνική διπλωματική ιστορία. Όχι γιατί τα όσα είπε ο Γκ. Ιβανόφ ήταν προκλητικά και γιατί η επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση ήταν άθλια αλλά γιατί... είχε δίκιο.

Δυστυχώς η ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά και η διάλυση στο εσωτερικό της χώρας δίνουν λαβή και στους γυφτοσκοπιανούς να μας επιτίθενται με πρωτοφανή τρόπο αλλά και να έχουν και δίκιο. Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της FYROM:

•«Οι Αρχές της “Μακεδονίας” πήραν όλα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές για να αποτρέψουν την απόπειρα για μαζική είσοδο μεταναστών στην επικράτειά μας. Επομένως, καλώ την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα να εκκενώσει τον καταυλισμό της Ειδομένης από όπου ξεκίνησαν αυτές οι παράνομες απόπειρες να περάσουν οι μετανάστες στην επικράτειά μας και να διασχίσουν το διάδρομο που έκλεισε με απόφαση των Βρυξελλών».

•«Είχαμε ζημιές σε μέσα και εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας και σε περιουσίες ιδιωτικές και κρατικές. Αντί να στέλνει διαβήματα το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών έπρεπε να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους εθελοντές -τους ανθρώπους που οργάνωσαν όλα αυτά και μοίραζαν φυλλάδια στα Αραβικά προετοιμάζοντας παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε όλες τις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όλα είναι καταγεγραμμένα».

•«Όσο ισχύει αυτή η απόφαση, θα τη σεβαστούμε και δεν θα επιτρέψουμε την παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας. Δεν αρμόζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που συμμετείχε στην απόφαση για το κλείσιμο του διαδρόμου να μη σέβεται αυτήν την απόφαση και να θέτει σε κίνδυνο την επικράτεια γείτονος χώρας επιτρέποντας την παράνομη είσοδο μεταναστών. Δεν υπήρξε συντονισμός, ούτε είχαμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη. Αν είχαμε πληροφορίες, θα το είχαμε αποτρέψει και θα λαμβάναμε μέτρα».

•«Η προσφυγική κρίση ήταν μια ευκαιρία για βελτίωση των σχέσεων “Μακεδονίας”-Ελλάδας διότι αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση που επηρεάζει και τις δυο χώρες. Η ελληνική πλευρά όμως έχασε την ευκαιρία. Υπάρχει ακόμη χρόνος».

•«Σε ό,τι αφορά τη 'Μακεδονία' και τις υποχρεώσεις της έχουμε κάνει τα πάντα. Εναπόκειται πλέον στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη 'Μακεδονία'”.

Αυτά τα απίστευτα είπε ο Ιβανόφ και το βήμα του το έδωσε η ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και δυστυχώς επαναλαμβάνουμε έχει απόλυτο δίκιο. Η κυβέρνηση φταίει που οι αλληλέγγυοι και τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι γουστάρουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Η κυβέρνηση φταίει γιατί ακόμη και ξένα γκρουπούσκουλα εισβάλλουν στην Ελλάδα, κάνουν την προπαγάνδα τους, ξεσηκώνουν τους απελπισμένους πρόσφυγες και φεύγουν ανενόχλητοι.

Είναι ντροπή να επιβάλουν την τάξη οι Σκοπιανοί επί ελληνικού εδάφους επειδή είναι ανίκανοι οι κυβερνώντες και ο υπουργός Τόσκας να μετράει την απόσταση από τον φράχτη για να αποδείξει ότι δεν υπήρξε παραβίαση των ελληνικών συνόρων.

Είναι ντροπή να μας κουνάνε το δάκτυλο οι Σκοπιανοί γιατί δεν είμαστε χώρα αλλά ξέφραγο αμπέλι που δεν μπορεί να οργανώσει μια στοιχειώδη προσπάθεια να εκκενωθεί η Ειδομένη. Και είναι ντροπή να βρίσκουν αφορμή να θέτουν ξανά θέμα «Μακεδονικού» ή ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μια άκρως εξευτελιστική εικόνα για την οποία υπάρχουν υπεύθυνοι. Για την κατάντια της χώρας ευθύνονται οι κ. Καμμένος, Τόσκας, ο εξαφανισμένος Μουζάλας και βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Αν είχαν λίγο φιλότιμο θα είχαν πάρει δρόμο. Και θα τους ανοίγαμε και τα σύνορα να φύγουν μια ώρα αρχύτερα.