Δυστυχώς έρχονται πιο δύσκολες ημέρες για τη ΝΔ
01/11/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δυστυχώς έρχονται πιο δύσκολες ημέρες για τη ΝΔ

Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν θα το έχουν σε τίποτε να σκοτωθούν, παρ’ ότι δήθεν δείχνουν πολιτισμένο πρόσωπο τις τελευταίες ημέρες.

Το καινούργιο… κοσκινάκι που βρήκαν, αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα είναι: Θα κάνουμε ή όχι debate; Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί το «δράμα» που περνούν στη Συγγρού. Από τον τελευταίο γέροντα στον Έβρο μέχρι την Κρήτη περιμένουν εναγωνίως ένα σήμα: Θα γίνει η τηλεμαχία ή όχι;

Ο Κυριάκος λέει ναι και ζητά από τους συνυποψήφιους τόπο και χρόνο διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Ο Βαγγέλας ούτε που το σκέφτεται. Μία φορά πήρε μέρος και ο Αλέξης ο… κοντός τον έκανε του αλατιού. Μόνο το μουστάκι δεν έβαλε να του ξυρίσουν.

Ο Απόστολος το σκέφτεται αλλά έχει τα δικά του προβλήματα ενώ ο Άδωνις δεν έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε από το πρωί ως το βράδυ σε ένα τηλεπαράθυρο είναι, θα τον χαλάσει μια μονομαχία; Το πολύ – πολύ να τους διαλύσει τους υπόλοιπους χάρη στην άνεση που έχει στο φακό.

Δηλαδή το μόνο πρόβλημα της ΝΔ είναι το debate; Έλεος! Δεν κοιτάνε όλοι τους να δουν πώς θα κάνουν το κόμμα πιο ελκυστικό στην κοινωνία και ασχολούνται με ανοησίες που μόνο τους δημοσιογράφους και τα κανάλια θα ωφελήσουν και κανέναν άλλον.

Όπως γράφαμε και χθες η ΝΔ χρειάζεται ριζική ανανέωση, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά στην ιδεολογική ταυτότητα. Γκρέμισμα θέλει, τα υλικά να πάνε στη χωματερή και να φτιαχτεί κάτι εντελώς καινούργιο. Όμως ποιος από τους τέσσερις μπορεί να εκπροσωπήσει το καινούργιο;

Ο Βαγγέλας που είναι 40 χρόνια στην πολιτική, εδοκιμάσθη, εμετρήθη και εκρίθη ακατάλληλος στις εκλογές και το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει τον Τσίπρα να χαμογελά γιατί τον θέλει πρόεδρο του… χεριού του.

Ο Κυριάκος, αν και με τη μεγαλύτερη συγκρότηση από τους υπολοίπους δεν μπορεί να αποτινάξει από πάνω του τον γηραιό Επίτιμο. Όπου πάει σαν εφιάλτης εμφανίζεται ο Μητσοτάκης και θυμίζει στον κόσμο να μην… πέσει πάλι στα σκληρά.

Ο Άδωνις προσπαθεί να μιλήσει στην καρδιά του δεξιού, τα καταφέρνει πολλές φορές αλλά έχει κι αυτός βαρίδια από το παρελθόν του, αν και ο μοναδικός αυτόφωτος.

Και πάμε στον Τζιτζικώστα ο οποίος εμφανίζεται ως ο νέος, ο αδιάφθορος, ο αντί-Τσίπρας, αν και ο ίδιος απορρίπτει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Στην αρχή ξεκίνησε καλά και όσο δεν εμφανιζόταν έδειχνε να κερδίζει το στοίχημα της νέας πνοής που ήθελε το κόμμα. Μέχρι που το παιδί… μίλησε. Υποβάθμισε την κυβέρνηση Σαμαρά, προέβη σε ένα βαρύ πολιτικό ατόπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού, τσακώθηκε με όλους για ψύλλου πήδημα και όσο μιλάει τόσο θολώνει την εικόνα του. Είναι αυτό που λένε «το παιδί δεν μπορεί, δεν το ΄χει».

