Είναι η βαρύτητα... ηλίθιε
10/06/2017 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι η βαρύτητα... ηλίθιε

Μια τραγωδία από αυτές που δεν της αντέχει ο ανθρώπινος νους. Μια τραγωδία από αυτές που στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο φαινόμενο, εκεί όπου η οπλοφορία είναι νόμιμη και είναι μαγκιά στον κάθε Αμερικανό να φέρει μια κουμπούρα, να την μαθαίνει και στο παιδί του, να πωλούνται στο διαδίκτυο όπλα, να μαθαίνουν οι νέοι ότι δεν είναι κακό να τα έχεις κι ενίοτε να τα χρησιμοποιείς.

Είναι μαγκιά το όπλο με το πρόσχημα της ασφάλειας, αλλά δυστυχώς είναι μαγκιά και για τον κάθε άσχετο, κομπλεξικό, ηλίθιο που νομίζει ότι το να πιάσεις στα χέρια σου μια καραμπίνα, ένα πολυβόλο ή ένα μικρό περίστροφο τον κάνει περισσότερο άντρα.

Ένα παιδί 11 χρονών έπεσε νεκρό στο Μενίδι. Ήταν στο προαύλιο του σχολείου, στη σχολική εορτή και μια σφαίρα έπεσε από τον ουρανό και το σκότωσε. Μια οικογένεια δεν θα ξαναδεί το παιδάκι της γιατί κάποιος ηλίθιος μερικά μέτρα ή μερικά χιλιόμετρα πιο κει νόμιζε ότι το να πυροβολεί στον αέρα είναι εξυπνάδα, είναι ο ορισμός του άντρα.

Και όλα αυτά τα χρόνια στην υπανάπτυκτη Ελλάδα θεωρούμε μαγκιά τα όπλα. Δικαιολογούμε τους Κρητικούς γιατί είναι πολύ… άντρες όταν παίρνουν τα κουμπούρια και βαράνε μπαμ και μπουμ. Κι όταν σκοτώνεται κανείς όλοι λένε «η κακιά η ώρα». Τον κακό σας τον καιρό ηλίθιοι που σκοτώνεστε μεταξύ σας εν καιρώ ειρήνης. Που είστε άσχετοι όλοι εσείς με τα όπλα και νομίζετε ότι είναι εξυπνάδα να παίζετε τον… Τζον Γουέιν και τον Επιθεωρητή Κάλαχαν.

Το όπλο είναι για άντρες που έχουν γνώση, που έχουν μυαλό, που έχουν ευθύνη όχι για ηλίθιους ψευτοτσαμπουκάδες που γλεντάνε, πίνουν και μεθούν ρίχνοντας μια μπαλωθιά στον αέρα. Είναι το παιδί του γείτονα λίγο πιο πέρα ανόητε.

Ίσως ένα από τα καλύτερα κείμενα που γράφτηκε για το περιστατικό στο Μενίδι είναι του οικονομολόγου Γιώργου Γ. Αδαλή. Έτσι για να ξέρουμε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν ηλίθιοι και πρέπει να προσέχουμε:

«ΑΚΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ -ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ-ΗΣΦΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 350 ΧΛΜ/ΩΡΑ -

Ακουσε λοιπόν μαλάκα ! Ναι εσύ ηλίθιε εγκληματία που νομίζεις ότι επειδή έχεις ένα όπλο, έγινες πιο πολύ … άντρας από ότι σε γέννησε η μάνα σου! Όταν πυροβολάς στον αέρα, έχεις τις ίδιες πιθανότητες να σκοτώσεις κάποιον με αυτόν που πυροβολά ευθεία!

Ακου ρε μαλάκα αδίστακτε να στα εξηγήσω γιατί έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα από "αδέσποτες" σφαίρες βλαχαδερών που απέκτησαν ένα όπλο και το παίζουν ράμπο! Ακου καλά γιατί σήμερα έφυγε ένα αγγελούδι …

Όταν ρίχνεις μια σφαίρα αυτή ξεκινά να ταξιδεύει με ταχύτητες 1.100-1.200 χλμ/ωρα. Αυτό το ξέρεις γιατί το είδες στην … τηλεόραση! Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι η σφαίρα είναι εξίσου επικίνδυνη κι όταν πέφτει ως … "αδέσποτη" από τον ουρανό.

Είναι η βαρύτητα βλέπεις μαλακα , που δυστυχώς για όλους εμάς σε κρατά πάνω στον πλανήτη γη!

Όταν λοιπόν ρίχνεις μια σφαίρα στον αέρα, αυτή κάποτε σταματά την άνοδο και ξεκινά να πέφτει στη γη!

Η δύναμη του βαρυτικού πεδίου της Γης βλάκα, είναι τέτοια που για κάθε δευτερόλεπτο έλξης, δηλαδή για κάθε δευτερόλεπτο πτώσης ενός αντικειμένου, αυτό κερδίζει 9,8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε ταχύτητα!!!

Δηλαδή για κάθε ένα δευτερόλεπτο πτώσης, η σφαίρα ανεξάρτητα το βάρος της κερδίζει 35 χιλιόμετρα/ώρα! Κι αν πέφτει για 10 δευτερόλεπτα, τότε η τελική της ταχύτητα με την οποία θα φτάσει στο έδαφος θα είναι 350 χλμ/ωρα! ! !

Όπως καταλαβαίνεις μαλακα , μια σφαίρα που κινείται με 250-350 χλμ/ωρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο.

Κι επειδή έχω ρίξει με σχεδόν όλα τα περίστροφα και όπλα, σε πληροφορώ , ότι δεν υπάρχει αδέσποτη σφαίρα! Αυτά είναι για να έχουν να λένε οι δημοσιογράφοι!

Οι σφαίρες ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ.

Βλέπεις τα θύματα από λάθος σκόπευση είναι περισσότερα από τα θύματα κατόπιν ... στοχεύσεως!

Πριν 25 χρόνια, στο στρατόπεδο της Θήβας, σφαίρα από G3-A4 που βλήθηκε στον ... ουρανό, έπεσε σε απόσταση ΤΡΙΩΝ χιλιομέτρων, βρήκε στο λαιμό έναν υπαξιωματικό και τον σκότωσε επί τόπου. Στα τρία χιλιόμετρα βλάκα, από κάποιον που απλά ήθελε να ρίξει στον αέρα από το παράθυρό του!

Γι αυτό όλοι εσείς που αντί για να κάνετε παιδιά στις γυναίκες σας, βγαίνετε παγανιά με τα κουμπούρια σας για να τονώσετε το … ανδρικό σας ένστικτο, είστε οιονεί εγκληματίες!

Γιατί, για να πιάσεις ένα όπλο στο χέρι σου πρέπει πρώτα να διαβάσεις. Κι αφού μάθεις, τότε θα καταλάβεις ότι για όλα αυτά υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, στους οποίους μπορείς να ξεκαβλώσεις άνετα βλάκα, χωρίς να κινδυνεύει μια οικογένεια να θρηνεί το αγγελούδι της!».