Ο Τζιτζικώστας δεν κατάφερε να κάνει ντόρο, να δημιουργήσει προσδοκίες και σιγά – σιγά χάνεται στη μετριότητα. Άλλωστε, ήδη τον έχουν εγκαταλείψει ευσχήμως πολλά στελέχη και βουλευτές που κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να τραβήξει το κάρο της ΝΔ.

Κι εδώ είναι το μείζον πρόβλημα για την παράταξη. Κανείς δεν μπορεί να τραβήξει το άρμα του κόμματος σε βάθος χρόνου. Ακόμη και ο Βαγγέλας να βγει ή ο Τζίτζι, θα είναι πρόεδροι με ημερομηνία λήξεως. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ΝΔ. Δεν είναι αυτό που προσδοκούν οι πολίτες, Νεοδημοκράτες και μη.

Η κεντροδεξιά παράταξη βουλιάζει στην ασάφεια, την αβεβαιότητα, την έλλειψη διακριτών γραμμών. Δεν πείθουν ότι έχουν σύγχρονο πολιτικό λόγο, όραμα, συνέχεια αλλά και σύνθεση του νέου με το παλιό.

Το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι οι ημέρες μέχρι τις εκλογές. Το πρόβλημα είναι οι επόμενοι μήνες όταν θα κληθεί αυτό το κόμμα το οποίο έπρεπε να έχει διαλυθεί, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση. Ποιοι θα μπουν μπροστά για να σώσουν τη χώρα; Αυτοί που δεν μπορούν ούτε έναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα να κάνουν;

Δυστυχώς έρχονται πιο δύσκολες ημέρες για τη ΝΔ. Τις βλέπει ο Αλέξης και τρίβει τα χέρια του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2015 07:26:57

  Εάν ο Αλέξης τρίβει τα χέρια του τότε δεν θα κληθεί η ΝΔ να κυβερνήσει.Εάν καταρρεύσει τότε θα κληθεί.Εξαρτάται ποιους θα βάλουν για υπουργούς.
  Όσον αφορά το debate φυσιολογικά είναι όσα γίνονται.Δόγμα του καραμανλισμού τον οποίο εκπροσωπούν οι δύο παραδοσιακοί Μειμαράκης και Τζιτζικώστας είναι η ΑΦΩΝΙΑ.
  Έτσι πορευόταν και ο αρχηγός τους.Έχει το πλεονέκτημα ότι δεν δεσμεύεσαι για τίποτα και μπορείς π.χ. να παριστάνεις τον δεξιό και να κάνεις κεντροαριστερή πολιτική.Έτσι έχουν μάθει και έτσι τους ψηφίζουν οι ψηφοφόροι τους.

 2. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 01/11/2015 09:35:17

  Αυτούς έχουμε, έναν απ΄αυτούς υποχρεωτικά θα εκλέξουμε.
  Μέχρι την ώρα που θα προκύψει το καινούργιο (ο καινούργιος) με νέο Οραμα και Νέους Στόχους. Δεν υπάρχουν κενά στη φύση και στον προσιτό μας κόσμο.
  Το 28% δεν μπορεί να πέσει κι΄άλλο, εκτός και αν διασπασθεί, όπως τόσες φορές μέχρι τώρα το κατάφερε, ακόμα και πρόσφατα. Το ιστορικό της ΝΔ δεν το αποκλείει, δυστυχώς

 3. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 01/11/2015 13:55:47

  Θα ήθελα να ήξερα ποια είναι τα βαρίδια του παρελθόντος του Αδώνιδος.Μήπως εννοείτε τα δεξιά του παράσημα;

 4. Τζανής avatar
  Τζανής 01/11/2015 13:57:04

  Ο Άδωνις είναι ο πιο συγκροτημένος από τους τέσσερις υποψήφιους.
  Ξεκάθαρος, δεν υπάρχει θέμα που να μην το κατέχει. Μαχητικός, μπαίνει μέσα στα όλα και βγαίνει νικητής.
  Την έχει τη νίκη γιατί θέλει να είναι νικητής. Γιατί θέλει να παίξει με την ιστορία, εκεί που έπαιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς και να κερδίσει όπως αυτοί.

 5. Naruto avatar
  Naruto 01/11/2015 16:05:29

  Μπορεί να κάνω λάθος αλλά εφόσον δεν έχουμε αρχηγό που να συγκεντρώνει τις αρετές που θέλουμε γιατί οχι μια δυαρχία ; Η παλληκαριά και το τσαγανό του Αδωνη σε συνεργασία με τον συγκροτημένο τροπο σκέψης και τις φιλελεύθερες αντιλήψεις του Κυριάκου μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα . Καταλαβαίνω οτι η δυαρχία εχει τα προβλήματα της και δεν είναι καιρος για δοκιμές , υπάρχουν όμως και πλεονεκτήματα , ίσως να αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε .

 6. Dimitris Z avatar
  Dimitris Z 01/11/2015 22:40:25

  Εάν βγεί πρόεδρος ο Μεϊμαράκης, ο Τσίπρας θα είναι για άλλα 20 χρόνια πρωθυπουργός. Αν βγει ο Κυριάκος, σε ένα Ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, μετά το 3ο λεπτό, η ΝΔ θα χάνει 1% το λεπτό. Οπότε οι επιλογές είναι δύο Τζιτζικώστας ή Άδωνις. Διαλέγετε και παίρνετε...

 7. Thomas avatar
  Thomas 01/11/2015 22:48:31

  Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αυτό που έχει σημασία είναι ποιος είναι ο πιο ικανός να φέρει την πτώση του αριστερού τσίρκου το συντομότερο δυνατό πριν διαλύσει εντελώς ο,τι έχει απομείνει από αυτή την έρημη χώρα. Ο άνθρωπος αυτός είναι κατά την γνώμη μου ο Γεωργιάδης. Χώρος και χρόνος για διασπάσεις και άλλα πολιτικά καραγκιοζιλίκια δεν υπάρχει. Νομίζω ότι εφόσον καταλάβατε τελικά ότι το άλογο Τζιτζικώστας είναι επιεικώς κουτσό, πρέπει να βγείτε ανοιχτά τις επόμενες μέρες μέχρι τις εκλογές υπέρ του Γεωργιάδη. Εδώ πλέον δεν παίζεται το μέλλον μιας παράταξης αλλά το μέλλον μιας χώρας και ενός ολόκληρου λαού. Ευχαριστώ για την φιλοξενία

 8. remali avatar
  remali 02/11/2015 05:44:53

  Με Αδωνι σε 30 μερες ο Τσιπρας θα κανει εκλογες. Θα τις χασει και θα παει στο 5%.

 9. ΟΔΥΣΣΕΑΣ Π. avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ Π. 02/11/2015 12:32:34

  Χαχαχαχα! Ωραίο. Επι πλέον ο Άδωνις θα ξεπουλήσει όλα τα βιβλία για ψεκασμένους που πουλάει...Ούτως ή άλλως οι άλλοι 3 είναι πολύ πιο άχρηστοι...

 10. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 02/11/2015 12:48:52

  Ο Άδωνις είναι η μόνη ελπίδα της ΝΔ να ανανεωθεί και να αποκτήσει ξανά απήχηση στην κοινωνία. Αυτοδημιούργητος, μαχητικός, δε φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Και ένα debate μόνο καλό θα έκανε σε αυτό, δεδομένου ότι θα δώσει την ευκαιρία στους υποψηφίους τόσο να αναπτύξουν δημοσίως τις θέσεις τους, όσο και να ασκήσουν από κοινού αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.